Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

zdravím, Dano :) díky za téma kolem kterého je tolik mýtů a strašení

0 0
možnosti

Rádo se stalo, děkuju za zájem a návštěvu blogu. R^:-) Tohle je moje oblíbené téma. Ráda bych lidem vzala trochu toho strachu, protože nejhorší strach je z neznámých věcí. R^ Mějte krásný zbytek večera, Jito. R^:-)

0 0
možnosti

Opět výborné téma, odhalující mnohá klišé. R^ Není například bez zajimavosti, že ze spadu běžných "uhelných" elektráren je větší únik radioaktivity, než z jaderných elektráren.

1 0
možnosti

Ano, kolem uhelných elekráren je daleko vyšší radioaktivita. Přesto budou aktivisté strašit s jadernými elektrárnami. Politici budou vyprávět, jak jakákoliv, i minimální dávka radioaktivity je smrtelná, apod.

Chtěla bych pár takových lží a manipulativních polopravd vyvrátit. R^

Děkuju za návštěvu, přeju krásný den! R^:-)

2 0
možnosti

Děkuju. :-) I vám moc hezký den. R^

0 0
možnosti
Foto

R^Je to tak, byl to úžasný objev, jé ono to září, zkumavky s nově objevenými látkami po kapsách... ...ale nějak mě to popálilo! A pak najednou "Nesedejte si na zem, dole je bordel z uranu!" (=z uranových dolů)... A hlavně se tomu za každou cenu vyhnout... Radon dle některých teorií začal být problémem, až když jsme zasklili okna. Dokud se odvětral, nevadil.:-)

1 0
možnosti

A dnešní supertěsná okna tomu dala korunu. Jen málokdo si asi dá spolu s plastovými okny nucenou ventilaci.

Ale abych jen nestrašila radonem - odborné zdroje uvádějí, že 99,9 % všech škod, které způsobí ionizující záření na buňkách, se zase samo opraví. O tom bude víc v dalším blogu.:-) Přeju vám moc hezký den, Kláro, ať se vám daří. R^

0 0
možnosti
Foto

R^Danko, ted jste me navnadila na pristi clanky a ja nebudu moct zvedavosti usnout;-D

Diky, preju krasny den:-)

0 0
možnosti

Děkuju. :-) Já nebudu spát, abych to stihla sepsat. R^:-) Mějte moc krásný den, Honzo a díky za milá slova. :-)

1 0
možnosti

Samozrejme ze zajimave.

Treba po Cernobylu jsem vasto nasbutane houby ulocil v cerne obalce mezi dva fotopapiry a po tydnu vyvolal. opravdu to zareni z hub bylo videt a u ruznych druhu bylo rozdilne. Nejvic zarily ty "Maroni".

Pozdeji jsem si koupil s domkem v Podbrdi jeste meric radioaktivity, protoze mel stat udajne v radonove oblasti. Co je to za pristroj ted nevi,. nejsem tam. ale ve sklepe temer zadnou radioaktivitu nenamerim, ale nektere houby tu zvysenou jeste po 30 ti letech vykazuji.

0 0
možnosti

To je hezký experiment. Proč mě to nenapadlo samotnou? :-)R^ To by byl zajímavý blog. Bohužel je moje technické fotografické zázemí pryč, odnesl ho čas.

Ten spad záleží hodně na oblasti. Kdysi jsem zkoumala vzorky z bezprostředního okolí Černobylu a skoro nic v nich nebylo, dělali kolem toho cavyky jako by šlo o bůhvíjak horké vzorky - a přitom měly úplně normální hodnoty.

Ve sklepě budete mít buď dobrou a neprodyšnou podlahovou desku nebo dobré větrání. R^

Přeju krásný den a díky za návštěvu blogu a za zájem, Vladimíre. R^:-)

0 0
možnosti
Foto

Diky za zajimavy clanek. Tesim se na pokracovani.

Nevedomost spolecnosti zpusobuje extremy. Jistou dobu byla nebezpeci radioaktivity podcenovana a nyni se mnozi boji radioaktivity az prilis.

4 0
možnosti

Děkuju. :-)

Vidím to přesně tak. Navíc touhle speciální nevědomostí se dají manipulovat celé davy... bylo krásně vidět před pár lety, když se Německo "rozhodlo" zlikvidovat svou jadernou energetiku, která byla bezkonkurenčně na výši. :-/ Bohužel...

Přeju krásný den, Jaroslave, ať se vám daří. R^

1 0
možnosti
Foto

R^ Jako vždy dost vyzařujete;-)

1 0
možnosti

:-) Snažím se. Zvu vás na další blog. Ta věc mi opravdu leží na srdci. R^ Mějte krásný den, Jiří. R^

0 0
možnosti

Děkuju, Olgo, jsem ráda, že se vám líbilo. Mějte krásný den. R^:-)

0 0
možnosti

Pro zajímavost bych doplnil radiační pozadí iráckého města Ramsar, kde byly naměřeny hodnoty až 260 mSv/rok. Naše normy povolují roční zátěž u pracovníků vvkonávajících radiační činnosti max 50 mSv/rok a v období pěti let za sebou max 200 mSv/rok.

Pokud se zvýší radiační působení na obyvatelstvo, pak při zvýšení o 50 mSv/rok dochází automaticky k zásahu a vystěhovávání.

V Ramsaru přitom žijí lidé - jedí, pijí, rodí se jim zdravé děti. A přitom mají radiační pozadí vyšší, než bylo to, pro které se vystěhovávaly vesnice kolem Fukushimy.

2 0
možnosti

Děkuju za příklad a příspěvek do diskuze. R^Tyhle věci by se měly zmiňovat, mělo by se o tom víc mluvit. Ono je hezké, být opatrný. A je to jistě potřeba. Ale jsou věci, které se opravdu v rámci byrokracie přehánějí.

Mějte moc hezký den a děkuju i vám za zájem a za účast v diskuzi. R^

4 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS