Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Myslím si, že planety, které mají ESi blízké hodnotě 0,8, jsou stále ještě příliš odlišné od Země. Život bych očekával při ESI>0,95 (a to jsem pořád ještě velký optimista).

0 0
možnosti

Ano, a kdoví, jestli to stačí. Přidávají se různé náhody, jako ten dole zmiňovaný velký asteroid, který může udělat konec všemu životu hned v jeho počátku.

Zase na druhou stranu - příroda je tak rozmanitá, tak přizpůsobivá... metodou selekce a výběru toho nejodolnějšího se třeba může uchytit život i tam, kde bychom to nečekali.

Může třeba existovat život na ledových planetách? Zdá se, že biologicky tomu nestojí nic v cestě.

I vám - krásný den, Michale. R^:-)

0 0
možnosti
Foto

Už tak je na zemi dost bláznů, včetně měR^;-D

0 0
možnosti

Kéž by byli všichni jako ty, Horste. R^:-) Příjemný víkend přeju, a hezké výlety. :-)

0 0
možnosti
Foto

R^Stejně je fascinující, jak objevy pokračují. V devadesátkách se planety jiných hvězd ani nedaly najít... A teď uvažujeme o podobnosti se Zemí.8-o:-)

1 0
možnosti

A za takových deset-patnáct let budeme uvažovat, co v těch atmosférách u bližších planet může žít, nebo jestli tam vidíme něco, co by stálo za návštěvu. :-) Mějte moc hezký den, Kláro a hezký víkend.

1 0
možnosti

Já osobně mám vlastní teorii, že je propastný rozdíl mezi životem a inteligentním životem lidského typu. Možná, že na spoustě planet život vznikl a pokračuje, ale třeba nikdy nedosáhne úrovně homo sapiens. Pokud nejsme ve vesmíru úplně sami, tak jsme určitě v ý j i m e č n í. :-)

1 0
možnosti

P.S. Abych to uvedl na pravou míru - ne teorii, ale názor. :-)

0 0
možnosti
Foto

R^Jak už napsali lidé přede mnou, možností je spousta, ale vzdálenosti obrovské a pravděpodobnost shody v čase též dost malá. Danko, sice moc hezký článek, ale bulvár z Vás asi radost nemá:-)

4 0
možnosti

:-) Bulvár asi ne. :-) Já jsem ráda, když se to i tak pár lidem líbí. Mějte moc hezký den, Honzo, ať se vám daří. R^

3 0
možnosti
Foto

R^Ostaně, jako vždy, neb je, jako vždy, proč a za coR^

Anžto jsem ,,vrtal", nevylučuji, že i ,,vrták" přesto... Vliv souputníka, čili u země měsíce. Cyklusy mateřsk. hvězdy a její věk. Potažmo i další oběžnice u mateřsk. hvězdy. Komety jako nositelé ,,lecčeho".ATD. Jinak díky a srdečné pozdraveníR^

P.S.: Nevíte, co je s HAHem? Má nedostup. email. adresu:-( Pokud máte kontakt, tak pozdravení i jemu. Díky. J.A.J.

0 0
možnosti

Ano, také by ta planeta měla mít Měsíc, aby jí stabilizovat osu rotace a další... R^ Zatím se budeme radovat i z nepříznivé, ale pohostinné planety.

Ono těch možných kamenných planet musí být ve vesmíru ještě daleko víc, než jich vidíme teď. Každopádně v těch soustavách, které nejsou vymetené svými plynnými obry (ta skupina, kde je obří planeta blízko u hvězdy. V těch šťastných soustavách, kde je obří planeta hezky "vzadu" je dost pravděpodobnost, že blízko hvězdy bude dost malých planet, na kterých by mohl být život, jen je svými teleskopy zatím nevidíme, takže je nemáme ani v diagramu ani v tabulkách. R^

Ad HAH, nepsal on, že jede někam na dovolenou? Ten nedostupný mail se mi ale nelíbí - snad se mu něco.... to snad ne...

Tipla bych si, že je na dovolené.

Mějte moc hezký den, Jiří, a díky za milá slova a stejně milou návštěvu. R^:-)

1 0
možnosti

Jsem ráda, že se vám líbilo. Díky za návštěvu, mějte hezký den, Miloši. R^:-)

0 0
možnosti

P36e70t20r 19D57r90a27p11a84l

22. 9. 2016 10:33

jen v naší galaxii je asi 2miliardy hvězd, o celém vesmíru nemluvě. Myslet si, že naše Slunce a Země jsou něco výlučného považuji za nesmysl. Život někde ve vesmíru určitě existuje. Jestli se někdy setkáme s inteligentním životem je už složitější, vzhledem ke vzdálenostem, času době, po kterou inteligentní život na Zemi existuje a bude ještě existovat, se s ním asi mineme

2 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
Foto

Znalosti o atmosféře by to asi hodně zkomplikovaly. Jak určit, jaká atmosféra je vhodná? Kyslíková určitě, ale asi i jiné. Na Zemi také existují anaerobní bakterie a kam nemůže vzduch, tam se jim docela dobře daří.

3 0
možnosti
  • Počet článků 969
  • Celková karma 19,02
  • Průměrná čtenost 1329x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.