Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Opět zajímavý článek. R^ Myslím si, že nejdůležitější pro vznik života na planetě je ochrana povrchu před kosmickým zářením jejím vlastním magnetickým polem. I když, kdo ví, třeba se nakonec ukáže, že některé formy života prosperují i bez tohoto "deštníku". Stačí příklady z naší matičky Země, kde některé živočišné druhy snášejí mnohonásobně vyšší dávky záření, než jiné (např. parazitické vosičky z čeledi Braconidae snesou 400 x vyšší radioaktivitu než člověk 8-o).

3 0
možnosti
DT

Ano, to máte pravdu. A podle mě to může být pozůstatek z doby minulých, kdy naši předkové museli tak velkou radioaktivitu snášet (poločas rozpadu uranových nebo thoriových izotopů je běžně několik miliónů let). Je otázka, jestli tyhle alfa-zářiče mohou být porovnány s kosmickým zářením, které je daleko intenzivnější a třeba i nárazové.

Za sebe - mám pocit, že by se s tím život mohl vyrovnat. Ale bude to trvat delší dobu, u červených trpaslíků je k dispozici daleko méně energie. Život by tam mohl být pod zemí a čerpat energii z jádra planety. R^

Krásný den, Milane, ať se vám daří. R^:-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 968
  • Celková karma 19,24
  • Průměrná čtenost 1331x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.