Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

To je úžasné a neuvěřitelné zároveň. Vědci zkoumají a určitě i do budoucna budou mít co zkoumat náš svět, zde na Zemi. Žasneme nad každým novým objevem, ale když si člověk uvědomí, že je to pouhým zlomkem poznání z perspektivy celé naší Sluneční soustavy... Výzkum z hlediska celého vesmíru je cosi nepředstavitelného. Vrátili jsme se včera z dovolené. Chodíme po horách, spíme v terénu pod stanem a večery jsou dlouhé. Abychom si ho ukrátili a odpoutali svojí pozornost od nočních obav z medvědů :-), vyprávíme si o vědeckých objevech, o knihách, záhadách. Tentokrát jsme, díky vašemu seriálu, udělali i malý exkurz za sondou Cassini, k planetě Saturn.

0 0
možnosti
MS

Parádní snímky i komentář. R^

0 0
možnosti
DT

R^ Úžasná mise, tolik dlouhých let to zůstalo funkční, ovladatelné. R^ Děkuju za milá slova, mějte krásný zbytek dne, Milane. :-)

2 0
možnosti
DT

R^ Jsou nádherné. Úplně všechny. R^ Krásný zbytek dne, Alžběto, mějte se moc prima. :-)

0 0
možnosti
Foto

Zajímavé záběry.:-)R^

0 0
možnosti
DT

R^ Hodně legrační jsou některé měsíce, napůj bílé a napůl "černé". R^ Díky za návštěvu a krásný večer, Kláro, vám i zvířátkům. :-)

1 0
možnosti
Foto

R^Fantasticke umeni prirody:-)

0 0
možnosti
DT

R^ Podle mě je to nejkrásnější planeta. V příštím blogu bude můj osobní favorit, fotka, kterou považuju za s přehledem nejkrásnější fotku objektu Sluneční soustavy. R^ Přeju krásný večer, Honzo, mějte se moc hezky. R^

1 0
možnosti
JB
DT

R^ A to zdaleka nejsou všechny, jsem pokaždé nadšená, když něco nového ukáží. :-) I vám, krásný večer, Jirko. R^

0 0
možnosti
LJ

Plynná planeta a tolik pevných měsíců! To jsem si dříve neuvědomil.

0 0
možnosti
DT

R^ Plus spousta drobného smetí a prstenců. Je možné, že prstence jsou v té chladné části Sluneční soustavy úplně normální. Sníh a jiný led má při té teplotě jiné vlastnosti než kolem nuly, sněhové koule se dobře rozpadají a rozmílají. R^ Krásný večer, Ladislave a díky za návštěvu. :-)

0 0
možnosti
WW

R^ Díky za věcný popis doplněný fotografiemi ve vysokém rozlišení.

Škoda, že takové nejsou ze samotného přistávání na Titanu, ale jen složený obraz ze spektrálního radiometru doplněný texturou, aby se dalo simulovat vznášení na padáku bez rotace atd., ale snímky z místa úspěšného přistání to plně vynahradily. ;-)

2 0
možnosti
DT

R^ Buďme rádi, že se vůbec něco podařilo, když tak vzpomínám na ExoMars... Ale chybami se člověk (a hoši) učí, příště určitě bude fotek víc. Je jen otázka, kdy to příště bude. :-) Krásný večer, Waldo a díky za milá slova. R^

1 0
možnosti
Foto

Pěkné. Na pohřby nechodím, ale tenhle si nenechám ujít. Nebo to bude kremace?

0 0
možnosti
PV

P45a21v82e54l 94V91é49b86r

29. 6. 2017 12:54

Pohřeb, nebo kremace - to je jedno. Hlavně to bude velkolepý konec na závěr velkolepého díla. Kdo z vás to má, pánové?

Opět jedno počteníčko a pokoukáníčko!

2 0
možnosti
  • Počet článků 967
  • Celková karma 19,01
  • Průměrná čtenost 1332x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.