Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Viděl bych i laické, moje, vysvětlení. Ryba a citron se milují :-)

Ale vážně, miluji vůni čerstvě ulovených ryb a citronu. Ale u mně to je možná i tím, že citron preferuji i u jiných mas, než rybích, například takový vepřový steak, pokapaný citronem chvíli předtím než se z pánve dá odložit a následně zhotovená omáčka z výpeku, kde je cítit citron a do omáčky vložený rozmarýn, zjemněná smetanou, ochucenou koprem je prostě úžasná. ;-)

Ale jinak, chápu co článkem chcete říci, ostatně tato země prožila období, kdy obchody myly maso a uzeniny v octu, aby maso nesmrdělo a obchodníci ho mohli dál prodávat.

0 0
možnosti
DT

To zní velice velice dobře. R^ S citrónem znám kuře, ještě se osolí a dá se na něj česnek. Také moc dobré. R^

Maso se kdysi (za války prý) mylo i permanganátem, to bylo asi ještě daleko intenzivnější maso. Silné okysličovadlo ho zbavilo baktérií, říkali předkové. :-)

Děkuju za moc milou návštěvu. Mějte se prima a mějte krásný večer, Martine. R^

0 0
možnosti

Víc takových blogů prosím. Ta neustále opakované téma migrace od jiných se mně doslova už příčí.

1 0
možnosti
DT

Děkuju, jste moc hodný. Přeju vám krásný den, Stanislave. :-)R^

0 0
možnosti
DP

Tak sem se Dano zase od Vás na stará kolena něco nového a zajímavého dověděl. Já ryby rád (za mých dětských let ryby nebyly kromě vánočního a často bahnem zavánějícího kapra) k mání, a tak ryby byla exotika a ten pocit stále i po letech zůstává. Taky sem žil nějaký čas v Japonsku a tam ryby nebo mořské plody tvoří stále většinu jídelníčku. Samozřejmě si rád rybí pokrm pokapám citronem, ale kromě vitaminů se mi zdá, že citron zvýrazní chuť, něco jako koření. Se zápachem ryb problém nemáme, žijeme asi 10 km od moře o tak jsou tu ryby většinou čerstvé, někdy si zajedem na nákup ryb dopoledne přímo k rybářům u moře, kde je k dostání úlovek předchozí noci, to je potom pošmáknutí.

0 0
možnosti
DT

R^ To věřím! Úplně čerstvé, to musí být pak dobrota. R^

Citron má svou vlastní živou chuť, k té rybě se tak nějak hodí. Určitě i proto se prosadil spíš on než ocet - i když by se dal vyrobit i ochucený ocet.

Mějte krásný den, Dane, ať se vám daří - a díky za milá slova a návštěvu.

0 0
možnosti
DT

:-) Děkuju. Mějte moc hezký den, Petře. R^

0 0
možnosti
Foto

Ryby nejím, ale chemik ve mně hlásí, že je to zajímavé.R^

0 0
možnosti
DT

Děkuju a přeju krásný den, Kláro. :-)R^

1 0
možnosti
Foto

Pěkné a zajímavé.R^

Já si zase tlumím rybí chuť sardinek, šprotů, sledí nebo tuňáka odřezky cibule (tedy "kyselinou cibulovou"), které takto s chutí přikusuji.:-)

0 0
možnosti
DT

:-)R^ Tlumíte nebo přebíjíte? To už je pomalu jako mariáš. :-) I vám krásný večer, Jiří.

0 0
možnosti
DT

Děkuju, mějte krásný večer, Aleno. :-)

0 0
možnosti
RJ

R16a91d91e17k 86J54a63r67o52š

23. 7. 2018 11:42

Zajímavé...Ovšem, pochybuji, že tento důvod je všeobecně známý. Podle mě např. v restauracích tam ten citron dávají zřejmě jen kvůli dekoraci ;-)

A já si ho na pstroužka vymačkávám jen kvůli vitamínům :-)

0 0
možnosti
DT

R^ Vidíte, vitamíny také. Je to prostě všeobecně prospěšná rituál a dekorace. R^ Krásný večer a děkuju za návštěvu blogu. :-)

0 0
možnosti

Díky, Dano, za osvětlení, cože ten citrón má ještě za úkol:-)), kromě chuti. S rybami, resp. odérem problém nemám. De facto jíme jen pstruha, lososa a candáta. A na vánoce kapra. Zrovna loni mi přišlo, že už vůbec není cítit rybinou.

Takže citrón používám výhradně kvůli chuti, a ne vždy. A ryby mám moc ráda.

1 0
možnosti
DT

R^ Vidíte, to už psal někdo dole. Možná se s tím naučili manipulovat? Nebo je to náhoda. R^ Děkuju za milou návštěvu a jako vždy milé řádky, Marie, mějte moc krásný večer! :-)R^

1 0
možnosti
TT

Moc zajímavé a pěkné. Fakt je ten, že v přímořských končinách se k rybě citron moc nepodává. :-)

0 0
možnosti
DT

R^ Leda to vyžadují turisti, protože to tak znají. R^ Děkuju za milá slova, jsem ráda, že se vám líbilo - a přeju krásný zbytek večera, Tomáši. :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 969
  • Celková karma 19,02
  • Průměrná čtenost 1329x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.