Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

S hledáním mimozemšťanů to je stejně jako s houbami. Letos jsem nenašel ještě ani prašivku. Jinak ze zkušenosti vím, že pokud vysílám signály, že jdu na houby, nic nenajdu a když se jdu do lesa jen projít, nemám kam ta kila hub naskládat. Proto si myslím, že vysílat signály je neprozřetelné.-)

A jak jste to myslela s tím "od všudypřítomného pozadí a signálového šumu" ... jaké pozadí máte na mysli a ten šum vychází z toho pozadí? .-)

1 0
možnosti
Foto

Já bych založil vesmírnou seznamku. :-)R^

"Relativně mladá a technologicky vyspělá civilizace s vlastní planetou hledá přátelskou exokulturu ne starší než 5000 let za účelem navázání známosti. Pozdější možnost výměny genetického materiálu možná. Organická struktura na bázi uhlíku vítána, ale není podmínkou. Zn. Jsem komplikovaná."

1 0
možnosti

Hezké. :-) Kam by se takový inzerát posílal? Něco jako vesmírné noviny? R^

Krásný den za oceán .R^:-)

1 0
možnosti
Foto

R^Na tom nekontaktování něco bude, abychom pak nedopadli jako v tom vtipu, kdy mimozemšťani přistanou na Zemi s tím, že jdou zachránit její obyvatele, lidi zaženou a naloží do létajícího talíře zvířata.;-D V jiném zase přivandrovalci vesele pojídají lidi jako lahůdku.8-o

1 0
možnosti

:-) Doufejme,že zase až tak chutní nejsme. :-)

Krásný večer, Kláro, mějte se moc hezky. R^

1 0
možnosti
Foto

R^To poselství je trefné, Danko.

Hezký a klidný den:-)

2 0
možnosti

Děkuju, vám také krásný den. R^:-)

1 0
možnosti

Krásný den, Jirko. R^:-)

0 0
možnosti
Foto

Dano, obohacuješ můj mozek, děkuji!R^R^R^R^:-)

3 0
možnosti

Já děkuji za návštěvu. :-)

Krásný den, Horste. R^

0 0
možnosti

R^ Je možné, že problémy s mezihvězdným cestováním lidí - zdroj energie, ochrana před zářením a hmotou, udržení biosféry atd. - rozumně řešitelné nejsou, a tak je každá civilizace odkázána na svou planetu, případně planetární soustavu. Pokročilejší formy komunikace se mohou obejít bez významného vyzařování energie do vesmíru, a posílat speciální echo si mohou rozmyslet z důvodů uvedených v článku. Takže i kdyby byly technické civilizace relativně hojné, nemusíme se o nich dozvědět.

3 0
možnosti

+1R^

Nějaký druh nelokální komunikace není vyloučen a možná právě teď probíhá mezi vyspělými civilizacemi výměna informací, které samostatně přišly "jak na to". Samotná komunikaci možná není rizikem, protože jsou si vědomi, že z fyzikálních limitů přes obrovské vzdálenosti nikdy nedojde k vzájemnému setkání in natura, zatímco nelokálně komunikovat skutečně lze a již bylo odzkoušeno, ale vyžaduje to "podsvětelný nebo světelný" klíč, čímž mizí výhoda "on-line". Třeba se jednou podaří nad tím vyzrát...:-)

6 0
možnosti
Foto

R^ Ostatně Vám jako vždy, neb je proč a za coR^ Ovšem, s těmi mimozemštˇany. Nejsem si zcela jist že zde již dávnou nejsou. Různých ,,typů" i charakterů. Od ,,hodných" po ty, kteří se řídí důsledně heslem rozděl a panuj, a to i celosvětově, až po ty, kteří bezezbytku naplńují ono ,,žer, nebo budeš sežrán";-(

2 0
možnosti

R^+1

Takových mimoňů na Zemi máme skutečně hodně a dle libosti je možné studovat vybraný vzorek, který poskytne jakýsi obraz toho, jak by se skuteční mimoni mohli chovat - mají li kosmické lodě, zcela jistě mají ekonomiku a s ní vše ostatní. ;-)

5 0
možnosti

Pěkně sesumírováno. R^Vzhledem k nepředstavitelné velikosti vesmíru se člověk zdráhá vyloučit existenci inteligentního života mimo Zemi, ale představa, že ten může existovat v okruhu 100 světelných let na jedné (nebo vice) planet, se mi zdá dost optimistická. To bychom museli připustit, že se naše Mléčná dráha, mající průměr asi sto tisíc světelných let, přímo hemží mimozemskými civilizacemi.

P.S. Nedá mi, abych zde nedal k lepšímu svéráznou odpověď pana Srstky na dotaz, co by dělal, kdyby ho navštívili zástupci mimozemských civilizací:

https://www.youtube.com/watch?v=I6WZNtSeLoQ :-)

3 0
možnosti

Jen taková myšlenka, kterou už jsem zmínil v předchozích diskusích.

Mnozí vycházejí z předpokladu, že s technickým rozvojem civilizace musí nutně dojít k nějaké "humanizaci" celé civilizace a že se nějaká civilizace může vyvíjet po statisíce či miliony let. A že ta civilizace i když se dostane mimo svojí planetu, tak bude pořád kompaktní.

Chtěl bych navázat na předchozí blogy o Marsu. Představme si, že je technicky možné osídlit Mars a ten se začne postupně osídlovat. Jaký by byl psychologický aspekt toho osídlení? Třetí, čtvrtá a další generace už nebude mít k Zemi žádný vztah a pravděpodobně převáží vztah "My" a "Oni".

Za 200 či 300 let od osídlení Marsu tak může dojít "boji o nezávislost Marsu" na Zemi.

Byla by to pořád jedna civilizace, nebo by existovaly po xxx letech dvě civilizace v rámci jedné sluneční soustavy? Tyto civilizace by pak mohly být skrytě či otevřeně nepřátelské.

Trochu podobná paralela ve vztahu USA a Británie a boje o nezávislost.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS