Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P49a96v79e89l 47V77é64b69r

20. 1. 2018 19:04

Už se těším na pondělní šrumec. Na článek ostatně také, ale to je už tak nějak samozřejmost.

1 0
možnosti

Děkuju za důvěru. :-) Doufám, že nebude zklamána. R^ Mějte krásný zbytek víkendu, Pavle.

0 0
možnosti

Pane Pobežale - aby to nezaniklo... Jak je to s těmi vašimi dvěma nickname?

Jestli to chápu správně, někdo vás přistihl, jak si svým druhým nickname plusujete své příspěvky, vy tam ale na (momentálně) třetí straně v diskusním vláknu tvrdíte, že ten druhý nick je deaktivovaný.

Je to zase něco jako vzkříšení?

A co vám dává tu drzost lidi, co vás přistihli při podvodu, nazývat inkvizitory a STBáky? :-)

0 0
možnosti

Lidé s tímto typem poruchy osobnosti to tak mají. Viz Andrej Babiš, který přistižen při podvodu, vykřikuje něco o spiknutí proti své osobě a obviňuje kdekoho. Snaží se vzbudit dojem, že on nic neprovedl a vše na něj nastrojila mafie.

1 0
možnosti

L10u63d26ě17k 84T97o18n52d76r

19. 1. 2018 11:04

Paní Tenzlerová, podle zdejší diskuse už vím, o čem by měl být váš další blog: "Hypotéza zvaná Bůh" :-) ( Tím myslím toho židovsko-křesťansko-muslimského )

Tam se dá diskutovat nejen o tom, kdy Bůh stvořil vesmír - jesli před 6.000 nebo před 13 miliardami let... a jestli člověka stvořil pomocí evoluce nebo jako Adama a Evu...

Z hypotézy Bůh totiž vyplývá i spousta jiných zajímavých otázek:

například - jak je Bůh velký? Pokud má Bible pravdu, pak správná odpověď je: "asi dva metry" Větší ani menší než být nemůže. To by se totiž jinak nemohl porvat ve stanu s Jákobem - praotcem všech Izraelitů. Při rvačce Bůh poranil Jákoba na noze, ale za odměnu mu řekl, že si může říkat Izrael (bojující s Bohem). Což je pro Židy tak důležité, že si podle něj pojmenovali i svůj stát. https://stanislavciganek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=643211 Takže Bůh je vysoký cca 2 metry. Kdyby byl menší, Izrael by mu nafackoval. Kdyby byl větší, neměl by Izrael vůbec žádnou šanci se s ním dostat do rvačky.

A s pousta jiných zajímavých otázek vyplývající z této hypotézy:

Kde je "peklo" a kde je "ráj"? Uvnitř našeho vesmíru? Mimo náš vesmír? A kde?

Kde se berou nové a nové duše, které Bůh už po celé tisíceletí neustále tvrdošíjně posílá na tento svět? A proč to vůbec dělá?

A proč jsou ty zemřelé duše mrtvé, dokud nenastane Soudný den? Proč je nechá neustále hromadit v hrobech, když na druhé straně sem posílá stále nové a nové? Jaký to má smysl?

A proč jsou ty nové duše stejně nedokonalé jako ty na začátku? Proč se Bůh nepoučí ze své tvorby a průběžně neupgraduje člověka na verzi 2.0, 3.0, 4.0... ?

Atd, atd...

3 2
možnosti

R^ Spousta těch otázek mě u křesťanské věrouky napadá taky.

0 0
možnosti

Pane Pobežal. Dobrý den. Ztrácíte svůj drahocený čas. Každý slušný diskutér si zde můje udělal svůj úsudek,kde se P.S. Snaží všemožně zničit vaše EGO.

Bloger pán Švadlenka a niekoľko s ním spriaznených diskutérov majú veľmi dobre premyslený spôsob. Ide o znemožnenie efektívne vyjadriť názory, ktoré sa týkajú iného ako materialisticko-evolučného pohľadu na svet.

Vpašujú do vecnej diskusie urážlivé, hanlivé vyjadrenia na adresu oponenta, zvyčajne náboženského charakteru (tmár, bludár, jehovista, kreacionista, náboženský fanatik, podvodník, šarlatán...).

Z hľadiska evolučného svetonázoru, je preto zbytočné s p.Švadlenkom a jeho spriaznencami diskutovať, lebo evolúciu a evolučnú svetonázorovú platformu, podľa ich tézy, nemožno spochybniť - aj keby sa čo dialo.

Z toho oni vychádzajú – to je ich nosná konštrukcia, od toho sa odvíja všetko ostatné – taktika, vyššie popísaný, sofistikovaný systém manipulatívnych diskusií, spôsob diskreditácie až po ľudské, ba až politické (!) zneváženie svojho oponenta.Přeji hezký den.:-)

1 3
možnosti

Ale houby... :-)

Prostě je tu hmatatelná věc, která ty vaše pohádky vyvrací. Přímo systematicky. To je pro vás samozřejmě malér. Nepomůže ale ani hysterie ani vztek a nepomohou také řečičky o tom, jak vám nějací konspirátoři brání mluvit.

Váš problém je spíš v tom, že mluvíte až moc. Čím víc odhalujete svoje teze, tím zřejmější je, jaký je to nesmysl.

Jste v pozici ovčáka, který má stádo a tvrdí, že jeho stádo přinesl bůh. Pak přijde jaro, ovce jsou březí a před vašima očima se rodí jehňátka. Jak veliký je to pro vás problém naznačuje fakt, že moje poslední dvě diskuze mají několik set příspěvků. :-)

4 0
možnosti

Koukám, že lehce hysterický pan Pobežal perlí i tady. Na ty jeho výlevy se ani nedá reagovat. Ale vtipné na tom je, jak včera pod vaším článkem napsal, ať už další články nepíšete a všechny argumenty uvedete do té diskuze, protože má hodně práce a nemá čas diskutovat. Asi zas tak moc práce nemá, když v podstatě jenom diskutuje.

Pane Pobežale, musím vám dát za pravdu. Máte opravdu větší penis než paní Tenzler. Ale to je asi jediné, co máte větší.

1 2
možnosti

Špeciálne kvôli vám som si urobil čas. :-)

Na tento argument zo IV cenovej hádam ani netreba reagovať. Ale je to vaša vyzitka. ;-)

0 0
možnosti
Foto

Zajímavý. Já znal akorát tu rozpadovou metodu. R^

Holt už jsem tak starej, že by mi měli spočítat izotopy berylia 10 v kostech :-)

0 0
možnosti

Každý je tak starý jak se cítí. :-)R^ Ale spočítat kosti není nikdy na škodu. Od jistého věku pak má prý člověk radost, když ho ráno při vstávání něco bolí, neb to znamená, že je ještě naživu. :-) Krásný den přeju za oceán! R^

0 0
možnosti

R^Už se těším na "uhlíkovou" metodu. :-)

0 0
možnosti

Máte sa na či tešiť. :-)

2 0
možnosti

Citát:

Kosmické záření se skládá mimo jiné i z nepatrných částic s hodně vysokou energií. Je tak vysoká, že takové částice pronikají bez problémů naší atmosférou až na povrch Země.

Odpoveď:

To nie je pravda. Častice s vsokou energiou, ktoré k nám prichádzajú z Vesmíru, neprenikajú atmosférou až na povrch Zeme. Interagujú s atómami vysoko v atmosfére a na zem dopadajú už len produkty tejto zrážky. Generujú sa páry častica-antičastica v počte, ktoré dovoľuje kinetická energia primárnej častice. Generujú sa aj mezóny, ale tie sa rozpadajú prv, než dopadnú na povrch. (Výnimkou sú vysoké hory.) Dopadajú teda hlavne mión, antimión, elektrón, pozitrón a gamma fotóny. Z nich mióny a antimióny sa dostávajú aj hlbšie pod povrch.

Divím sa, že túto chybu nikdo ze zdejší evoušů neopravil.

Takže ktoré častice sú zodpovedné za generovanie "kosmogenních izotopů" o ktorých píše článok? Waldo idéš.... R^

1 0
možnosti
Foto

To, že na zemský povrch nedopadají primární částice, ale až produkty srážek je myslím akceptovatelná popularizační zkratka. Na podstatě měření, které autorka popsala to moc nemění.

1 0
možnosti

Děkuji za velmi zajímavý článek.

Ne že bych byl přímo zastáncem tzv. "teorie mladé Země", ale přesto si dovoluji tvrdit, že existuje řada pochybností o spolehlivosti datování pomocí koncentrace izotopů. Jak například rozllišit vliv kosmického záření od přirozeného záření hornin, které se může oblast od oblasti značně lišit? Nejméně padesát procent zemského tepla má původ v rozpadu radioaktivních prvků přímo v tělese Země. Hornina, která se nachází hluboko pod zemským povrchem může být vystavena větší radiaci, než hornina na povrchu. Typické je to u hlubinných vyvřelin, například žul. Žuly, které se dostanou až na povrch, vykazují vysokou přirozenou radioaktivitu a dokáží ovlivnit okolní prostředí do značné vzdálenosti. Některé minerály přímo "shromažďují" radiaci (napříkad baryt) a přitom mohou být nedílnou součástí hydrotermální přeměny obrovských vulkanických celků.

Těším se na další články.

1 0
možnosti

Právě proto se berou izotopy, které se ve větší hloubce nevyskytují. Může to souviset s poloměrem záchytu jader nebo rychlostí neutronů nebo spoustou jiných vlastností. Tyhle kosmogenní izotopy, které se používají pro analýzu, vznikají jen v povrchových vrstvách.

V podstatě proto, že jsou poločasy rozpadů těch izotopů z geologického pohledu krátké, už nejsou přítomné v hlubinných vrstvách (jako zbytek, který by se mohl uchovat v materiálu, ze kterého se planeta formovala). Ty izotopy vznikají jen v prvních několika povrchových metrech horniny. Pokud přeci jen existuje pochybnost, bere se srovnávací vzorek, odstíní se a s jeho pomocí se pak zjišťuje, kolik izotopu měla původní hornina. R^

Děkuju za návštěvu a milá slova, přeju vám krásný den, Jiří. :-)R^

1 0
možnosti

P98e69t34r 35J19í31l80e96k

18. 1. 2018 12:27

Paní autorko díky za článek.

Nevím proč mne napadá při čtení některých "příspěvků" , hláška pana Smoljaka : "Je to marný, je to marný, je to marný...."!!

1 0
možnosti

:-) Ale když člověk vidí to hemžení jak v téhle diskuzi tak v té minulé, tak ho to tak nějak hřeje u srdce. Zkrátka... sedlo to zjevně... :-) Krásný den, Petře, mějte se moc hezky. R^

1 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS