Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
WW

R^ Velmi zajímavé čtení. Sůl, modrá skalice...jak je přispěvovateli uvedeno níže, v mém případě to byl cukr - starost o roztok, teplotu, odstraňování nežádoucích krystalů z niti...a pak si kdosi s obřím krystalem osladil čaj. :-)

0 0
možnosti
DT

:-) To muselo být docela namáhavé, než se mu ten krystal rozpustil. R^

0 0
možnosti
Foto

R^To jste mi, Danko, pripomnela me kratke chemicke obdobi, kterym si prosel asi kazdy kluk. Krom ruznych mnohem min nevinnych pokusu jsem si pestoval krystaly modre skalice prave tim odparovanim. Diky za clanek, preji hezky vecer:-)

1 0
možnosti
DT

R^ Jsou krásné, když se to povede. :-) Vám také moc hezký večer, vám i vaší paní. R^:-)

1 0
možnosti
Foto

R^Ten diagram jsem asi už někde viděla... kdysi dávno.;-) Síru mám v živé paměti z Liparských ostrovů, možná bych i našla fotku. A hlavně ten smrad je nezapomenutelný.

0 0
možnosti
DT

:-) Ten smrad je opravdu obdivuhodný. :-) Byla jsem u toho, když hora jednou "dýchla". I když člověk ví, co to je, a jde jen kolem, je to přesto ohromující. R^

Krásný večer Kláro, vaše zvířátka jsou také moc prima. Hlavně ten černý kocour, ten má nezapomenutelný kukuč. R^:-)

1 0
možnosti
PV

P67a58v59e98l 73V62é98b90r

9. 2. 2017 15:15

Zapomněla jste na velmi důležité krystaly, které nás obklopují ze všech stran: Krystaly křemíku. Např. takový počítač - to je hrst rozřezaných a pospojovaných krystalů křemíku...

Stejně je ale úžasné, jak dokážete vybrat nějaké téma, shromáždíte relevantní údaje a uděláte zajímavý článek. Obdivuhodné!

1 0
možnosti
Foto

Třeba se dočkáme v nějakém dalším pokračování, křemík by byl asi na zvláštní kapitolu. Mě by zase zajímalo, co je nového kolem kvazikrystalů nebo prachových krystalů. Před časem byla obojí bomba, ale od té doby jakoby se zem slehla.

1 0
možnosti
DT

Děkuju za návštěvu, mějte moc hezký den. R^:-)

0 0
možnosti
MS

Ty obrovské selenitové krystaly jsou nádherné. R^ Jinak ten fázový diagram vody ve mně vyvolal vzpomínku na diagram Železo-uhlík, s jeho čárami solidu a likvidu, který jsme na strojní průmyslovce museli umět jako když bičem mrská. :-)

2 0
možnosti
DT

R^ Prý tu jeskyni zase v dohledné době zalije voda a poničí se to, říká se... byla by to škoda, je to jedinečné a když se člověk tak dívá na několikametrové krystaly, skoro lituje, že je to tak daleko na to, aby to byl hezký výlet. :-)

Krásný den, Milane, ať se vám daří. :-)R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 970
  • Celková karma 18,89
  • Průměrná čtenost 1328x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.