Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^Já jsem asi mimozemšťan.;-D;-D;-D Až na to, že Temelín nehledám, vím, kde se nachází a netoužím tam vyrazit.;-)

0 0
možnosti
DT

:-)R^ Aby nám ho jednou takové bytosti nevyšpatnily... s tím, že nutně potřebují energii. :-)

Krásný večer, Kláro, mějte se moc hezky. R^

1 0
možnosti
RJ

R13a14d71e15k 19J71a47r78o28š

17. 7. 2017 13:26

S tou studenokrevností jako výhodou bych si nebyl tak jistý. Je to spíše znakem vývojově nižších organismů. Mezi nejinteligentnějšími živočichy ty studenokrevné nenajdeme. Snad jen s výjimkou chobotnice, ale ta díky vodnímu prostředí nikdy nebude schopná metalurgie a obrábění kovů :-)

A jako podmínku pro vznik inteligentního života bych určitě přidal dostatečné dlouhý život takových jedinců (řádově alespoň desítky let), aby mohli využívat zkušeností a měli dostatečnou dobu na "učení se".

2 0
možnosti
FL

Zdravím, mám prosím dotaz, který je trochu mimo téma (sorry). Zlato vzniklo při výbuchu supernovy, jeho atomy byly rozptýlené v mlhovině, která když chladla, tak se gravitací zhušťovala, až potom se zkoncentrovala na disk, ze kterého vznikla sluneční soustava. Při tom muselo docházet k intenzivnímu promíchávání atomů mlhoviny. Jak je tedy možné, že v některých místech v zemi jsou naleziště zlata, zlaté žíly ... a jinde prakticky nic? (To se divil kamarád, proč na pozemku nemá zlato, já jsem mu to neuměl vysvětlit ale slíbil jsem, že mu to zjistím :). Je nějaká vysvětlující teorie? Děkuji

0 0
možnosti
WW

I on má na svém pozemku zlato, ovšem na tunu to dělá tisícinu gramu, možná i dvě nebo tři, takže se jej nevyplatí nějak separovat a lepší je najít lokalitu s žílou, do které zlato tepelnými procesy spolu s jinými prvky "zkondenzovalo" nebo bylo koncentrováno jako sediment. Zkuste nějakou "zlatonosnou řeku" - malé valounky se štěstím najde i minohledačka, ale lepší je klasika.

1 0
možnosti
Foto

Kvůli mé velikosti (150 cm) budu pravděpůodobně MIMOZEMŠŤAN, ale takový, kterému je stále teploR^R^R^R^ Dano, ať je Ti AKORÁT!!

0 0
možnosti
MS

Takový malý, teplý mimozemšťan ? :-)

0 0
možnosti
KB

Dovolím si jen takovou malou úvahu. Nedávno jsem sledoval dokument o mravencích. Je zřejmé, že některé druhy se chovají jako superorganismus s nějakým kolektivním, nám dosud neznámým myšlením.

Lidská civilizace je založena na individualismu, tedy na myšlení jedince. Co když je to ale jen jedna z forem inteligence a navíc ještě ta méně výhodná?

My jako lidé nutně přemýšlíme v našich "mantinelech". Pokud by existovala taková civilizace založená na nějakém superorganismu může mít i jistou komparativní výhodu. Jednotlivec nic neznamená a chová se v podstatě jako buňka v lidském těle. Lidský organismus není naprogramován, aby vnímal jednotlivou buňku, ale celek. Nikdo z nás se ráno neprobudí a není smutný, že mu v těle zemřelo pár mil. buněk.

Představme si nějakou civilizaci založenou na výše uvedené formě. Je jedno jestli bude vyspělejší, hlavně bude jiná. Pokud by taková civilizace byla naším sousedem, tak třeba hledá civilizaci podobnou té její a naší nedokáže vnímat. Třeba jí hledá cestami, které my nedokážeme chápat.

1 0
možnosti
WW

Aby ta "jiná civilizace" mohla hledat podobné civilizace, musí k tomu použít přestředky jako naše civilizace, takže ta "jinakost" by až tak odlišná nebyla. Mravenci nemají žádné sofistikované myšlení, ale jejich chemická komunikace a specializace, pohledem z vnějšku, vykazuje jakýsi řád, ale ten odráží reflexní hledisko - nemá to mozek, který by to koordinoval v nějakém hlubším záměru apod., tedy nemá to žádný komunikační kanál nad naše chápání, který by umožňoval spojení s podobnými na vzdálených planetách. Kromě toho, mravence či včely můžeme studovat na Zemi a jak to tak vypadá, jejich strategie přeźití ve stávajících společenstvech je natolik výhodná už po mnoho milionů let, že v této formě přetrvává, protože individualita by tuto hmyzí civilizaci rozbila. ;-)

3 0
možnosti
Foto

Jsou to určitě naprosto logické a vědecky podložené úvahy, kde bych asi jen podotkl, že mohou také existovat místa či vesmíry s jinými fyzikálními zákony, než jaké známe - tedy s jiným "zadáním" a jinými pravidly.

A potom ještě je otázka, proč by nás vůbec měl někdo "navštěvovat" (resp. - poznání nebo expanze)?

A pokud by to bylo vůbec možné a byly překonány všechny vzdálenostní i časové překážky, proč by nás měl kdokoli vůbec navštívit fyzicky? Nebylo by to naprosto zbytečné i kontraproduktivní, pokud by stejnou službu udělal či mohl udělat - pouhý kontakt? A nejsou již takovým kontaktem třeba kruhy v obilí, které nedokážeme objasnit?

Mě by v dané souvislosti ještě zajímalo, jaký je vývojový "poločas rozpadu" takové inteligentní civilizace. Přece - pokud se něco rozvíjí, tak se pravděpodobně nemůže rozvíjet "donekonečna" - tedy miliony a miliardy let. A na nějaký "trvale udržitelný rozvoj" nějak nevěřím. A když, tak v jaké fázi maximálního rozvoje by měl nastat a v závislosti na čem?

A pokud jde o nás samotné (tedy lidstvo) - četl jsem spousty článků (i hoaxů) o Nibiru (periodicky se vracející velké planetě mimo ekliptiku - která v našem případě lidstva svými průlety vlastně nastavila jakýsi opakující se cyklus (zničení, povstání z popela, rozvoj, dosažení jakési úrovně a opět zničení).

Mohla byste o tom něco také napsat?

Děkuji moc! R^:-)

0 0
možnosti
WW

:-) Jaké jiné fyzikální zákony by jste si představoval? Všude, kam člověk, respektive teleskop dohlédne, dominuje gravitace a ta už jakási lehce predikovatelná pravidla nastavuje. Kruhy v obilí vyrábí člověk (agrografiťák) a jsou tak dokonalé, jak je dokonalá jeho GPS a ty drahé s trasovačem a placenou frekvencí, skutečně umožňují navigovat podle složitých předloh. Žádný kontakt se tedy nekoná, ale mohl se konat rádiový nebo optický třeba někdy v třetihorách. Po miliadrdy let se žádná mimozemská civilizace ještě nestačila vyvinout - před první generací hvězd neexistoval "stavební" materiál (to je všechno to, co je zhruba od 3. prvku v periodické tabulce prvků výše). O Nibiru se toho skutečně napsalo hodně a není vyloučeno, že nějaká zabloudilá planeta před miliony let neprosfištěla Sluneční soustavou, tak jako za stovky tisíc let to bude téměř na dosah cizí slunce apod.

4 1
možnosti
MS

Já pevně věřím, že život ve vesmíru určitě existuje. Je to vidět i na Zemi, kde se mu v těch nejjednodušších formách daří uchytit i za extrémních podmínek (viz třeba podmořské sopouchy v hloubce několika tisíc metrů, nebo ledovce). Jiná otázka je, jak dalece je běžné, že se vyvine také i n t e l i g e n t n í život. Tam už si tak jistý nejsem, i když se mi nechce věřit ani tomu, že bychom při nekonečnosti vesmíru byli tak výjimeční.

3 0
možnosti
Foto

Zajímavý článek R^. Jen bych rád věděl proč, po těch všech hrůzostrašných zkušenostech s chováním člověka a také po vyvození, že se bude pravděpodobně podobat i nám, zasíláme do vesmíru informační družice o naší poloze.:-) Až jednou dorazí nějaký "zelený" Adolf, tak se nebudeme stačit divit.:-)

1 0
možnosti
PD

pokud by " teď" existovala civilizace, která by byla schopná k nám doletět, tak by byla na takové technologické úrovni, že by o nás věděla i bez našich primitivních pokusů o kontakt

0 0
možnosti
DT

Děkuju. :-) Krásný den vám i vaší rodině. R^

1 0
možnosti
PT

P42e84t67r 58T73o88m33e77k

17. 7. 2017 9:17

Protože neexistují.

0 0
možnosti
DT

... a přesto tu jsme my. Jsme opravdu tak výjimeční?

Krásný den, Petře. Díky za příspěvek k diskuzi i za návštěvu. :-)R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 969
  • Celková karma 18,99
  • Průměrná čtenost 1329x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.