Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

V poslední době mám pocit, že se v chaosu začínám lépe a lépe orientovat. Ovšem ve své vlastním. Ale taky má slušné rozměry ;-DR^.

0 0
možnosti

R^ Na druhou stranu ale chaos zase umí hezky překvapit. :-) Krásný den, Jaroslave. R^

1 0
možnosti

Děkuju a přeju krásný den, Jirko. :-)R^

0 0
možnosti

Děkuju, jsem moc ráda, že se vám líbilo, Alžběto, přeju krásný den. :-)R^

0 0
možnosti

R^ Naprosto exaktní popis.

Podle posledních simulací měl samotný materiál, tehdy nezformovaných vnitřních planet, takový gravitační vliv na velké planety, že si prohodily dráhy z jakéhosi opožděného předstihu vůči zmíněné mase a hrozil pád do Slunce, přičemž dílem náhody si obě planety vypomohly navozením skutečného předstihu nad gravitačním "účinkem" vybouleného materiálu vnitřních planet "odsátím" brzdícího materiálu (analogie se slapovými silami Měsíc vs příliv a odliv) čímž bylo umožněno formování vnitřních planet nahuštěním "tažené" bublině - už jste se o tom zmínila ve Vašich předchozích blog. Pokud vše proběhlo tak jak na simulacích, pak regit fortuna, non sapientia :-)

1 0
možnosti

Zajímavé! R^R^

Proto jsou ty pozorované soustavy tak různé. Fascinující... Bylo by opravdu zajímavé vědět, co na nás čeká v naší vlastní - v těch ledových dálkách, kam se zajím podívalo jen pár sond s velice omezenými prostředky. Klidně tam může čekat nějaké opravdové alien-překvapení (to už trošku předbíhám, to bude v jednom ze dvou příštích blogů). :-) Krásný den, Waldo, díky za návštěvu, mějte se moc hezky.

0 0
možnosti
Foto

R^Zajimave, Danko, jako vzdy. Diky, hezky den.:-)

0 0
možnosti

Děkuju za návštěvu a milá slova, jako vždy. :-) I vám krásný den, celé rodině i zvířectvu. :-)R^

1 0
možnosti

Pěkně napsáno. R^R^Zdálo by se, že ten počáteční cirkus už máme za sebou a že teď Zemi nehrozí nic jiného, než srážka s asteroidem s dlouhou dobou oběhu, který jsme schopni "vyčenichat" dlouho předtím a eventuálně se na to připravit . Opak je však pravdou. Z pásu asteroidů mezi Marsem a Jupiterem se díky vzájmeným kolizím může vymanit velmi hmotné těleso, které se může dostat k Zemi velmi rychle a neuděláme proti tomu vůbec nic. :-)

Viz: http://danatenzler.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=494269

0 0
možnosti

Je to tak, bohužel. A denně bývají objevovány větší nebo menší "kousky", která pár dní nebo týdnů na to prolétají v těsné blízkosti Země. Těsná blízkost pořád ještě není kolize, ale přesto... Mimochodem krásně informuje o takových "kouscích" pan Sedláček. Má skvělý informativní blog, ráda bych mu udělala reklamu.

https://novinkykosmonautiky.blogspot.de/

Většinou dává každý den jeden blog, informace o vesmírném smetí jsou ten poslední odstaveček. R^

Děkuju za milá slova a přízeň, Milane, mějte se moc hezky. :-)R^

1 0
možnosti
Foto

R^R^R^Děkuji za jiné téma k přemýšlení, než jak mít v posteli zároveň noťas a čaj, aniž by došlo k polití klávesnice.;-D Nebudete tomu asi věřit, ale gravitační tango je jednodušší.;-):-)

0 0
možnosti

To mě těší. :-) Snad nejste nemocná, Kláro.

Krásný den, přeju, mějte se moc prima. R^

0 0
možnosti

Jestlipak se dá odvodit, jaké cyklické vlivy na pozemské klima může mít precese zemské osy?

1 0
možnosti

Možná ano, ale tipla bych si, že budou dlouhodobé a spíš lokální. Možná se dokonce nakonec ztratí mezi všemi ostatními vlivy. R^ Zajímavá otázka, kouknu se, jestli něco dohledám na netu. R^ Krásný den, Vladimíre.

0 0
možnosti
Foto

Děkuji, Dano, za chaos a přeji dny bez něj! R^R^R^R^

0 0
možnosti

:-) Máme ještě šanci. :-) Tobě i celé rodině, moc hezký den, Horste. R^

0 0
možnosti
Foto

Dobře napsáno. Zkusil jsem si jen tak cvičně spočítat, jak silně pociťujeme působení Jupiteru u nás na Zemi. Když jsou planety nejblíže, máme tu gravitační zrychlení od Jupiteru asi 3 mikro g. Je úplně nepředstavitelné, že by tak nepatrná síla mohla nadělat ve Sluneční soustavě takový zmatek. To je tím, že úvahy v řádu miliónů let jsou představami neuchopitelné.

3 0
možnosti

:-)R^ Stokrát nic umořilo osla, jak se říká. R^ Přeju moc hezký den, Rudolfe, Vám a i Vaší paní.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS