Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J56a68n 15H46u56r78k37a

29. 9. 2018 16:26

;-DR^Musk už se ale do dějin nesmazatelně zapsal Je praxí dokázané že v teorii relativity E = mc² jeli dosazena konstanta Musk za m nebo E vždy je výsledek nerovno 1 tedy blíží se ale nikdy výsledku 1 není dosaženo nazývá Muscova nerovnost I want pole a je s podivem že i v případě konstant tedy Gravitační (vizionářské energie G/ c rychlost) konstanty se děje to samé (vzorec nešel vložit) rovno 0;-D;-D

ovšem snílkové hnali vždy lidstvo v dějinách vpřed...nemohu si a je to ostuda vzpomenout na autora scifi který po galaxiích chtěl rozsévat telefonní budky a kdo chce z momoňů ať si zavolá a nás si vyzvedneR^

1 0
možnosti

R^:-) Autoři scifi jsou si vědomi toho, že předkládají fikci. Kdosi jiný však vydává fikci za hotovou věc, slibuje k ní termíny a nechá si říkat vizionář, tudíž jakákoliv k němu vztažena konstanta není poctou, ale diagnosou.

3 0
možnosti

Tak jsem se odtrhl od práce alespoň na ty marsovské články. Ano, začíná to být jasné, že terraforming asi zůstane napořád vhodný akorát tak pro Hollywood, alespoň v naší soustavě. Osídlení Marsu jako nemožné nevidím, ale rozhodně si nepředstavuju, že by to bam vypadalo jako na Zemi.

A trocha toho nasazení oslích uší Panu Vizionářovi vždycky potěší extra. ;-)R^

1 0
možnosti

P47a69v84e30l 16V55é39b44r

28. 9. 2018 20:23

Vidím, paní Dano, že tady máte dalšího obdivovatele s poněkud bizarní zálibou v záporných číslech. Zřejmě je zvyklý spíše pomlouvat, než bojovat.

0 0
možnosti

Já jsem od Muskova fanklubu zvyklá na ledaccos. :-) Koneckonců - šlapu jim po bábovičkách.

2 0
možnosti
Foto

Jsem zvědav, čeho se za sto let ještě dožiji. DanoR^:-)

0 0
možnosti

Možná už toho zase tolik moc nevyvede, právě ho vyšetřují kvůli podvodu na burze, brání se, že tweet "vezmu akcie z burzy když dosáhnou 420 dolarů" byl jen vtípek a že doufal, že obveselí svou přítelkyni.

Krásný večer do Norimberku, Horste, ať se vám všem daří. R^

0 0
možnosti

Ono by to s tou jadernou zimou nebylo až tak studené, čepička je sice ze špinavého ledu ale písku a hornin je v ní pořád značná menšina, takže by se prach neměl moc odkud brát. Navíc jaderné zbraně jsou při správném použití daleko ekologičtější, než se traduje. Potíž nukleární terraformace je někde jinde. Totiž v tom, že odpaření byť i jen několika kilometrů krychlových vody a CO2 je potřeba energie v řádu 10 na 18 Joulů (Exa Joule). Což je opravdu hodně, protože i ty velké atomovky se dostanou maximálně o řád níž. K odpaření ledu se přitom využije jen zlomek energie výbuchu.

0 0
možnosti

O ekologičnosti atomových zbraní se dá myslím s úspěchem pochybovat. :-) Krásný večer přeju. :-)

1 0
možnosti

Osobně nechápu lidi, kteří jakémusi žvanilovi E. Muskovi udělili obrovskou popularitu jen proto, že je žvanil :-)

0 1
možnosti

P26a78v83e12l 94V77é41b55r

27. 9. 2018 22:35

Ono je to trochu složitější. On ten Musk má hodně peněz a touhu proslavit se velkými vynálezy. Vymyslel si něco, co chtěl udělat, najal lidi, kteří to udělali a on měl slávu. Ale s jídlem roste chuť a tak chtěl realizovat stále velkolepější (a obtížněji realizovatelné) projekty - až přišel (nebo přijde) zlom. Mezitím si vybudoval určitou pověst a mnoho lidí si myslí, že když zvládl ty menší věci, tak zcela určitě zvládne ty složitější. Vždyť on, podle těch lidí, ví, o čem mluví.

Skutečnost je ale nejspíš taková, že sice ví, o čem mluví, ale neví, že to zatím nelze zvládnou - nemá styk s realitou, něco mu stále uniká.

Typickým příkladem byla ta rádoby záchranná ponorka pro ty děti v jeskyni. Ona se sice ponorka používá pod vodou, ale žádné pevné těleso do kterého se vejde člověk, se nedá použít v prostorách, kde se člověk sotva protáhne.

2 1
možnosti
Foto

Zahřát atomovkou, to snad né...8-o

0 0
možnosti

P86a82v89e57l 36V93é82b55r

27. 9. 2018 16:13

Uf, paní Dano, to je ale výbušné téma! Co mě nejvíc zarazilo je to, že mnozí lidé mají natolik omezený slovník, že neznají pojem omyl a nahrazují ho slovem lež...

Karmu jsem dal hned zrána, ale vyjádřit uspokojení nad pěkným článkem, tak k tomu jsem se dostal až teď. Tak to aspoň vylepším smajlíkem (které tak nerad používám) R^

0 0
možnosti

Musk něco pokazil, někdo na to poukázal, tak samozřejmě lže, protože... prostě protože proto. :-) Jednoduché salto a svět je zase krásně barevný jako na těch Muskových prospektech co slibují procházející se kosmonauty - na Marsu v roce 2018 :-)

Děkuju za milou návštěvu, Pavle, mějte krásný večer a díky za milá slova. :-) A za smajlík. R^

1 1
možnosti

Mám dotaz, považujete nedávno zesnulého Pavla Toufara za odborníka v kosmonautice? Tak tento pán, kterému vy podle mě nesaháte ani k podrážkám se k Elonu Maskovi, SpaceX a k jeho aktivitám, vyjádřil mnohokrát velmi pochvalně a kladně.

V jednom z poslední rozhovorů např. řekl "S úspěchy Elona Muska se objevili různí chytrolíni, kteří říkají, že SpaceX je garážová firma, která na to brzy doplatí, zatím se tak nestalo",

Asi tak, paní chytrolínko a pohádkářko....

5 3
možnosti

Sice jsem tedy nebyl tázán já, ale: ono bude pro pomůcku, zda je Musk opravdu plácal nejlepší počkat do roku 2023 a obletí Měsíc. jinak Space X samozřejmě úspěchem je, ale asi ne díky technickým schopnostem Muska jako spíše tím, že dokázal sehnat od investorů dost peněz na to, aby zaplatil ty, kteří na tom makají. A manažeské schonosti mu v tomto ohledu nikdo neupírá.

0 0
možnosti

Musk je novodobý Baron Prášil:-).

0 0
možnosti

Je jen s podivem, kolik lidí zvládne omámit tak, že začínají ignorovat realitu. :-) Superman. :-)

Krásný večer, Petře, mějte se moc hezky a díky za návštěvu blogu. R^

1 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS