Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

J49a21n 45H68u89r49k12a

29. 8. 2018 0:33

bohužel snímky z družic za období 15 let třeba deštných pralesů kdy zbytkovost dřevní hmoty je alarmujicích 27 procent nebo Bajkalské jezero na 1/6 své velikosti a v neposlední řadě sourozenci ELNIŇOVI cvičí s Golfským proudem a pouště nám také nějak tloustnou v každém případě vzhledem k populačnímu nárůstu začíná válka nikoliv nalezání o zdroje...

0 0
možnosti
MS

Souhlas, i když trochu nechápu to vaše zpochybňování globálního oteplování (viz to vaše "pokud nějaké probíhá" v závorce). O tom, že k oteplování dochází, není podle mne sporu - viz ustupující ledovce v Arktidě či ve velehorách. Jiná věc je, zda se na tom výrazně podílí lidská civilizace, tady jsou podle mne pochybnosti na místě.

0 0
možnosti
WW

Vzdyt oteplovani neni zpochybnovano, pouze presnost jakehokoliv mereni v navaznoti na historii a zda jsou za to odpovedni jen lide, mimo jinych vlivu, ktere se neochotne berou v uvahu. Mozna jste to v blogu jen prehledl.

1 0
možnosti
Foto

R^Tak se dělá spousta výzkumů se senzačními výsledky. Vybereme co se hodí, kde to jde, příslušně začistíme. V ideálním případě rovnou tendenčně nadesignujeme.:-/

1 0
možnosti
DT

R^ Přesně takhle to probíhá. Ne že by to v ostatních vědeckých disciplínách bylo jinak, ale tam se přeci jen najde naprostá většina vědců, která si tohle hlídá a na takové chytráky upozorňuje. Strašidelné na klimatologii je to, že tam tyhle samočistící efekty, jak se zdá, nefungují.

Jednoho dne za to možná lidstvo zaplatí hrozně vysokou cenu.

Krásný den, Kláro, díky za návštěvu. :-)

2 0
možnosti
Foto

Mám doma publikaci "Velká kniha o klimatu zemí Koruny české. Jsou v ní výpisy z kronik z časů, kde ještě ani teploměr nebyl. Neustále se vyskytovala období mokrá a suchá, horká a studená.

2 0
možnosti
WW

Original z dob c. a k. - posmourno, ale prijemno))) {posledni foto}

https://www.flickr.com/photos/156207463@N02

0 0
možnosti
Foto

R^Jednoznacny souhlas, Danko. Ale to vite, byznys je byznys a obavam se, ze to lepsi nebude. Diky za clanek, hezky den:-)

0 0
možnosti
DT

R^ Tak tak... byznys. Můžeme jen doufat, že všechny ty změny na nás nejsou moc "velké". Aby nám totiž ty peníze, co se dnes prošustrují na nekorektní "výzkumy" a irelevantní "projekty" jednoho dne hrozně citelně nechyběly... :-/

Krásný den, Honzo, Vám i zvířátkům. :-)R^

2 0
možnosti
JT

J66i68r36i 77T65i83c65h91y

23. 8. 2018 17:12

V londynskem mestskem museu jsem videl zaznam obdobi za poslednich pet set tisic let. Zhruba kazdych sto tisic let probehl cyklus oteplovani a doby ledove. Zpusobene lidskou cinnosti?!

Zhruba pred dvaceti tisici lety byla Evropa pokryta ledem az po Alpy. Cela Kanada byla pokryta ledem. To by si bojovnici proti oteplovani prali?

Misto ruznych nesmyslnych opatreni, jak zastavit oteplovani, nicicich hospodarsky vyvoj, bychom se meli prizpusobit a oteplovani vyuzit, Je jasne, ze urcite oblasti utrpi, na druhe strane se na priklad budou pestovat broskve a vinna reva v severni Britske Kolumbii.

4 0
možnosti
DT

R^ Přesně. Do kamene tesat.

Jedno je jisté. I kdybychom nějakým způsobem za to mohli my, lidé, svou aktivitou - na stromy se už nikdy vracet nehodláme.

Nehledě na to, že tohle kolísání tu bylo vždycky, a to ještě daleko daleko drastičtější. Osobně považuju tvrzení, že za nějaké "oteplení" mohou lidé, za drzost nejvyššího kalibru. Polovinu souvislostí kolem klimatu na planetě totiž vůbec neznáme.

Místo toho, abychom za drahé peníze živili pseudovědce, měli bychom ty peníze vzít a věnovat je na stavbu přehrad a podobných.

Díky za vaše slova i za návštěvu, mějte krásný večer, Jiří. R^

2 0
možnosti
Foto

Ano, a kdyby nebylo lidských aktivit, tak by vody Dunaje díky skvrnám na slunci připomínaly terminální koupele.

0 0
možnosti
DT

Kdysi jsem na tohle téma četla jakousi studii (škoda že jsem si ji tehdy neuložila). Šlo tam o výpočet, jakou kvalitu má ve skutečnosti lidská aktivita. "Zamoření" atmosféry CO2 stojí v opozici k "ušpinění" prachem. Výsledek byl ... 0,02 procenta. To byl úbytek teploty, způsobený celkovou lidskou aktivitou. Kupodivu to dobře korelovalo s nárůstem sluneční aktivity o 0,74 % a nárůstem teploty o 0,72 %.

Dodnes si vyčítám, že jsem si to tehdy neuložila. Už jsem tu práci nikdy nevystopovala.

Krásný večer, Jiří - a díky za návštěvu blogu. :-)

0 0
možnosti
Foto

Velmi rozumně a hlavně věcně zpracované téma. A inteligentní "ťafka" alarmistům. Karma. R^

1 0
možnosti
DT

Děkuju za milá slova i dlouhodobou přízeň, Ladislave. Jsem ráda, že se vám líbilo - a přeju moc krásný večer. :-)R^

0 0
možnosti
DT

:-) Hezkou odpověď na to dal dole pan Walda Winter. R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 968
  • Celková karma 19,24
  • Průměrná čtenost 1331x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.