Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R52a43d16e38k 44J65a32r45o54š

16. 7. 2017 14:32

"Jen bychom rády věděly," vrch hlavy poulí zraky,

"jsou-li tam tvoři jako my, jsou-li tam žáby taky!"

Tak nějak mě ten Neruda přišel na mysl... :-)

1 0
možnosti

R^ Myslím na žáby celou dobu. :-) Krásný den, Radku, ať se vám daří.

0 0
možnosti

R^ Diskuse také povedená.R^

0 0
možnosti

Děkuju i za ostatní. :-)R^ Doufám, že diskuze u pondělního blogu bude pokračovat a bude stejně milá, jako tahle.

Díky za návštěvu a milá slova, mějte krásný zbytek víkendu, Jirko. R^

0 0
možnosti

Chybou je posuzovat vše z pohledu své osvědčené reality. Autor nevidí možnost úplně jiných principů vycházejících z kvantového přístupu. Když jsou podmínky,takové ,že život nemůže vzniknout ani se tam usadit z jiných důvodů,tak tam prostě není možnost žití jiné civilizace. Veškeré prvky na zemi jsou pouze transmutacemi jednoho principu. Nyní již víme asi jakého, jen nemáme technologii na výrobu čehokoliv.

0 0
možnosti

Díky za názor. Které principy, vycházející z kvantového přístupu máte na mysli?

Přeju hezký večer. R^

1 0
možnosti

J98o25s93e63f 71P50o81t68r

14. 7. 2017 21:58

Paní Tenzler,

vy fakt hrubě překrucujete smysl toho co říkám, myslím tím směrem k důkazům ve Wikipedii:

Y chromozomální ADAM je jasně ve Wikipedii uvedeno

MItochondriální Eva je jasně ve Wikipedii uvedeno

Neobyčejně úzká genetická variabilita lidského rodu - je jasně ve Wikipedii uvedeno. Dokonce je v tomto článku uvedeno, že v současné době evoluce člověka neprobíhá . Čtěte pozorně! Ostatní vývody k tomuto faktu ve Wikipedii nejsou, ovšem nutně logicky vyplývají z věci.

Věda nezná bezprostředního předchůdce Homo sapiens. To jsem ve Wikipedii nenašel, ale jasně to řekl světoznámý ateistický antropolog Niobe Thomson v Hyde parku na ČT 24, v r.2015. když se účastnil kongresu v Olomouci. Doporučuji vám si tento pořad zopakovat.

Zapínání modulů ve vývoji: uvádí třeba prof. Anton Mrkoš v "Co je nového v biologii" z r. 2015 .

Paní Tenlzer, vaše popisné články o světě jsou na vysoké úrovni- Proč se snižujete k překrucování, polopravdám a zesměšňování, když někdo má jiné názory než vy?Proto, že vám boří vaší nábožensko-ateistickou představu o světě?

0 0
možnosti

Máte v tom trochu hokej. To Vaše předchozí v bodech 1. 2. 3. 4. a) b) c) se asi zatoulalo z jiné diskuse jiného blogu viz "Protože se tady v příspěvcích hemží termíny jako vývoj lidské rasy, evoluce, mimozemšťany, kterak kopulují s lidmi..." - žádná taková diskuse zde samozřejmě neproběhla, nic méně, odpověď jste dostal a nikdo Vám ani nevyčítal, že si pletete genotyp s fenotypem a pár dalších maličkostí a jediné, že je třeba ověřovat z více zdrojů, není přece žádné zesměšňování. Chvályhodné je, že připouštíte exstenci evoluce, tak proč opisujete Wikipedii, respektive, co chcete skutečně říci, nebo jen maskovat Vaše předchozí chyby? Proč opět podsouváte Vaše pochybné hodnocení v osobní rovině - někdo Vám ublížil? Patrně ano, ale někde jinde následně po tom, co jste se do něj navezl, jak jinak než v osobní rovině, ale to si musíte vyřídit právě tam.

1 0
možnosti

No pak je tu ještě možnost, že život je naprostá anomálie, hříčka přírody. Aby život vznikl, musela nastat v určitý okamžik kombinace tolika různých faktorů, které se třeba již nikdy nemohou opakovat, vzhledem k fázi vývoje vesmíru.

