Děkujeme za pochopení.
D36a62n95a 59T47e64n39z69l37e36r
A bude ještě hůř (nebo přinejmenším podobně), až začnu o müsli sypaném.
Krásný den, přeju, Jaromíre. Děkuju za návštěvu.
J90a82r96d64a 76S30o29k52o16l
Dej si moravské musli a tyhle nezdravé sladkosti zahodíš
D61a49n31a 61T81e88n12z86l31e54r
Neznám fitky, ale jíst při hubnutí jakékoliv sladkosti mi přijde "ujeté".
O96d27s61t84r88a64n59ě91n33ý 74U15ž29i19v73a50t61e44l
D17a75n85a 38T33e93n72z78l64e32r
Přišlo jim to asi málo bulvární, tak to "opravili". A teď budou do diskuze proudit lidi, co ten blog ani nečetli, ale musí mi vynadat, že je blog nesmysl.
Krásný večer, Petře.
J69a75n92a 33M51a94j97o79v55á
To, že je potřeba si na tyčky dávat pozor a dobře vybírat kupodivu vím, testoval je časopis D test a mě se to dostalo do ruky a překvapilo, protože mám tyčinky a musli celkově ráda.
Vám moc díky za článek...
... A zajímalo by mě... Jak vám teď chutná kafe??
K30l30á26r28a 30T49ů83m51o57v16á
Tak zrovna díky výsledkům z D-testu jsem se napálila u proteinových tyček. Nakoupila jsem ty, co vyšly nejlíp, byly i docela levné... Až když jsem jednu rozbalila, padlo mi oko na složení a ejhle, želatina. Takže jsem je nenápadně darovala. (Ony i ty proteinovky jsou prasárna, možná další tip na rozbor?)
K76l64á17r41a 81T57ů83m15o94v51á
Je to prasárna, že? A ještě si lidi myslí, že po tom zhubnou. Přitom zejména ty s polevou mají energetickou hodnotu podobnou, jako normální sušenky... Jednou jsem byla svědkem scény v obchoďáku, když maminka odmítla holčičce koupit sušenky, že je tlustá (byla, a maminka taky), a že má jíst ty musli tyčinky. V polevě za 4Kč jednu, to si moc nepomohly.
D55a40n19a 27T90e68n87z63l75e46r
To s tím hubnutím je opravdu bomba. Neexistuje snad větší kalorická bomba - samý cukr a obilniny jsou samy výtečný zdroj energie. Ty sušenky by byly dietnější.
Krásný večer, přeju, Kláro, Vám i kocourkovi.
J32i80ř97í 32Z84a89p57l65e87t48a52l
Ze se na ovesnych vlockach neda nic zkazit, s tim bych trochu brzdil. On je imho dost rozdil, jestli jsou prave napr. v ruznych musli smesich tyto vlocky budto v "sypke" forme, kdy lze oddelit kazdou jednotlivou vlocku, nebo "zapecene", coz efektivne znamena slepene do chuchvalcu nejakou cukrovo-chemickou mnamkou. Mne osobne staci ochutnat jeden takovy chuchvalec a ihned mam pocit, ze jsem udelal vyznamny krok k sabotazi vlastniho zdravi.
D25a72n86a 66T62e44n20z75l67e88r
Takové ty křupavé slepence, co jsou někdy v müsli... asi tuším, co myslíte... Někdy nevím, jestli je to jen staré nebo jestli to tak má být.
Krásný večer, Jiří a díky moc za návštěvu.
D13a38n 44P74o89s17p10i38s80i94l
Paní Dano, opět zajímavé a poučné počtení, ale navrhnu na nějaký čas blogům na téma "nechte si se mnou zajít chuť..." dát pohov, anby nás čtenáře nepostihla paranoia a začali se bát koupit jakékoliv potraviny
D80a68n53a 83T18e18n96z66l35e49r
Taková ta zdravá nedůvěra by možná byla leckdy na místě. Pořád čekám, kdy narazím na potravinu, která je úplně normální. Zatím bylo normální jen to chudák sádlo.
Krásný večer, Dane, mějte se moc hezky a díky za milá slova i milou návštěvu!
M16a12r67c39e67l 31M60o38s33e76r
Hezký den Dano, pokud zmiňujete kokosový tuk, je možné, že se tam dostal s glycerinem který zůstal po zpracování onoho kokosového tuku na speciální drahá mýdla a kosmetické přípravky. I když jsem toho názoru, že tam může skutečně být, je hodně termostabilní, je to třeba v technologickém procesu při výrobě nějak výhodné. A pokud jde o glycerin, ten je odpadem při zpracování jakýchkoliv tuků a olejů na mýdlo, jen třeba někdy moc nevoní. Ale jako zvláčňovadlo se používá také propylenglykol, (E 1520 ), čistá chemie, bez chuti a zápachu
M87a18r56c29e52l 63M57o94s82e56r
Ještě bych dodal, jak glycerol a tak propylenglykol a jiné vícesytné alkoholy vznikají také v přírodě, nejčastěji při kvašení, (pivo, víno a další), v pálenicích a lihovarech se hromadí, kromě jiného, v t.zv. přiboudlinách. To jsou ty možné příměsi v lihovinách, po kterých když někdo "přebere", má to dunění v hlavě a nevolnost. Ale izolovat to z přírodních zdrojů by se moc nevyplatilo, tedy kromě glycerinu. Na závěr dám citát slavného lékaře Paracelsa : " Vše je toxické, záleží jen na množství"
P64a44v13e43l 82K53a35m23a18s
Hezký den Dano, díky za vaše blogy. Jen by mě zajímalo, máte představu o kolik by % byla pro výrobce dražší varianta müsli tyčinky proti chemickému slepenci? Myslíte, že spotřebitelé nejsou ochotni akceptovat cenu za dobré a zdravé vs. levné a hezky zabalené ? Díky za váš názor. :-)
P10a56v28e98l 71V22é34b41r
Obávám se, že v dnešní manažersky řízené výrobě se jde pouze a jen po okamžitém zisku a nebere se v úvahu něco, co má návratnost v budoucnu. Já to formuluji větou "Pro třicet stříbrných okamžitého zisku obětují sto dukátu zisku budoucího".
- Počet článků 970
- Celková karma 18,50
- Průměrná čtenost 1328x