Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DT

Děkuju za návštěvu, mějte moc hezký večer! :-)R^

0 0
možnosti
Foto

Koule měla průměr asi 7 cm a byla dost umačkaná a vyhlazená, takže ani moc nevypadala jak z alobalu. Horká vypadala úplně stejně jako studená.

Trik s míčkem je pěkný, za málo peněz hodně muziky. Možná by to šlo i bez videa, fén jen nějak vhodně zamaskovat. V reálu by to mohlo být ještě působivější než na videozáznamu.

2 0
možnosti
WW

7cm, tak to jde, protože asi by neušlo pozornosti, že zmizela role alobalu. :-) K triku s kulovým bleskem - fén nemusíte schovávat, protože je mimo záběr mobilu - to je třeba si to pohlídat a musí mít zužující nástavec k dosažení rychlosti vzduchu, jak se k některým fénům přibaluje a tak je možné udržet míček v prostoru i když foukáte z boku, pokud chcete ukázat prostor pod míčkem. Máte pravdu, je to efektní i bez mobilu, ale tak "vzácný" okamžik se děje beze svědků :-). Že se nejedná o trik z mobilní aplikace, je skutečně patrné i okem toho největšího skeptika, ba i počítačového analytika. Škoda, že se mi nepovedl plánovaný upgrade. Ve scénáři jsem počítal i s malou petardou od Silvestra, trochou prachu a záběr na totálně rozflákané okno s kusy ćouhajících cihel - ten den jsem totiž vyměňoval okna za plastové a když už byl neskutečný bordel v místnosti, proč toho nevyuźít, ale i tak to bylo v práci efektní za nevěřícího kývání hlav - někdy málo je víc. :-)

2 0
možnosti
JH

Rád Vás čtu, ale ona už možná vybuchla, jen my to ještě nevíme. Neměla by nás ohrozit, jelikož je dost daleko a naše magnetosféra by to měla odklonit. Naštěstí nemáme v blízkosti žádné nebezpečné hvězdy, které by mohly odfouknout atmosféru. Že tady skutečně existujeme je souhra obrovských náhod. Dokonce i Měsíc přispěl k rozvoji života, protože hýbal hladinou pravěkých moří a živočichové se mohli naučit žít v hybridním prostředí a nakonec mohli vystoupit na pevninu. Dala by se o tom napsat kniha. :-)

2 0
možnosti
DT

R^ Rozhodně ano. Možná tu nemáme v těsně blízkosti supernovy proto, že už u nás všechno povybuchovalo. Minimálně jedna, která zásobila okolí hmotou, ze které jsme utvoření my a druhá, která tu hmotu ve vesmíru "nakopla", aby se dala dopohybu a vytvořila hustší oblak, ze kterého se později stala naše soustava. R^ Krásný den, Jaromíre, a děkuju za vaše milá slova i návštěvu. R^:-)

2 0
možnosti
Foto

R^Už jsem od pár lidí slyšela, že tak nějak doufají, že před pár sty lety vybuchla a my se toho dožijeme... I když rozbitý Orion je taky divná představa.;-)

2 0
možnosti
DT

:-) Rozbitého Orionu bude líto. Bylo by to ale fascinující. Něco jak před tisíci roky ta supernova, kterou pozorovali v Číně. R^ Mějte krásný den, Kláro a dík za návštěvu. :-)

1 0
možnosti
DT

R^ Výborný link, díky moc! A pán má i jiné zajímavé přednášky. R^ Mějte krásný den, Pavle.

0 0
možnosti
Foto

Poprvé jsem se o této hvězdě dozvěděl, když sem četl jako malý kluk knihu Planeta opic od Pierre Boulle. Tam skupina astronautů letěla k obří hvězdě Betelgeuze astronomy též nazývaná Alfa Orionu. R^

5 0
možnosti
DT

R^ Oblíbená hvězda. Bude jí škoda. Zbyde pak snad už jen Aldebaran. :-) Děkuju za návštěvu a krásný den, Františku. R^

1 0
možnosti
WW

R^ Perfektní. Bude to pěkná světelná show - pro astronomy příliv cenných dat, pro bohověrce předzvěst inspekční cesty spasitele či mesiáše zakončené trvalým pobytem (jde to napříč téměř všemi náboženstvími, páč vzájemně opisovali jako nezbedné děti) :-). Souhvězdí Orion je skutečně možné naprosto spolehlivě dohledat, nejlépe v zimních měsících, kdy je na obloze celou noc a snadněji, než např. školní říkačkou Polárku, která se složitě dohledává skrze násobek vzdálenosti části Velkého vozu (správně má být části Velké medvědice) a přitom ji lze snadněji a spolehlivě najít na konci ergonomického topůrka sekáčku (Malý vůz) v souhvězdí Malého medvěda, který je výše nad horizontem a na první pohled ihned patrný. :-)

4 0
možnosti
MS

Já už dlouhá léta používám free program Noční obloha (verze 1.5), který spolehlivě ukazuje mapu oblohy v reálném čase. Ideální například pro zjišťování momentální polohy planet.

3 0
možnosti
Foto

R^

Jméno Betelgeuze pochází z arabského Jad al-Džauzā („ruka obrova“), po zkomolení a následném překladu ve středověku Bad al-Džauzā , což dnes znamená „podpaží“ nebo „rameno obra“;-)

P.S.: to ne já, to ,,tetka Wiki";-)

2 0
možnosti
DT

R^ Zajímavé, děkuju. R^ Mějte moc hezký den, Jiří. :-)R^

1 0
možnosti
Foto

Už jenom ten název Betelguze mě láká malovat ;-D

0 0
možnosti
WW

R^ Kdybych to maloval já, třeba olejem, určitě by z toho vyšel Belzebub :-)

1 0
možnosti
Foto

A přitom, jak každý správný vesmírný stopař ví, z okolí Betelgeuze pochází Ford Perfect, nejlepší přítel Arthura Denta.

3 0
možnosti
  • Počet článků 970
  • Celková karma 19,53
  • Průměrná čtenost 1328x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.