Děkujeme za pochopení.
M63i83c27h10a19l 10Š14t73a39j36n54r40t
Kecupy s vysokym podilem zeleninove slozky jsou k mani a vlastne v nich ani neni moc podezrelych slozek, tak max skrob nebo skrobovy sirup. V dusledku je problemem kvalita rajcat resp protlaku - tj jestli tam nejsou stopy postriku, plisnove toxiny a tak. Coz bohuzel ze stitku zjistit nejde. Ale aspon se uvadi mnozstvi rajcat na 100g vyrobku, melo by to byt pres 200g u dobreho prumysloveho kecupu.
D51a40n32a 84T13e55n33z14l52e54r
Ano, s tím se dá souhlasit. Osobně si nemyslím, že je to v pořádku, když kečup obsahuje hlavně vodu, přecrackované brambory a kukuřici. Zase je fakt, že je to levnější.
Hezký zbytek večera a díky za návštěvu.
D75a62n16a 12P56o58l79a18n39e92c15k71á
Občas si kečup dám, ale na zdraví mě to, myslím, neohrozí. Používám spíš rajský protlak nebo rajčata v plechovce - v létě samozřejmě čerstvá. Když jsme mívali velkou úrodu domácích rajčat, taky jsem ho dělala doma. Dá se pak využít na mnoho způsobů. Vždycky mám ráda, když vím, co jsem do jídla dala.
D84a42n28a 70T19e28n74z51l38e23r
To jste řekla moc hezky. Nejde ani o to, že by to bylo všechno nějak honem honem škodlivé... ale kdo nechce dělat experimentálního králíka, ten radši ví, co v tom jídle všechno má.
Mějte krásný den, Dano, a děkuju za návštěvu.
D55a92n30a 95T60e35n79z55l88e65r
Děkuju za milou návštěvu. Mějte příjemný den, Jirko.
G41e45o14r38g11e 26H61o73l28y
Je zajimave, ze Dr. Oz (nemusite verit vsemu co rika, ale ty jeho porady Vas privedou na premysleni) hovoril dnes po poledni o tom co je previtu a cukru v 'salad dressing'...zatim se mi to nepodarilo najit, ale zde je alespon neco na ten subject (plus jedna zajimavost od Dr. Suzuki na thema allergies:
https://www.dailymotion.com/video/x223e4l ... CBC Nature of things...about allergies
https://www.doctoroz.com/article/salad-dressing-buying-guide
https://www.doctoroz.com/recipe-collection/dressings-your-favorite-salad
https://www.doctoroz.com/slideshow/anti-aging-foods-gallery?gallery=true
D62a79n44a 98T39e70n70z15l78e75r
To je hezké, děkuju, George, a přeju vám moc hezký den za oceán!
K64l75á12r74a 29T57ů17m27o37v61á
Prostě klasika dnešní doby. Sladidla tam, kde nemají snižovat kalorickou hodnotu, taky nechápu. A mezi těmi nekalorickými si moc nevyberete, na každé se najdou nějaké "zaručené" zprávy o škodlivosti nebo má aspoň ošklivý vzorec.
Jednu dobu se u nás dělal domácí kečup, ale nikdo ho moc nechtěl, nechutnal tak jako ten kupovaný a ani nebyl tak hladký.
D68a30n34a 25T46e32n27z70l90e91r
Je to pak celkově sladší a toho cukru se nespotřebuje tolik. Tím pádem je to levnější.
Hezký den, Kláro, díky za návštěvu.
Smazaný příspěvek
Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.
Š56t89ě74p53á71n 21B93i90c35e88r29a
Proto dělá manželka vlastní kečup z rajčat, která na 80 rostlinách pěstuji na zahradě. Sám spíš než kečup konzumuji rajčatovou šťávu, kterou začínám den. Kečup nemusím, protože když se přidá na jakékoliv jídlo, přehluší všechny chutě, které jsou tomu jídlu vlastní a zůstane jen chuť kečupu.
D11a78n64a 11T64e42n39z19l52e18r
Tak to ji obdivuju. Na pěstování rajčat mi vadí ta věčná plíseň, co napadá listy. Nebo jsme vždycky měli hrozně choulostivá.
Krásný den vám i vaší pilné paní, Štěpáne.
P44a45v65e93l 58V20é83b92r
Tedy, paní Dano ... brrr! Ještě, že jste mě upozornila (a znovu ještě: ještě, že se bez kečupu docela dobře obejdu).
My jsme doma místo pochoutkových rádoby rajčatových výtvorů začali používat konzervovaná krájená rajčata. Tam těch fujtajblíků, snad kromě kyseliny sírové, či jiné její kolegyně, snad ani moc být nemůže. A chuťově je to někde úplně jinde, než kyselina citrónová z kečupu.
D47a53n44a 86T83e77n73z11l58e12r
Nebo tak. Protože konzervovaný protlak už v sobě sice také něco málo podpůrných prostředků má - ale když by člověk chtěl jíst kukuřičný škrob a zahušťovadla s glutamátem, může to do toho dát sám.
Krásný den, Pavle, mějte se moc hezky. Děkuju za milou návštěvu a milá slova.
D67a51n69a 23T80e88n86z60l47e82r
Jím všechno. Ale snažím se všechno dělat ručně a sama.
Tenhle blog mimochodem nemá být ani takovým tím "hách všichni na to umřeme" (tak jak to občas prezentuje místní admin, když k mému článku nacpe bulvární hloupý nadpis "opravdu to chcete jíst" a dá to na titulku).
Původně jsem chtěla vyjádřit směs zhnusení a obdivu k lidské vynalézavosti. Dnes už si z toho jen dělám spíš legraci, člověk prostě časem dost otrne.
Přeju hezký den a otrlost ke konzumaci moderních potravin.
Žebříčky
- Karel Trčálek
Lidem, majícím radost z teroristického útoku v Krasnogorsku, opravdu rozumím
- Ivana Dianová
Billa šok
- Milena Zelenková
Rómové se bouří před brněnským soudem
- Josef Nožička
Lidem, majícím radost z teroristického útoku v Krasnogorsku, opravdu nerozumím
- Blog Info
Blogy projdou zásadní změnou, podívejte se jakou
- Irena Fuchsová
Můj život s Kukurou
- Martin Mařák
PRO na Malém rynku
- Ondřej Šebesta
Základní pilíře populismu a generál na Hradě
- Jan Pražák
Mají mít staří lidé přednost?
- Miroslav Václavek
Hnutí ANO a jeho majitel Andrej Babiš jsou bezpečnostním ohrožením České Republiky
- Milena Zelenková
Rómové se bouří před brněnským soudem
- Josef Nožička
Lidem, majícím radost z teroristického útoku v Krasnogorsku, opravdu nerozumím
- Markéta Šichtařová
Návod na opravu naší ekonomiky
- Karel Trčálek
Lidem, majícím radost z teroristického útoku v Krasnogorsku, opravdu rozumím
- Ivana Dianová
Billa šok
- Petr Hannig
Nejistota ve všem
- Vladimír T. Gottwald
Úsměvy a úšklebky CXXXII. (o jilmové aleji a vytížné Sněmovně)
- Irena Fuchsová
Můj život s Kukurou
- Miroslav Václavek
Hnutí ANO a jeho majitel Andrej Babiš jsou bezpečnostním ohrožením České Republiky
- Josef Nožička
Jak uliční výbor iFčil zapíjel Karlův mimořádný úspěch