Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu
Zobrazit příspěvky: Doporučované Všechny podle vláken Všechny podle času

M71i40l33e59n29a 11N12o12v86a31n38s42k21a 4652737439219

Smekám, paní Dano... jste osobnost renesančního rozhledu. Da Vinci současnosti. :-) Výtvarnice (dohledala jsem některá Vaše dílka R^), máte velké znalosti z astronomie, astrofyziky, teď chemie,.... R^R^R^

+3/0
doporučit
20.7.2017 11:21
Foto

W86a76l33d40a 89W66i17n36t74e25r 6657299381239

R^

Pohodový článek. S cukrem nevím - nesladím, protože sladké se mi to zdá dost a pokud někdo omylem osladí, nejsem schopen to vypít. Vzniklo to na škole z lenosti, kdy se mi nechtělo tahat všechny ty "proprietry" jako cukr, smetanu...Zalévám v podstatě vařící vodou ihned - turka je nutné spaŕit, protože nechat vodu odstát např. minutu, budou mi na povrchu plavat rozemletá zrnka - možná je to dané nadmořskou výškou. Instatní, expreso a buhvíjaká si nedávám, ale občas si mezi "turky" dopřeji nějaké to kakao (cappuccino) z automatu. Nedávno se přišlo na to (doufám, źe to nebyl komerční tah), že kafe neškodí a mélo by se to týkat právě mého oblíbeného turka, kterého si dopřávám klidně i 4x denně a ještě před spaním :-)

+3/0
doporučit
20.7.2017 8:33

M55a63r63t63i75n19a 28M62o60u55d52r32á 7370123576449

Tak proto mi nejvíc chutná turek. :-) Díky! R^

+2/0
doporučit
20.7.2017 13:37

D54a31n14i48e22l 73K53r11o59n53e55r 7354874216447

Mate jeden z nejzajimavejsich zdejsich blogu...snad Vas jeho psani casem neunavi a bude Vas bavit i nadale.

+1/0
doporučit
20.7.2017 15:51

P93a60v56e23l 76B90a36r60t87o57k 9328230562303

Zajímavé. R^

Ostatně jako všechny Vaše blogy.

A kafe s rumem je také docela pitelné. :-)

+1/0
doporučit
20.7.2017 15:24

A70n14a56t79o31l 91F37i27l80i77p 5101414593241

R^:-)

Ano, nechám po uvaření vodu ještě malinko víc chladnout.

Kdysi jsem zkoušel docela odpovědně pití kávy bez cukru, ale to můj žaludek prostě neuměl unést. Musím ale poznamenat (slovy velkého klimatologa prof. Václava Klause): Solit kávu vůbec, ale vůbec nehodlám.

:-)

+1/0
doporučit
20.7.2017 14:33
Foto

J62i45ř73í 61K10r11á95k96o48r90a 9229503

Kyselost, resp. hořkost kávy ovlivňují následující faktory, a to v tomto pořadí:

- druh/odrůda kávy

- způsob zpracování

- pražení

- příprava

Vy popisujete jen poslední dva faktory.

+1/0
doporučit
20.7.2017 10:34

P93e74t89r 71M30u46r92č22e12k 3308426770

Nekafuji, necukřím, nemlékuji

, a po ránu si dávám pořádného panáka slivovice a na to kus domácího chlba se sálem nebo se škvarkama:-)

+1/0
doporučit
20.7.2017 9:24

V67l49a40d47i79m34í31r 48J73a55v81o86r25a 4710972926848

Velice zajímavé. Turka, pokud se jedná o kávu, mám rád ještě z doby vrcholné totality a dělám si ho obyčejně jako druhé denní kafe. V konvici musí být dost vody, ne jen na dně. Čekám na moment, kdy to začne bouřlivě vřít a pak počkám, až se ta bouře uklidní. To ovšem není minuta, ale asi tak deset vteřin. Potom nalévám vodu z konvice do hrnku, cca dvě deci, co nejtenčím pramínkem. Možná, že to není ten nejvíc optimální způsob, ale je to můj rituál, na který jsem zvyklý. Na hladině se učiní většinou solidní pěna a chutná mi to výborně. Jednu kostku cukru. A pak to hned hnusně a nedočkavě srkám. Prostě to mám rád horké. Můj bratr býval na kávě závislý a vaříval si ji podobně. Ale kostek si tam dával pět.

+1/0
doporučit
20.7.2017 8:38



Žebříčky



Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS

Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.