0 0
možnosti

R^ Bylo by zajímavé zjistit, které faktory to mohou být.

Krásný den, děkuju za návštěvu blogu. R^

0 0
možnosti
Foto

Pěkný článek. R^

O víkendu jsem koukal na nějaký film o dinosaurech a tak mě zrovna napadlo, jaká to byla šílená klika, že je sejmul ten asteroid, protože bychom se dnes místo Newtonových zákonů učili jen ohryzávat přesličky. Celkem by mě zajímalo, kolik procent planet, na kterých se vyvinul život, to dotáhne až k inteligenci. Takový brontosaurus asi nemá moc zájem lítat po vesmíru a shánět chutnější střevlíky.

A taky je možný, že ta naše Sluneční soustava prostě není nikde podél frekventovaných "lodních tras". Když do Prahy přiletí Merkelová nebo Trump, tak se budou motat kolem Hradu a těžko se kdy podívají do Hlubočep. Místním štamgastům na zahrádce "U tří pelikánů" by se pak oprávněně mohlo zdát, že žádné mimočeské civilizace ani neexistují. No a my třeba zrovna obýváme galaktické Hlubočepy :-)

0 1
možnosti

Ale na druhou stranu je tu teorie, že bychom byli o dost dál. Oni totiž ti dinosauři nebyli zřejmě slepou cestou vývoje.

0 0
možnosti

Pěkné, ale je to jen antropocentrický pohled. Vychází se z našich zkušeností a poznatků. A ty se v čase mění (asi k lepšímu). Podobná úvaha ve "století páry" by vedla k úplně jiným závěrům: parní stroj je příliš težký a nehodí se ku létání, takže planetu zemi opustit nemůžeme.

1 0
možnosti

Ano, také... ale spíš mi šlo o to, že určité stupně vývoje se nedají přeskočit. Takže limitují i určité vlastnosti, které takový mimozemšťan musí mít. R^ Ale jinak máte naprosto pravdu, Pavle, vždycky zatím musíme srovnávat se sebou samými, jsme zatím jediný známý vzorek. Těšily by mne bytosti, které místo vody používají tekuté uhlovodíky. Ale i tady už je další mantinel a tím je dostatečné množství energie, které by taková bytost měla k dispozici.

Mějte krásný den a díky za návštěvu a zájem o blog. :-)R^

0 0
možnosti

Vesmír je údajně starý pouze necelých 14 miliard let, což je relativně málo na to, aby někde byla civilizace na výrazně vyšší úrovni, když život na Zemi existuje už téměř 4 miliardy let, což je hodně vzhledem ke stáří vesmíru. Pokud nejsme jediní, budeme rozhodně jedni z nejrozvinutějších!

2 0
možnosti

R^

K tomu je naše Slunce "potomkem" první generace hvězd - první supernovy vybuchovaly zhruba někdy, kdy byl vesmír starý cca půl miliardy let a teprve jejich prach se mohl podílet na další generaci, na planetách a komplexních molekulách. Správná hustota a impuls přišel později, což zase něco ukrojilo z oněch 14 miliard let, přičemž loterie života už mohla vzniknout, ale aby se projevil, musel počkat, až se zformují planety a hlavně podmínky na nich, takže skutečně asi neexistuje případná starší mimozemská civilizace řádově v miliardách let. Proto je asi ticho...

2 0
možnosti

A kolik mimozemských civilizací jsme navštívili my? Ani jednu. Jak tedy můžeme předpokládat, že ti druzí, pokud existují, navštíví nás?:-)

Nebo se prostě zdráhají přijít bez náležitého pozvání.

2 0
možnosti

R^ To je myslím dobrá úvaha. Pokud jsou jako my (a měli by být), tak jistě neboudou riskovat, že s vynaložením obrovských nákladů poletí někam, kde skončí v lepším případě v nějaké noblesní zoo. V horším případě skončí nadobro.

