Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

J75a96n 15H83l33e91d73í64k

13. 7. 2017 22:48

problém je velmi jednoduchý, jelikož existuje nekonečný vesmír s nekonečným počtem planet, tak už tu musel x-krát přistát nekonečný počet mimozemšťanů, třeba jsou velcí 1 centimetr, proto je ostříží zrak desetitisíců vědců přehlédl. Svatá bible o jiných objektech se živočichy nemluví, i když menšina kardinálů a církevních vědců to úplně nevylučuje, co--kdyby?- čili křesťan může spát mnohem klidněji, žádný ET nebo Alf nás nepřiletí okousat a zotročit. K tomu spěje spíše islam.

0 0
možnosti
RJ

R74a26d78e35k 76J14a67r48o47š

13. 7. 2017 23:01

Vesmír není nekonečný - pouze se do nekonečna rozpíná...

I když, dle jiné hypotézy se v určitém bodě začne zpětně smršťovat

0 0
možnosti
KB

Já myslím, že existují 3 okruhy otázek. Existence života, vznik nějaké inteligentní formy života a existence nějaké technicky vyspělé civilizace.

Jsem přesvědčen, že samotný život je ve Vesmíru celkem běžná věc. Proč by nějaká Země v bezvýznamném koutu jedné galaxie měla být nějak výjimečná? S otázkou nějaké inteligentní formy života už je to asi složitější. Co když do Země za nějakou dobu narazí asteroid a lidstvo vyhyne? Život třeba zůstane, ale člověk bude v historii Země jen drobná epizoda. Totéž se může dít i kdekoliv ve vesmíru. Co když je naprosto mylná naše představa (nebo spíš přání), že nějaká civilizace se dokáže kontinuálně vyvíjet tak dlouho, až dokáže cestovat mimo svojí sluneční soustavu? Co když je to limit, který prakticky žádná civilizace nepřekoná.

2 0
možnosti
DT

R^ Obrovské vzdálenosti jsou třeba jen další z faktorů, který nás chrání. Je možné, že civilizace, které vyrostly tak blízko vedle sebe, že se mohou běžně navštěvovat, se navzájem zničí dřív, než si všimnou nás.

Děkuju za návštěvu blogu i diskuze, mějte krásný den, Karle. R^

0 0
možnosti
OU

Tuším, že název je civilizační hrdla. V podstatě jde o několik okamžiků ve procesu vzniku civilizace, kterými většina "společností" neprojde. Takovým hrdlem může být klidně vznik života (je jeho vznik ve vhodných podmínkách prakticky jistý?), vznik mnohobuněčného tvora, ale stejně tak i "zbavení závislosti na přírodě". "Člověk" může být inteligentní, ale pokud je pořád odkázán na lov, v případě vyhynutí kořisti vyhyne i on, i kdyby tu zvěř lovil z aut (ad absurdum). Momentálně bychom měli být u hrdla nevyhubit se, když už na to máme prostředky, ale jsme jen na jedné planetě.

Samozřejmě ne každá společnost musí čelit všem/stejným hrdlům.

3 0
možnosti
MP

Ano, takových míst evolučního testování je více. Např. ovládnutí štěpné reakce a následné sestrojení atomových zbraní, dále třeba přechod z přirozeného rozmnožování na řízené klonování s možností úpravy vlastního vzhledu atd. Všechno to jsou mezní místa ve vývoji, které mohou společnost nakopnout k dalšímu vývoji a nebo naopak její vývoj zcela utlumit degenerací nebo úplným zničením. Přičemž např. v našem viditelném vesmíru se předpokládá, že k těm jaderným zbraním musí logicky dospět každá civilizace, která má ambice vyvinout se dále než jen ovládnout okolní les...

2 0
možnosti
OU

Nedávno jsem zaslechl dvě poznámky:

Hledáme mimozemšťany na planetách, jako je naše. Ale je to správné? Nemohli se tam pouze vyvinout, a poté přesídlit? Ke zdrojům energie, například? (Ke hvězdám)

1 0
možnosti
DT

To je zajímavá úvaha. Momentálně vidíme teleskopy planety, respektive "stín", který vrhají nebo gravitační vliv, který mají. Ostatní věci jsou příliš malé. Je jen otázkou času, kdy i my budeme mít natolik dokonalé teleskopy, že by mohly objevit i menší objekty - a možná se pak budeme divit. :-)

Krásný den, Ondřeji a díky za návštěvu. R^

1 0
možnosti
Foto

Dani, máštady konečně zasloužený rekord, gratuluji! R^R^R^R^

1 0
možnosti
TH

Paní Dano, myslím, že první chybou je předpokládat mimozemskou exsitenci naší formy života a naší formy vesmírného cestování. Ve své vyspělosti jsme v podstatě zaostalí, protože na vše jdeme brutální silou, která má i tak velmi omezené hranice. Hypotetické vesmírné formy života mohou klidně fungovat na odlišných principech, které nejenže vůbec neznáme, ale ani si je neumíme vybájit.

