Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^To si ještě pamatuju. Co nebliká, není hvězda, ale planeta.:-)

0 0
možnosti

R^ Tím se dají celkem rychle a dobře na nebi najít planety. R^ I vám, Kláro, moc hezký den. :-)

1 0
možnosti
Foto

R^O te korekture "dopocitavanim" jsem netusil. Danko, diky za clanek, preji krasny hvezny vecer:-)

1 0
možnosti

Díky. :-) Mají to v podstatě už všechny opravdu velké teleskopy, protože od určité velikosti zrcadla (tuším je to 8 metrů) už se dalším zvyšováním velikosti nic moc nevylepší. Umožňují to dnešní výkonné počítače, bez nich by to nešlo.R^ Přeju krásný den. R^

1 0
možnosti
Foto

R^

Když ony ty nebeské flitry jsou tak, OPRAVDU, kouzelné;-) A u těch skutečných, velice, velice vzdálených hvězd, je jistota, že tam ještě v danném okamžiku jejich ,,našeho vidění" stále ještě skutečně jsou? Tedy nejen co do místa, ale i podoby, pokud ještě vůbec:-)

0 0
možnosti

To nejstarší, co můžeme pozorovat pouhým okem, je asi 7000 světelných let daleko. Takže je docela ještě pravděpodobnost, že tam pořád ještě jsou. Tuším s výjímkou pár hvězd, u kterých se dá počítat, že už mohly vybuchnout.

Přeju moc hezký zbytek dne, Jiří a díky za návštěvu. R^:-)

1 0
možnosti
Foto

Dano, konečně je mi to jasné, vždy jsem myslel, že mrkají šibalsky jen na mě. Děkuji!R^

1 0
možnosti

:-)V podstatě je to pravda. Ty fotony, které uvidíš, už neuvidí nikdo jiný. Mrkají jen pro tebe. R^ Přeju krásný den! Pořád ještě na výletě? :-)

1 0
možnosti

Fascinují mě ty protiklady. Prázdné je vlastně měximálně plné. Vlastnosti částic vlastně mohou být úplně jiné (náboj elektronu), protože my vidíme jen výsledek jejich interakce s virtuálními částicemi... Vesmír je úžasně zajímavá věc.

Díky za milá slova a za milou návštěvu blogu, přeju moc hezký den. R^R^:-)

3 0
možnosti
  • Počet článků 968
  • Celková karma 19,27
  • Průměrná čtenost 1331x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.