Děkujeme za pochopení.
D50a35n57i57e33l 74K76r70o65n76e67r
Mate jeden z nejzajimavejsich zdejsich blogu...snad Vas jeho psani casem neunavi a bude Vas bavit i nadale.
D96a54n29a 34T97e97n14z75l23e52r
Děkuju. Jste moc hodný. Těší mne, že se líbí. Sepisuju do nich to, co mne samotnou zajímá, je to čistě potěšení.
Mějte krásný den, Danieli.
P75a51v23e65l 78B58a50r15t20o69k
Zajímavé.
Ostatně jako všechny Vaše blogy.
A kafe s rumem je také docela pitelné.
D43a27n21a 38T79e52n28z12l14e54r
Děkuju. Rum si vůbec řada lidí nemůže vynachválit. S kávou nebo bez. Děkuju za návštěvu, mějte krásný den, Pavle.
A85n89a40t21o58l 41F83i53l63i93p
Ano, nechám po uvaření vodu ještě malinko víc chladnout.
Kdysi jsem zkoušel docela odpovědně pití kávy bez cukru, ale to můj žaludek prostě neuměl unést. Musím ale poznamenat (slovy velkého klimatologa prof. Václava Klause): Solit kávu vůbec, ale vůbec nehodlám.
D41a27n82a 73T74e82n44z91l53e26r
To solení zní divoce, ale vysvětlení chemických procesů je tak logické, že se přikláním k dojmu, že solení může kávu vylepšit. Sama to ale také neprovozuji. Krásné kávové odpoledne přeju.
M64a54r17t34i78n42a 89M54o55u79d11r70á
Tak proto mi nejvíc chutná turek. Díky!
D68a65n84a 20T11e16n47z74l96e50r
I mně. Jiná káva u mě moc neuspěje. Co se člověk v mládí naučí... Přeju moc krásný den, Martino, a jdu si jednoho udělat.
L25i37b25o44r 46M62o95u18č36k58a
tolik promennych, ze jsme si dal radsi instantni kavu 3 v 1
D87a27n31a 44T33e86n78z97l92e97r
Pokud vám chutná, určitě tím nic nezkazíte. Příští blog bude pro změnu o proměnných, které se týkají mléka v kávě. Přeju krásný den, Libore, mějte se moc hezky.
M18i24l39e55n24a 17N88o71v42a84n16s51k39a
Smekám, paní Dano... jste osobnost renesančního rozhledu. Da Vinci současnosti. Výtvarnice (dohledala jsem některá Vaše dílka ), máte velké znalosti z astronomie, astrofyziky, teď chemie,....
D23a38n79a 18T44e95n36z57l47e53r
Jste na mě moc hodná.
V rámci spravedlnosti bych měla doznat, že parkuju auto jako bohyně - tedy jako bohyně, co auto řídí poprvé.
Mějte krásný den, Mileno a díky za návštěvu blogu, jsem ráda, že se vám líbilo.
V52i82k50t44o50r 86S24v36o48b80o97d42a
Voda "ochladne"? Jde to říct? To je něco mezi vychladne a ochladí se?
D15a53n77a 44T12e65n50z69l70e86r
Jde, když se vám do řeči míchají germanismy. Díky, opravím to na vychladnutí. Krásný den, Viktore, díky za návštěvu.
T37o81m48á23š 66T62a33t71í12č10e46k
Dano, zaprvé zdravím. A musím říct, že toto je Váš první článek, který jsem jen slítl diagonálně. Dobrovolné pití kafe jsem totiž přes veškerou vzdělanost ještě nepochopil.
D71a40n20a 95T56e65n36z48l56e91r
Já bych bez ní ráno musela čekat tři hodiny, než bych se ocitla na provozní teplotě. Nezbývá, než vám v dobrém závidět, že se bez ní obejdete. Mějte krásný den, Tomáši.
J30i45ř13í 26K97r67á85k36o21r44a
Kyselost, resp. hořkost kávy ovlivňují následující faktory, a to v tomto pořadí:
- druh/odrůda kávy
- způsob zpracování
- pražení
- příprava
Vy popisujete jen poslední dva faktory.
J81i65ř31í 54K82r18á95k70o51r66a
Mimochodem, do kávy nic dalšího nepatří. Rozhodně ne cukr nebo sůl. Pokud je třeba kávu dochucovat, je to následek nekvalitní kávy, špatné šarže, špatného pražení nebo špatné přípravy.
J11a35n 84P24r20a25ž69á14k
Dani, pěkný článek. Kdysi na studiích jsem kávu sladil. Pak jsem přišel do práce, když někomu káva došla, kolegové ho založili. Mně došel cukr, ale nikdo nesladil, tak jsem to zkusil vypít hořké. Napoprvé jsem se otřásl, ale rychle jsem si zvykl a od té doby ji nesladím. Mám na mysli tureckou, pochopitelně. Doma máme konvici s nastavovací teplotou po 10 stupních a připadá mi, že uvařená na 90 je chutnější než na 100. Ale podezírám tu konvici, (podle zvuku) že je to o trošku víc než 90
D11a67n72a 16T70e10n21z40l73e71r
Děkuju. Je možné, že vám vaše konvice dělá optimální kávu. Ale člověk může mít i svoje libůstky - někomu chutná právě tak kyselejší.
Krásný den vám i vaší rodině, Honzo, mějte se všichni krásně.
- Počet článků 969
- Celková karma 18,99
- Průměrná čtenost 1329x