Druhou chybou je předpokládat, že kdesi ve vesmíru život být "musí", jelikož nás obklopuje zhruba sto miliard galaxií o miliardách hvězd v každé. Život, jak ho známe, potřebuje několik veledůležitých podmínek pro svůj vznik. Vhodnou vzdálenost od hvězdy, magnetické pole, vhodnou atmosféru, náklon planetární osy a satelit, který by ji udržoval, podobnou gravitaci, přítomnost vody atd.

Těch těžko splnitelných a vhodně prokombinovaných podmínek je tolik, že bych se vůbec nedivil, kdybychom i přes to obrovské množství exoplanet byli ve vesmíru sami.

Vím, že si toto vše uvědomujete a spíše jste se jen oddala romantickému snění :-)

3 1
možnosti
WW

+1R^

Tím "život musí" se bere i bakteriální život, teda ten především. Pak jde o podmínky, protože inteligence je jedna z variant strategie přežití a jsou li někde takové... Hodně se píše, zda jsme či nejsme sami - v tom už je jakési srovnávací hledisko. S podmínkami máte naprostou pravdu - pokud by Venuše neměla téměř vázanou rotaci a měla magnetické pole, určitě by vypadala jinak a možná plná života, stejně jako Mars, který postrádá jen to magnetické pole. Malićkosti rozhodly, že se život na těchto planetách neuchytil a kdyby, nedosáhne těch očekávaných kvalit ke srovnání, tj že na nějakém měsíci pod ledem může existovat život, ale určitě ne takový, který by se s námi mohl srovnávat.

3 0
možnosti
RJ

R71a18d22e43k 14J52a98r68o45š

13. 7. 2017 20:14

Pokud nějaká civilizace dospěje do stadia, že bude mít technologii k mezihvězdným letům, tak bude nejspíše ultraultraultra sluníčková a hyperhyperhyper politicky korektní, takže do děje na Zemi nebude v žádném případě zasahovat....

Odhaduji, že nebudou cestovat na bázi lodí poháněných raketovými fotonovými motory, nýbrž nějakým způsobem samotný koráb s posádkou či jen výzkumnou sondu "přetaví" ve fotonový paprsek, který se až na konci trasy "přetaví" opět ve hmotu. Díky takto dosažené cestovní rychlosti světla tak mimozemští cestovatelé vůbec nezestárnou, a proto mohou cestovat jakkoliv daleko...

1 0
možnosti
DT

R^ Možná to je jeden z limitů. Žádná civilizace se nevyvine do tak pokročilé formy. To by bylo tristní - hlavně po naši budoucnost.

Děkuju za návštěvu a za názor do diskuze, mějte krásný večer, Radku. R^

0 0
možnosti
MR

Přesto jsme zatím nikde nenašli jejich stopy. Toto je třetí věta a s ní se nedá souhlasit. Třeba jsme je našli nebo viděli a nevíme co jsme viděli nebo co jsme našli.

2 0
možnosti
DT

Myslím, že stopy jdou celkem lehko pochopit. Právě ta nutnost cestovat k naší planetě by takové mimozemšťany odhalila. Museli by mít kosmické lodě, palivo... atd. Byli by vidět. Možná ne normálními laickými dalekohledy, ale vojenská technika by je zjistila. R^ Nebo by je zaregistroval alespoň jeden z velkých států...

Krásný večer, Martine, díky vám za návštěvu i za názor do diskuze. :-)R^

0 0
možnosti
RP

Víte proč do nás cpou pohádky o draku, kterému jde z tlamy pára a oheň? Inu protože nechtějí, aby drak sežral jenom je, ale všechny, které jejich novině uvěří.

Tak je to i s jejich mimozemšťany... K čemu jsou všechny ty fyzikální a matematické zákony, které s naprostou jistotou vylučují možnost života mimo naši planetu a poskytují nám evidentní důkazy o tom, že vše bylo stvořeno za určitým záměrem, podle kterého ve vesmíru různé planety a hvězdy se objevují na určitých místech v určitém období a v určitý čas? A my jsme je dokonce už pojmenovali a známe letní i zimní slunovrat, východ i západ měsíce, který s pravidelností končí v úplňku a pak zase vychází? Myslíte si, že Pán Bůh nebo mimozemská civilizace hrála na začátku biliár? Kdyby tomu tak bylo, tak by se ve vesmíru neděly a neopakovaly děje, které slouží k dalším procesům různých souhvězdí a planet. Je to jen člověk, který tvrdí to či ono se muselo stát právě tímto způsobem, aniž by měl hmatatelný důkaz a zároveň při tom nerespektuje základní zákony, které vytváří celé naše okolí okolo zeměkoule. Proč pak asi, protože touží uvěřit pohádce, kterou píše svým vlastním rukopisem, aby měl lehčí svědomí před tím, Kdo za celým vesmírem stojí a dal ho na začátku do pohybu a dal přesným smysl a směr všem věcem, tak jako je přesná DNA u všeho organického a neorganického.

0 3
možnosti
PM

:o) Jestli to nebude třeba tím, že "oni jsou tady už strašně dlouho"o)

Zmínky o "bozích", kteří tady dělali pořádný brajgl - najdete napříč historickými záznamy (Ramajana, Mahabharata).

Ironií osudu zřejmě i je, že člověk sám je v podstatě mimozemšťan. Zdá se, že byl vytvořen uměle a ne, že prošel evolucí. Paradoxem tedy je, že pořád hledáme ufony, ale sami jsme vlastně ufoni :o)

Antarktidu mají pod palcem v podzemí Asgarďané (a ne, nejsou to ti vyzáblí chcípáci z SGC a SGA "o)

Základny jiných entit najdete na mořských dnech. Vtip je v tom, že zatím je zmapováno necelých 10% mořského dna. Pod 5000 metrů, kam se dostávají nejlepší vojenské ponorky, se už pak něco mapuje dost blbě.

Diskovitá UFO/USO - spíš vypadají, jako objekty pro mořské hlubiny a všude tam, kde je obrovský tlak. Nikoliv pro lítání ve vesmíru.

Podle různých indicií byl dnešní Homo Sapiens vytvořen, jako možná pracovní otrocká síla pro pro těžbu surovin. Naši "bohové" jsou zřejmě Annunaki Nefilim. Naproti tomu Annunaki Elohim - jsou ti, kteří Nefilímky upozornili, že když už něco takového vytvořili, mají za to zodpovědnost a to i karmickou.

K válkám "bohů" opravdu docházelo. Nefilim a Elohim si dali vcelku slušně po šňupáku. Nefilim nakonec byli nuceni opustit své teritorium. Pár set let na to lidstvo opustili i Elohim, když před tím zanechali své nauky pro zasvěcené na různých místech. Tyto nauky se zdají být jako předobraz pozdějšího "starého zákona" a dalších "svatých spisů"

Elohim odešli, ale slíbili, že se vrátí, aby viděli, jak lidstvo drží úmluvu (archa úmluvy je spíš cosi jako dohoda mezi lidmi a Elohim, nikoliv nějaký artefakt. Annunaki Elohim se vrátí prej 2022. Počítám, že až to tady uvidí, co jsme se Zemí za tu dobu vymamlasili, tak je zřejmě trefí mimozemský šlak, nebo tak něco "o)) Bude veselo :o))

(pokračování níže "o)

0 0
možnosti
PM

Když odešli i Elohim (nějak kolem roku 8000 př.n.l) Nasáčkovali se tady Draconis, tedy reptiloidní rasa. Ti si dali za cíl, že postupně ovládnou celé lidstvo přes vládnoucí rody. A tak se začala tvořit "vláda světové elity" a to už od dob Sumerské říše a Babylonu. Všechny význačné rody tohoto světa mají v rodokmenu něco z reptiliánské DNA.

Někdy před pár desetiletími se sem začali navíc sáčkovat entity, které známe pod názvem "Greys", tedy lidově - šediváci. Ti potřebovali nutně zvrátit nějaký průser ve svém DNA, aby přežili jako rasa a lidstvo jim sloužilo jako pokusné krysy. Více, než 50% všech únosů je připisováno Greysíkům.

V roce 1979 došlo k průseru na základně v Dulce. Bylo to první opravdové povstání lidí, proti Greys a Draconis, kteří si ze základny udělali obrovskou pokusnou laboratoř.

Kolem roku 2010 tady zaúřadovali Blue Avians - tedy jiná mimozemská rasa. Greys dostali padáka z naší sluneční soustavy za únosy a hrozné zacházení s lidmi v Dulce. Poslední Grey_SS-mani opustili zemi kolem roku 2013. Své si vyžrali i Drraconis/reptiliáni. Ti, aby zachránili své vlastní kámoše pochytané v různých částech země právě Blue Aviany - napráskali celý dnešní elitářský systém. Za to jim byl umožněn odlet. Kolem roku 2016 tuto planetu velká většina Draconis opustila.

Nyní si to tady "manažují" Blue Avians, takže to bude ještě zajímavé. Elita kope z posledního a snaží se do poslední chvíle udělat pořádné peklo (války, hladomory, imigrace, vývoz a dovoz demokracie, zmatení národů, očipování lidí, příklon k Rusku, příklon k USA, příklon k bůhvíkomu ještě - zkrátka co nejvíc to rozparádit)

Takže uznejte sama - fakt si myslíte, že "žádné jiné civilizace" neexistují? "o)

Fajn, dobře, jasně, že jsou to konspiračky. Ale já jim náhodou fandím a strašně se mi líbí. Co když jsou vážně nakonec pravdivé? "o)

2 0
možnosti
  • Počet článků 968
  • Celková karma 19,20
  • Průměrná čtenost 1331x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.