Děkuju za návštěvu blogu, přeju vám krásný den, Víte! R^

1 0
možnosti

J61o64s85e49f 89P68o12t85r

13. 7. 2017 23:00

Protože se tady v příspěvcích hemží termíny jako vývoj lidské rasy, evoluce, mimozemšťany, kterak kopulují s lidmi....., dovolím si vás seznámit s nejnovějšími vědeckými poznáními co se týká Homo sapiens.:

1. Věda nezná, opakuji nezná jeho předchůdce. Všechny lidské druhy, které by připadali v úvahu, statisíce let před objevením Homo sapiens vymřeli

2. Homo sapiens existuje asi 150 000 let. Jeho kolébka je v Africe, odkud se rozšířil po světě. Pokud se zkřížil s Neandrtálci nebo Denisovany pak až po opuštění Afriky.

3. Všech 7 miliard lidí na Zemi má pouze dva předky, Ychromozomálního Adama a mitochondriální Evu.

4. Genotyp člověka - jak vědci uvádí- je neuvěřitelně úzký. Školní třída, kde jsou malí, velcí, chytří, hloupí, ... je geneticky víc variabilní než v průměru jednotlivé lidské rasy. Taky se uvádí, že genetická variabilita všech 7 miliard lidí je menší, než variabilita dvou sousedních tlup šimpanzů v pralese. Z toho nutně logicky vyplývají závěry:

a) všichni lidé jsou si rovnoceni, rozdíly ve způsobu života, v životní úrovni, ve znalostech... jsou pouze a jen civilizačně-kulturní.

b) v lidské společnosti neprobíhá darwinovská evoluce. DNA lidí v anglickém hrabství, kde žil Darwin se nijak neodlišuje od DNA kulturně nejprimitivnějších původních obyvatel Australie,. Kdyby taková evoluce probíhala , existoval by v Anglii nordický kmen ( jak si to představovali nacionální socialisté), který by měl jinou, modernější, pokrokovější výbavu DNA. Nic takového současná věda nezjistila

c) protože bezpochyby se člověk vyvíjí, jde spíš o zapínání celoplošných modulů, věda tuší, že před 90 tisíci lety lidé začali mluvit, před 40 tisíci lety se najednou u lidí projevilo umění.

Chápu, že vylíčením těchto skutečností jsem se dotkl cítění ateistických věřících, že jsem jim pošpinil jejich modlu, svatý evoluční darwinovský vývoj, omlouvám se, ale pouze a jen reprodukuji, co říká současná věda.

0 2
možnosti

:-) Milý pokus o manipulaci. Ve skutečnosti tu nikdo nemluví o tom, že by mimozemšťané kopulovali s lidmi (jen vy o tom mluvíte).

1. Z principu věci vyplývá, že předchůdci dnešní formy člověka vymřeli. Kdyby nevymřeli, nebyli by to předchůdci. Mohu vás jen nasměrovat na odkaz

https://cs.wikipedia.org/wiki/%C4%8Clov%C4%9Bk

... v nedělní škole zřejmě Wikipedii ještě neznají? ;-)

2. Takže připouštíte, že evoluce existuje. R^

3. O tyhle hrátky se tu neviňoučce pokoušel už bloger Chaloupka. Pan Švadlenka, jiný bloger, vzděláním doktor přírodních věd, konkrétně biologie, mu na to odpověděl sérií velice fundovaných blogů, které rozhodně stojí za přečtení. Jsou dlouhé a velice, velice cenné. R^

4. Implikujete, že školní třída nepatří do lidské rasy, když má větší variabilitu než celá lidská rasa. O tom se dá s úspěchem pochybovat. :-)

a) nemohu posoudit, všechny lidi nikdo nezkoumal, jakékoliv podobné vývody jsou tedy jen zjednodušením. Je otázka, nakolik je takové zjednodušení zajímavé.

b) není pravda, že DNA jednotlivých lidí se nijak neodlišuje. Neodlišovaly by se totiž ani sklony k jednotlivým nemocem, neexistovaly by nemoce založené na mutacích a všichni bychom měli společné otisky prstů. Přeju příjemnou zábavu při dokazování, že máme všichni stejné otisky prstů. R^:-)

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS