Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Karma. Taky jsem něco napsal o tom, jak se mohou vyrábět obrazy k nerozeznání od originálu.

"Molekogeno, a.s."

https://jakubkouril.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=430454

0 0
možnosti
PK

Dobrý den Dano, psal jsem vám to již minule, ale opakování je matkou moudrosti. Vaše blogy jsou čtivé, zajímavé a různorodé. Těším se, až si opět najdete čas na další téma. Díky moc. :-)

Samozřejmě karma

0 0
možnosti
DT

Vám moc díky za vaše milá slova. Jsem ráda, že vás moje blogy baví a potěší. :-) Mějte moc hezký den, opožděně... :-)R^

0 0
možnosti
Foto

na mě složitý, obecně prospěšný:-)

0 0
možnosti
DT

Děkuju! Jsem ráda, že se vám líbilo. Krásný den, Jaromíre. :-)R^

0 0
možnosti
MS

Zajímavé R^ Je otázka, jak dalece je popsaná metoda finančně náročná a zda by si ji mohl dovolit obyčejný smrtelník k ověření zakupovaného obrazu. Ocenění jenom znalcem dnes evidentně nestačí.

0 0
možnosti
DT

Na obyčejné obrazy (s nepříliš vysokou cenou) to je určitě moc drahé. Netuším, kolik podobné analýzy stojí, ale určitě se dělají. Na univerzitách, co mají vybavení, ve výzkumných ústavech, apod. bych hledala. Je také otázka, jestli je k dispozici fingerprint z podobných obrazů. Dejme tomu malíř XY maloval v dílně A a B. Měl asi pořád stejné zdroje, ze kterých čerpal svoje materiály, pigmenty, apod. U už ověřených obrazů by se dala zjistit "mapa" stopových prvků. "Mapa" by se pak mohla použít u obrazů s nejasným původem. Možná by se naopak objevil nejeden originál, co byl nepodepsaný. Nebo alespoň díla z jedné "firmy" (malíři kdysi malovali v dílnách, kde pracovali také jejich učni a mistr jen domalovával to, co začali oni). R^

Opožděně ale přece - krásný den, Milane. :-)R^

1 0
možnosti
PV

P25a36v61e36l 87V43é78b40r

9. 1. 2018 11:41

(opět) žasnu nad šíří vašeho záběru. Z které že to jste galaxie?

0 0
možnosti
MS

Paní Dana kromě jiného i maluje. :-)

0 0
možnosti
DP

To je škoda, chtěl sem se vuyčit padělatelem, vidím, že se teď musím dát na něco jiného;-DAle teď vážně, díky za další zajímavý a poučný článek:-)

1 0
možnosti
DT

Jsem ráda, že se líbilo - děkuju. :-) Mějte příjemný zbytek večera, Dane. R^

0 0
možnosti
Foto

R^A ty barvy by nešly vyrobit chemicky takové, jako byly kdysi? I když, jistě existují i další způsoby, jak podvodníky odhalit.:-)

0 0
možnosti
WW

R^+1 Určitě šly, byť některé receptury byly tajné, ale pokud podvodník dodržel postup, tj od podkladové barvy až po techniku glazurování a uměl tomu dát patinu třeba teplem nebo jinak, bez moderních ověřovacích metod nebylo možné odhalit falsum. Samotné plátno bylo většinu použito z méně hodnotných děl mistra, takže pro určení stáří zbývá jen ten olej na plátně.

1 0
možnosti
JS

Velice zajímavý článek R^

Vzpomínám si, že příběh slavného padělatele Han Van Meegerena byl také součástí vynikajícího seriálu "Dobrodružství kriminalistiky".Meegeren dokázal padělat Vermeerova díla naprosto dokonale, a to nejen technicky, ale i zpracováním. Dokázal vytvořit "Vermeerova" díla, která diváky dojímala k slzám. Když byla falza odhalena pomocí infračervené fotografie, tak byl jeho obraz "Emauzští učedníci" odstraněn z národního muzea v Rotterdamu, ale po protestech veřejnosti ho tam zase museli vrátit :-)

2 0
možnosti
DT

R^ Podobně úspěšný byl Eric Hebborn, napsal svého času o svém padělatelském umění knížku. Když vyšla v Itálii, jeden fanoušek jeho padělaných obrazů to nevydýchal - byl zavražděn na ulici v Římě tuším tři týdny po uvedení té knihy do prodeje. On toho zfalšoval opravdu hodně, stovky a stovky obrazů a kreseb... takže není divu.

Děkuju za návštěvu, Jiří. Jsem ráda, že se vám líbilo. Mějte moc hezký a příjemný zbytek večera. :-)R^

0 0
možnosti
Foto

R^Zajimave. Cekal jsem metodu izotopu uhliku, ale trefil jsem vedle. Hezky vecer, Danko:-)

0 0
možnosti
DT

R^ Stopové prvky to vždycky spolehlivě prozradí. R^ Přeju krásný večer, Vám i zvířátkům. :-)R^

1 0
možnosti
  • Počet článků 968
  • Celková karma 19,30
  • Průměrná čtenost 1331x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.