Děkujeme za pochopení.
M17a34r51i71e 60P97o67k20o31r44n37á
Dík za recept. Kombinaci kvásku a trochy droždí používám jen v časové tísni, není to špatné. Ale přece jen ta přirozená fermentace živým kváskem je pro mne lákavější.
S tím vyklápěním z formy od pekárny - může být to být poškrábáním od semínek, ale ta se tam dávají přece až k závěru. Mně to nešlo ven kvůli zapečení háků, a ještě horší to bylo, když jsem háky vyndala. Ty hřídele se zapekly tuplem. Pomohlo s nimi odspodu zavrtět. Jinak jsem to vždycky dostala ven je pouhým škubáním formy ve vzduchu. Jen jednou jsem manželovi řekla, aby vyklopil chleba a popsala, jak to dělám, varovala, aby s formou neklepal o hranu. Měla jsem z formy pěkný kosý hranol, naštěstí jsem to trochu srovnala.
U toho průmyslového chleba... oni používají kvasnice a na jejich lepší rozjezd tam asi dají cukr jako se dává do buchtového kvásku a ony to ty kvasinky asi nespotřebují vše. Jojo, průmyslová výroba dokáže pokazit i stará dobrá jednoduchá jídla
D68a95n52a 49T84e98n71z86l44e63r
Živý kvásek by byl asi lepší, ale já na to nejsem nejspíš dost disciplínovaná. Na tom posledním obrázku vpravo je můj kvásek, ona je to taková břečka, možná je také živý, jen spí. Je ale fakt, že s domácím kváskem to máte určitě levnější a lepší.
Můžu potvrdit, jen jsme nakonec museli chleba z formy opravdu vyklepávat, nakonec o zem, potom nepomohlo ani to a museli jsme chleba dolovat zboku rukou a když to přestalo jít i takhle, řekla jsem si "a dost". Kvasnicové sladké buchty v tom ale dělám dodnes.
Máte pravdu, to bude ono - chtějí to mít rychle nakynuté, tak do toho dají cukr. Nevěřila byste, kde všude ten cukr už je. Před rokem-dvěma začali dávat cukr i do nudlí. Asi to zákazníci chtějí nepatrně sladší. Ve všech normálních nudlích je dnes 3,6 g cukru. Takže od jisté doby dělám i vlastní špagety, nudličky do polévky... nebo chodím po krámech a studuju, jaký druh ještě dělají podle starého receptu. V Německu je dostání momentálně jeden - "černá" (obal) varianta nudlí Riesa. ... Sladké nudle... jeden by nevěřil...
Děkuju za návštěvu a přeju vám krásný den, Marie.
K76l56á45r68a 12T33ů24m48o24v53á
Už jsem si skoro myslela, že je čtvrtek. Taky jsme jednu dobu pekli, ale v pekárně. Pak se párkrát nějak nepovedlo, a od té doby nic.
D94a75n86a 80T26e56n51z37l84e23r
Ne, tohle bylo mimo plán. Inspirovala mě paní, která tu ukázala svůj postup pečení chleba. Fascinující, u ní se to těsto nelepí, já na něj radši ani nesahám, půlku bych ho musela sundávat z rukou do umyvadla. Zítra bude něco o písku... krásný večer, Kláro.
D87a87n74a 44T69e11n63z70l16e68r
Rádo se stalo, mějte krásný večer, Hano.
D43a67n27a 72T63e32n69z18l73e67r
Taky pečete chleba, Alžběto? Mějte krásný den.
V66l17a10d52i21m24í91r 80A30i26m
Jako koníček to není špatné. Ale získávat "chléb náš vezdejší" (obrazně i doslova) touto cestou se mi v běžné domácnosti nejeví příliš praktické.
D83a28n53a 38T35e85n57z58l21e53r
Máte pravdu, je to opravdu nepraktické. Já to dělám proto, že jeden člen rodiny nesnáší cukr (intolerance v extrémní formě) a zjistila jsem, že do místního průmyslového chleba ten cukr potajmu cpou také. Po delších a drasticky vyhrocených problémech jsem začala dělat chleba vlastní. Ono je to u mě v podstatě jedno, já musím dělat vlastní úplně všechno, protože cukr je v podstatě ve všem.
Díky za nahlédnutí a zájem o blog, mějte moc hezký den, Vladimíre.
D90a31n43a 36T14e77n45z51l21e89r
Vám díky za návštěvu. Mějte krásný den, Jano.
O73n59d48ř72e43j 37F46i21l59i61p23c19z80y20k
Natur Sauerteig-přírodní kyselé těsto. Ich habe das uebersetzt ohne Woerterbuch
anzusehen.Alespoń jsem se procvičil v němčině,případné chyby prosím opravte.
Nějaké budou.
Recept je zajímavý, nemáme ovšem robota. Může robota nahradit moje žena ?
V74o68k85o91u42n 82V66l28a36d31i94m98i80r
Ano, rika se tomu otrocky preklad.
J79a22r68o42m74í15r 32Š81i37š78a
a to je chleba zvláště vhodný na dlouhé meziplanetární lety?
O93n71d11ř35e10j 12F77i22l61i25p46c12z76y65k
Jen na Mars, na Neptunu by už mohl být trochu tvrdý.
H28o56r96s17t 40A22n50t48o38n 64H40a46s91l80b43a75u87e85r
Pekař peče housky, pekařka chleba. Ať rodině chutná
V46o88k90o29u41n 56V65l26a58d19i42m82i44r
Housky se Mi moc nedari. Asi proto, ze nejsem pekar.
- Počet článků 968
- Celková karma 19,30
- Průměrná čtenost 1331x