Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Užitečný článek. Relevantní informace se špatně dohledávají, protože je téma zpolitizováno. Výzkum klimatu je jistě důležitá věda, jenomže se těžko bráním dojmu, že nyní slouží jen k potvrzení výsledku, který zadá poskytovatel grantu.

Zvláště se mi líbí závěr. V historii Země vždy přežily druhy, které se přizpůsobily měnícím se podmínkám. Přizpůsobovat podmínky se snažíme až teď.

7 0
možnosti
DT

Děkuju! :-) Přesně tak, to si také myslím. Každé jedno euro a dolar, které vyhazujeme na zbytečné projekty "snižování průmyslových emisí CO2" by měly být buď investované do skutečných a reálných akcí (třeba naučit se lapat CO2 a klidně ho i chemicky demobilizovat) nebo do projektů, které snižují následky oteplování.

Protože tu je nemalá šance, že za něj nemůžeme my. Že jsme jen diváci - a čím dřív se probereme, tím líp pro naši civilizaci. R^

Mějte krásný den, Rudolfe, vy i vaše paní. :-)R^

1 0
možnosti
Foto

Považuji za negativní oba fanatické extrémy. Celé problematice škodí její politizování a angažování diletantů.

2 0
možnosti
DT

Pod to se můžu podepsat. Nevěřil byste, co všechno jsem "potkala" v rešerši. :-) Krásný den, ať se vám daří. R^

0 0
možnosti
PV

P14a57v89e71l 79V71é16b65r

5. 6. 2017 8:18

Velmi pěkně shrnuto a klimatičtí alarmisté budou nad vaším článkem šílet. Ani tak ne nad fakty v článku uvedenými - ta jsou nad možnosti jejich chápání, ale nad tím, že někdo tak po vědecké stránce uznávaný, jako jste vy, si dovolil takovouto herezi...

3 1
možnosti
Foto

Pokud toto má být přístup skeptiků, tak představujete přesně ten fanatický extrém.

1 1
možnosti
  • Počet článků 970
  • Celková karma 19,69
  • Průměrná čtenost 1328x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.