Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TH

Realita je taková, že NASA již 6 let žádneho astronauta do kosmu nevezla a ESA nevezla lidi ještě nikdy.

0 0
možnosti
WW

NASA za to rusákům platí... ale asi to není tématem.

1 0
možnosti
Foto

Myslím si, že je zbytečné vysmívat se Muskovi, že zatím ještě nelétá k Marsu i když o tom mluví. Také je zavádějící porovnávat výzkum a průzkum naší sluneční soustavy s plánem E. Muska a jeho firmy SpaceX, stát se důležitým dopravcem v této soustavě.

Prozatím se mu daří postupně realizovat to co říká. Loni se stal největším dopravcem na oběžnou dráhu kolem Země a největším výrobcem raketových motorů. V únoru by měla startovat jeho raketa Falcon Heavy a pokud se start vydaří, bude jeho firma vlastníkem nejsilnější rakety v současné době. Už dnes se ale připravuje koncept BFR jehož výroba má začít příští rok.

Další firmou, která se bude snažit Space X konkurovat je Blue Origin. Na tento vzájemný boj o zákazníka se těším.

Je třeba pochopit, že Musk staví dopravní systém a protože jde o soukromou firmu, jeho zdroje jsou omezené a závislé na tom, zda bude někdo jeho rakety potřebovat a nakupovat jeho služby.

2 0
možnosti
DT

Můžete ho omlouvat jak chcete, nic to nemění na faktu, že pořádá obrovské barevné blikající show, ve kterých slibuje výlety na Mars. S plným vědomím, že je to nesmysl a že nemá sebemenší šanci něco takového udělat. A naivkové mu to věří, nechají se strhnout jeho show, která připomíná potulný cirkus.

A mimo jiné bych si netroufla tvrdit, že má nejlevnější nebo největší rakety. Jde o to, s kým ho srovnáváte.

Díky za návštěvu, Františku, mějte hezký večer. :-)

2 3
možnosti
Foto

R^Vystřelit auto na oběžnou dráhu, OMG, to nemůže ty peníze použít líp?:-P

1 0
možnosti
DT

Testuje svou novou raketu, a to auto tam bude simulovat náklad. Navíc je to zase další reklama na jeho elektrická auta, ví bůh, že to potřebují, nějak nejdou na odbyt.

Přeju krásný večer, Kláro, mějte se moc hezky. :-)R^

2 0
možnosti
Foto

R^Zajimave povidani a hezke fotky, Danko.

Pekny vecer preju:-)

1 0
možnosti
DT

Děkuju, jsem ráda, že se líbilo. :-) Mějte příjemný večer. R^

0 0
možnosti
DT

Děkuju za návštěvu a přeju krásný večer. :-)

0 0
možnosti
Foto

Ranní návštěva tady selhala, asi to má něco společného se selháním různého na Marsu? ;-DR^R^R^R^

0 0
možnosti
DT

:-) Konec dobrý, všechno dobré. :-) Krásný večer přeju, Horste, a díky za návštěvu. R^

0 0
možnosti
PM

P27e34t16r 12M21u15n40z80a48r

29. 1. 2018 14:16

Zajímavé, Musk je mluvka (s tím bych ani moc nepolemizoval, dle mého je to součást jeho image), ale "Nezbývá, než se spolehnout na vládní a mezivládní organizace NASA a ESA". No já nevím, mám pocit, že i tyto agentury měli několik plánů už dokonce na přelom století. Ale záleží co považujete "... od samého počátku".

0 0
možnosti
DT

Zatím nikdo neplánoval reálně, že poletí na Mars lidi. Na rozdíl od Muska, kterému nedělá problém lhát - a prezentovat pestré obrázky s kosmickými loděmi na povrchu Marsu. Jistě si na ten obrázek vzpomenete, šlo to v roce 2016 přes všechna media.

NASA má teď ten InSight, který už byl skutečně několikrát odložen a ESA má ExoMars.

Je to jako když se dítě učí mluvit. Taky musí nejdřív zkoušet jednotlivá slova. Těžko bude hned od počátku recitovat Tacita v originále. Muskovi to slibování Tacita nedělá vůbec žádný problém, ačkoliv nemá absolutně nic, co by se i jen vzdáleně podobalo podobným projektům.

Nejhorší na tom je, že jeho příznivci pak v jakési potrhlé euforii jedují na NASA a ESA, s tím, že jsou tyhle agentury příliš drahé, staré a patří do šrotu, protože stejně nic nesvedou... to takový Musk... podívejte se, jednotlivec a jak jim to všem natře...

Ukázalo se, že je to jinak. Nenatřel. Jen jeho příznivci leta letoucí zostouzejí ty, kdo skutečně něco umí a dělají.

Podle mě s ním udělala NASA botu. Nikdy mu neměli nabízet spolupráci, protože on je nedisciplinovaný a neumí se absolutně chovat seriozně.

Díky za návštěvu, mějte hezký večer. R^

2 0
možnosti
WW

R^

Ve stejné pozici guru náboženského kultu se nacházel šéf Apple S.Jobs, ovšem jemu se to podařilo díky pozitivní nebo vyvážené cash flow, přesvědčovací rétorikou a hlavně mezery na trhu, do které se vecpal a ihned realizoval. Příznivci neváhali otevírat své peněženky a připlácet si za "výjimečnost", což vedlo ke kaskádovému efektu. E.Musk vsadil na naprosto stejnou strategii a stejně jako Steve se snaží hrát na strunu výjimečnosti těch, kteří by byli ochotni pustit nějaký obnos v jeho prospěch, ovšem mezera na trhu je poněkud někde jinde a jeho vize je mimo kurs současné poptávky. Špatným odhadem svých možností nejspíš pohřbí i svou Teslu, kterou chce symbolicky poslat do vesmíru jako urnu s popelem a nejspíš zůstane u jediné jistoty zlepšování stávajících technologií pro NASA a dílčích realizovatelných cílů, které u zbývajících fanoušků představují naději vlastními polonáboženskými výklady reality. Je škoda, že vsadil na marketing bez produktu, protože americký sen není o propagandě, ale především o tvrdé práci a až pak o reklamě. Všichni mu přejeme realizaci jeho vizí, ale v záležitostech Marsu bude nejspíš, v lepším případě, hrát druhé housle vedle těch zkušenějších.

2 1
možnosti
DT

R^ To jste řekl moc hezky. R^

A co se týká toho Marsu, tam si na to myslím ještě hodně dlouho počkáme. Roboty jsou na tom zatím daleko líp a více vydrží. R^

Přeju krásný večer, mějte se moc hezky, Waldo. :-)

0 0
možnosti
Foto

Ty poslední dva obrázky jsou skvostný a opravdu velmi rád bych jednou přijal pozvání na vernisáž v té marsovské galerii ;-D. Měj Danko krásný dny a přijmi dík, za to milý průvodcování :))

0 0
možnosti
DT

R^ Mají na to celou webstránku (lze najít pod heslem MarsArt NASA). Krásné, opravdu krásné snímky... opravdové umění, co tam příroda tvoří. R^ Přeju skvělý den, Mílo, měj se krásně Ty i Tví blízcí. :-)

0 0
možnosti
Foto

no to jsou mi novinky...:-)

0 0
možnosti
DT

:-) V květnu se můžeme těšit na další event. R^ Krásný den Jaromíre. R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 968
  • Celková karma 18,89
  • Průměrná čtenost 1331x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.