Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jako obvykle precizní. Děkuju!

0 0
možnosti

Kecupy s vysokym podilem zeleninove slozky jsou k mani a vlastne v nich ani neni moc podezrelych slozek, tak max skrob nebo skrobovy sirup. V dusledku je problemem kvalita rajcat resp protlaku - tj jestli tam nejsou stopy postriku, plisnove toxiny a tak. Coz bohuzel ze stitku zjistit nejde. Ale aspon se uvadi mnozstvi rajcat na 100g vyrobku, melo by to byt pres 200g u dobreho prumysloveho kecupu.

0 0
možnosti

Ano, s tím se dá souhlasit. Osobně si nemyslím, že je to v pořádku, když kečup obsahuje hlavně vodu, přecrackované brambory a kukuřici. Zase je fakt, že je to levnější.

Hezký zbytek večera a díky za návštěvu. :-)

0 0
možnosti

Občas si kečup dám, ale na zdraví mě to, myslím, neohrozí. :-) Používám spíš rajský protlak nebo rajčata v plechovce - v létě samozřejmě čerstvá. Když jsme mívali velkou úrodu domácích rajčat, taky jsem ho dělala doma. Dá se pak využít na mnoho způsobů. Vždycky mám ráda, když vím, co jsem do jídla dala.

1 0
možnosti

R^ To jste řekla moc hezky. Nejde ani o to, že by to bylo všechno nějak honem honem škodlivé... ale kdo nechce dělat experimentálního králíka, ten radši ví, co v tom jídle všechno má. :-)

Mějte krásný den, Dano, a děkuju za návštěvu. :-)R^

1 0
možnosti

Děkuju za milou návštěvu. Mějte příjemný den, Jirko. :-)R^

0 0
možnosti

Je zajimave, ze Dr. Oz (nemusite verit vsemu co rika, ale ty jeho porady Vas privedou na premysleni) hovoril dnes po poledni o tom co je previtu a cukru v 'salad dressing'...zatim se mi to nepodarilo najit, ale zde je alespon neco na ten subject (plus jedna zajimavost od Dr. Suzuki na thema allergies:

https://www.dailymotion.com/video/x223e4l ... CBC Nature of things...about allergies

https://www.doctoroz.com/article/salad-dressing-buying-guide

https://www.doctoroz.com/recipe-collection/dressings-your-favorite-salad

https://www.doctoroz.com/slideshow/anti-aging-foods-gallery?gallery=true

0 0
možnosti

To je hezké, děkuju, George, a přeju vám moc hezký den za oceán! :-)R^

0 0
možnosti
Foto

R^Prostě klasika dnešní doby.:-P Sladidla tam, kde nemají snižovat kalorickou hodnotu, taky nechápu. A mezi těmi nekalorickými si moc nevyberete, na každé se najdou nějaké "zaručené" zprávy o škodlivosti nebo má aspoň ošklivý vzorec.;-D

Jednu dobu se u nás dělal domácí kečup, ale nikdo ho moc nechtěl, nechutnal tak jako ten kupovaný a ani nebyl tak hladký.;-)

0 0
možnosti

Je to pak celkově sladší a toho cukru se nespotřebuje tolik. Tím pádem je to levnější.

Hezký den, Kláro, díky za návštěvu. :-)R^

0 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Foto

Proto dělá manželka vlastní kečup z rajčat, která na 80 rostlinách pěstuji na zahradě. Sám spíš než kečup konzumuji rajčatovou šťávu, kterou začínám den. Kečup nemusím, protože když se přidá na jakékoliv jídlo, přehluší všechny chutě, které jsou tomu jídlu vlastní a zůstane jen chuť kečupu.

4 0
možnosti

R^ Tak to ji obdivuju. R^ Na pěstování rajčat mi vadí ta věčná plíseň, co napadá listy. Nebo jsme vždycky měli hrozně choulostivá. :-)

Krásný den vám i vaší pilné paní, Štěpáne. R^

1 0
možnosti

P44a45v65e93l 58V20é83b92r

9. 7. 2018 12:24

Tedy, paní Dano ... brrr! Ještě, že jste mě upozornila (a znovu ještě: ještě, že se bez kečupu docela dobře obejdu).

My jsme doma místo pochoutkových rádoby rajčatových výtvorů začali používat konzervovaná krájená rajčata. Tam těch fujtajblíků, snad kromě kyseliny sírové, či jiné její kolegyně, snad ani moc být nemůže. A chuťově je to někde úplně jinde, než kyselina citrónová z kečupu.

1 0
možnosti

R^ Nebo tak. R^ Protože konzervovaný protlak už v sobě sice také něco málo podpůrných prostředků má - ale když by člověk chtěl jíst kukuřičný škrob a zahušťovadla s glutamátem, může to do toho dát sám. :-)

Krásný den, Pavle, mějte se moc hezky. Děkuju za milou návštěvu a milá slova. :-)R^

1 0
možnosti

J17i63r25i 90B47o42r

9. 7. 2018 12:14

Co jíte?

0 0
možnosti

Jím všechno. Ale snažím se všechno dělat ručně a sama.

Tenhle blog mimochodem nemá být ani takovým tím "hách všichni na to umřeme" (tak jak to občas prezentuje místní admin, když k mému článku nacpe bulvární hloupý nadpis "opravdu to chcete jíst" a dá to na titulku).

Původně jsem chtěla vyjádřit směs zhnusení a obdivu k lidské vynalézavosti. Dnes už si z toho jen dělám spíš legraci, člověk prostě časem dost otrne.

Přeju hezký den a otrlost ke konzumaci moderních potravin. :-)R^

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS