Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Až mi přistanou ufouni na zahradě, volám policii a budu požadovat úhradu parkovného, podle současné legislativy se totiž jedná o zábor, mohl bych jim ten jejich talíř nechat i normálně odtáhnout.

2 0
možnosti
PM

Víte, kdyby přistáli na zahradě, tak hned dostanou do držky za to, že takovou dobu dělali z lidí blbce :o)

1 0
možnosti
GH

G55e37o97r97g75e 50H25o46l45y

13. 7. 2017 17:54

Nechci strasit, ale v poslednich dnech je zde (Severni Amerika) nekolik poradu ohledne zkazy Zeme:

http://tvo.org/video/documentaries/the-man-who-saved-the-world ..only until Aug. 17, 2017

http://www.globaltv.com/salvation/video/episode/pilot/video.html?v=994212931802 ...the pilot for the new show Salvation (the Earth is going to be hit by an asteroid in about 160 days)

Pred nekolika dekadami jsem zde narazil na prof. Wilhelm Reich a jeho vyzkum do orgone energy...nekdy kolem 1953 ho pak dali do blazince kde pak brzo zemrel a spalili vsechny jeho knihy a pomucky...je zajimave si vsimnout co se stane nekomu kdo ma trochu jiny nazor nez je v mode pro tu dobu...a to se stalo ve svobodne Americe....a malokdo o tom vi.

0 0
možnosti
DT

Tady bych důvěřovala lidské chamtivosti, kterou jen zřídkaco překoná. Když by někdo někde přišel na nějaký opravdu schopný vylepšovák, považuju za pravděpodobné, že by se ho někdo ujal a začal tím vydělávat nehorázné peníze. Čím víc peněz to slibuje, tím větší bych viděla pravděpodobnost, že vynález nezapadne. R^

Děkuju za zájem a všechny zajímavé linky, George, přeju překrásný den za oceán. R^

2 0
možnosti
MP

Já bych to viděl takto. Na naší planetě se život vyvinul, což je důkaz, že na planetě obdobných parametrů to lze. Dále, příslušné parametry planet jsou sice velmi omezující, nicméně vzhledem k obrovskému počtu hvězd (a jejich planetárních systémů) bude i výskyt planet potřebných parametrů relativně hojný (resp. není důvod si myslet, že by to tak nebylo. Také se ještě nedávno tvrdilo, že jiné planetární systémy neexistují, protože nikdo žádný nikdy v dalekohledech neviděl, ale stačil silnější teleskop a nové metody pozorování...). A další věc je, že vývoj života do vyšších úrovní trvá delší dobu (i na poměry vesmíru) a různé civilizace se rozhodně nebudou vyvíjet všechny současně. A samozřejmě, některá musí být první. Takže tu máme hned 2 možné důvody, proč máme pocit, že jsme ve vesmíru sami:

1. Jsme skutečně první civilizace, která se do této fáze vývoje dostala. Byť je málo pravděpodobné, že bychom ti první byli zrovna my, ale někdo být první musí a takováto civilizace by pozorovala přesně to, co teď my.

2. Nemusíme být zcela první, ale jiné civilizace opět zanikly dříve, než se dostaly do fáze vysílání signálů do vesmíru. Vyspělejší civilizace tu v okolí nejspíše nebude, protože v průběhu vývoje by nejspíše stejně jako my prošla fází intenzivního vysílán záření do okolí, což bychom nejspíš pozorovali, i kdybychom je samotné nebyli schopni detekovat (signály letí vesmírem a asi je těžko i sebevyspělejší civilizace bude po sobě zase ve vesmíru "uklízet").

4 0
možnosti
JU

J20a58n 13U69l64r60i59c67h

13. 7. 2017 17:39

Nemuzeme tvrdit s jistotou, ze se zivot vzvinul na nasi planete. Mohl sem byt zavlecen kometou nebo meteoritem. Nejde tedy v tomto smyslu hovorit o dukazu.

0 1
možnosti
Foto

R^My je taky nenavštěvujeme. K cizím planetám se zatím nedostala ani žádná sonda, natož živá posádka.:-)

3 0
možnosti
JU

J65a51n 97U13l42r73i38c54h

13. 7. 2017 17:13

Těmi cizími planetami myslíte planety mimo naši sluneční soustavu? Protoze na Marsu drandi vozítka o stoset uz dvacet let.

