Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

J90a15n 33H50u74r30k72a

14. 9. 2018 21:08

https://www.astro.cz/clanky/slunecni-soustava/podle-nasa-mel-mesic-v-davnych-dobach-vlastni-atmosferu.html

pozoruhodné že dávné civilizace zmiňují (znázorňují měsíc) se souputníkem indičtí vědci údajně gravitační rovnicí zjistili že měsíc mohl mít vlastní měsíc a že některé pohromy jako Potopa atd. mohl mít na svědomí tento souputník měsíce když se odpoutal...nebo záhadná X planeta...možná asi dílo Ufounů otázkou je jak se dozvědět pravdu

https://neveda.cz/vedci-tvrdi-ze-mesic-je-o-1000-let-starsi-nez-zeme-a-zformoval-se-v-jejim-nitru

;-D;-€

prima článek píšete lépe a lépe...hezký večer

0 0
možnosti
DT

:-) Nejlepší bude tam zaletět - a povrtat se v měsíčním povrchu a kouknout, jestli tam zbyly nějaké fosílie. R^ Pak budeme vědět ví. :-)

Krásný den a díky za návštěvu i za oba linky. R^

0 0
možnosti
Foto

Za pár let začne létat obří kosmická loď od Space X a její první mise budou prý zaměřené na Měsíc, kde si otestují schopnosti této nové rakety. Na Měsíci tak bude možné vybudovat stálou základnu plnou vědeckých pracovníků.

0 0
možnosti
WW

Až začne létat, dejte vědět. Vsadil jsem si na opětovné nesplnění dalšího plánovaného termínu, ale je nás tak hodně, že kurs už takové sázce na jistotu nepřeje.

2 0
možnosti
Foto

(palec hore) Jo, možný je všechno. Malá jsem, zelená dnes trochu taky, ale jako mimozemšťan si přece jen nepřipadám. :-)

0 0
možnosti
DT

R^ Jestli nemáte zelená tykadýlka, tak je všechno v pořádku. :-)R^

Krásný den, Kláro, mějte se moc prima. R^

1 0
možnosti
MS

Zajímavé R^ Podle mého názoru je ale pravděpodobnost, že život migroval z Měsíce (pokud tam kdy byl) na Zemi daleko menší, než že tomu bylo naopak. Nehledě k tomu, že je ve hře i teorie, že rozsévačem života mohly být i komety, takže případný život na Měsíci mohl vzniknout zcela nezávisle na Zemi. Nicméně představa, že jsme potomky Měsíčňanů, je docela zábavná. :-)R^

0 0
možnosti
WW

R^

Třeba i z Marsu )). Ta "migrace" z menších planet nebo měsíců je víc pravděpodobná proto, že mají menší únikovou rychlost, takže stačí nevelký náraz nějakého šutru k tomu, aby do vesmíru vymrštil hmotu se sporami. Nález marsovskéhu šutru na Zemi tento způsob "dopravy" potvrzuje, nic méně, je to možné i naopak, tj z většího tělesa na menší, ale to už musí být pořádná rána a taky to musí tu vygenerovanou energii přežít. Komety jsou stále v kursu - Rosetta našla nějakou aminokyselinu na kometě a pokud kdy existovaly nějaké podmínky na měsících, mohl se na nich tvořit vlastní život, i když by byl v principu stejný ze společné stavební matrice, jen jinak selektován podmínkami;-)

2 0
možnosti
PV

P19a76v43e58l 14V30é64b76r

13. 9. 2018 10:01

Juj, tohle je pěkné! Karma.

0 0
možnosti
DT

Děkuju, jsem moc ráda, že se vám líbilo. :-) Být sami sobě svými vlastními alien - to by bylo legrační. R^ Mějte krásný den, Pavle, ať se daří. :-)

0 0
možnosti
MK

S tím životem na Měsíci a vlastně i jiných planetách je to docela zajímavé. Když Jan Pavel II, připustil život na jiných planetách, tak to znamenalo senzaci a zároveň pohoršení. Senzaci u těch co považuji Církev za tmarskou a pohoršení u mnohých křesťanů, protože šlo o zpochybnění výlučnosti života na Zemi. Jenomže, již ve starověku a později ve středověku, teologové připouštěli život na jiných planetách jako součást Božího plánu. Protože pokud je Bůh všemocný, proč by nestvořil život i jinde.Nase poznání vědy je vlastně poznani člověka, který objevuje něco, co už existuje.

2 0
možnosti
DT

Souhlasím. Věda se koncentruje na to, co už existuje. R^ O náboženství strach nemám už vůbec, to bylo je a bude, a vždycky se přizpůsobí.

Děkuju moc za milou návštěvu, Martine, mějte se moc hezky. :-)R^

1 0
možnosti
JJ
DT

:-) Bylo by to legrační, kdybychom malí zelení mužíčci byli nakonec my sami.

Krásný den, Jane, mějte se prima a díky za návštěvu. R^

2 0
možnosti
  • Počet článků 968
  • Celková karma 19,27
  • Průměrná čtenost 1331x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.