1 0
možnosti
DT

:-) Děkuju. :-) Přeju krásný večer vám i vašim zvířátkům a paní. R^

0 0
možnosti
Foto

R^ Ač možná i jsou, ale raději se nám vyhnou;-)

0 0
možnosti
DT

R^ To je výborná úvaha. Měla bych pro ně hned deset dobrých důvodů, proč by to měli udělat. :-) Děkuju za návštěvu, krásný večer, Jiří. R^

1 0
možnosti
JP

J92o75s47e32f 98P23o50t46r

13. 7. 2017 10:40

Dovolil bych si vznést argumenty proti:

1. život odporuje základnímu zákonu, kterým se vesmír řídí, totiž 2. zákonu termodynamiky, který vede vesmír k neuspořádanosti, k maximální entropii, k energetické smrti. Život zvyšuje uspořádanost a snižuje entropii. Netvrdím, že je to nepřekonatelná překážka, ale žádná vlastnost vesmíru k podpoře života není.

2. Život nemůže vzniknou ve vodě, protože ta okamžitě rozkládá aminokyseliny i nukleové kyseliny. Život může existovat jen v buňkách obklopených membránou, která diferencovaně propouští jednotlivé molekuly. Současná vědecká představa je, že v moři prvotní polévka šplouchla na jílový povrch, kde došlo k dalšímu vývoji. Proto také ta radost vědců, když na Marsu objevily jílové struktury.

3. V neživé přírodě se všechno řídí elektromagnetickou silou. Podle ní vznikají atomy a molekuly, přičemž molekuly mají molekulovou hmotnost maximálně několik set.

V případě života atomy také vznikají na základě elektromagnetické síly, ale jejich řazení do molekul, jež mohou dosahovat atomové hmotnosti až několik milionů je pouze a jen na základě vzorů DNA, přičemž to řazení musí být naprosto přesné.

4. Energie. V neživé přírodě dochází k okamžitému vyrovnání energetických potenciálů - rozptylování tepla, blesky... U rostlin dochází k řízenému , fotosyntetickému rozbití atomů a protony jsou ukládány odděleně, tak aby v budoucnu sloužily, při fyziologickém vyrovnání potenciálů, nejen pro život rostlin, ale také pro život živočichů.

5. Rozmnožování života - to v neživé přírodě tato skutečnost prostě nemá vzor. Zde právě dochází, z důvodů, které ani věda nezná, k zvyšování živé hmoty a úkor neživé hmoty, zvyšuje se uspořádanost a klesá entropie.

Aby mohl život vzniknout jen do primitivních bakterií, musí všechny tyto podmínky nastat současně. Jaké je pravděpodobnost, že se tak stane?

2 0
možnosti
PV

P34a77v91e34l 54V73é52b97r

13. 7. 2017 10:58

ad 1) Kdyby život doopravdy odporoval 2. zákonu termodynamiky, nevznikl by. Jedno z možných vysvětlení je, že snížení entropie v místě života je na úkor zvýšení entropie jinde, a protože vesmír lze chápat jako uzavřený systém, není to nic proti ničemu

ad 2) Zajímavé, že život přitom prokazatelně vznikl ve vodě. Virus, který je také projevem život, membránu nemá. Prostě, náš model života nemusí být nutně (ale také může) jediným možným.

4 0
možnosti
OU
Foto

Já nerozumím lidem kolem sebe, natož...

7 0
možnosti
PM

Tak když si to hrubě rozdělíme, jsou tyto možnosti:

1) není jiná mimozemská civilizace

2) všechny jiné mimozemské civilizace jsou tak odlišné, že komunikace s nimi je principiálně nemožná

3) mimozemské civilizace se vyskytují tak řídce, že vzdálenosti mezi nimi znemožňují jakoukoli komunikaci

4) všechny jiné mimozemské civilizace dodržují zvyk nebo zákon, který jim znemožňuje s námi komunikovat

Plus samozřejmě kombinace. Pokud vás napadá ještě něco jiného, tak to připište.

4 0
možnosti
PV

P40a80v27e36l 15V20é44b37r

13. 7. 2017 10:13

5) Jsou tady, ale skrývají se

1 0
možnosti
Foto

Dano, úžasné;-Dzvláštní, že vesmír nemalujete, na rozdíl od jiných témat

1 0
možnosti
WW

Tak velké plátno není :-)

3 0
možnosti
  • Počet článků 970
  • Celková karma 18,29
  • Průměrná čtenost 1328x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.