Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pro pana Stratila (a ty, co věří na "obličej na Marsu")

http://www.esa.int/spaceinimages/Images/2006/09/Face_on_Mars_in_Cydonia_region_perspective

Jedna ze sond, které nejsou v blogu zmíněny, protože nejsou přímo na Marsu, ale krouží kolem něj - vyfotila pověstný obličej na Marsu. Z fotek udělala plastické panorama (tím jsme znova u tématu postprocessing) - a tady ho vidíte, ten slavný magický obličej mimozemšťanů. ;-)

1 0
možnosti

Krásné počtení, pro mne objevné. Zvuk větru na Marsu mi zprvu připomínal to, co jsem občas slýchávala při ponoru pod vodu. Při zalehlých uších. Až později to bylo už jako vítr tady na pláních Zeměkoule, ale ten první dojem byl zvukově moc zajímavý. Podobné pocity popisují někdy podmořští potápěči, anebo speleologové. To víte, já jsem víc na ty zvukové vjemy. Technice docela často nerozumím. Ale děkuji, je to pro mně u Vás moc zajímavá osvěta. Tím myslím nejen blogy, ale i inteligentní diskuse. Ráda karmuji Dano a posílám skladbu, kde vzduch přímo zpívá: http://jdem.cz/esf3z2 . Krásný večer.R^V

1 0
možnosti

Děkuju moc, jsem ráda, že se vám líbilo. Děkuju i za skladbu, jste moc hodná. Přeju krásný vídend, Dano, mějte se moc hezky. :-)R^

0 0
možnosti

R^ Skvělá stránka. A také člověk může průběžně sledovat jejich projekty na twitteru.

Krásný večer, George, tedy u vás odpoledne. :-) Mějte se moc hezky. R^

0 0
možnosti

Děkuju za milou návštěvu a přeju krásný večer. :-)

0 0
možnosti
Foto

Jako bych tam byl. Dobrý článek.

1 0
možnosti

Děkuju. Krásný večer Vám i Vašim milým. :-)R^

0 0
možnosti

P43a41v18e82l 80V90é46b80r

31. 1. 2019 11:39

Pěkné počteníčko, pro mě tím zajímavější, že nemám tu trpělivost informace tohoto typu vyhledávat (o mé žalostné znalosti cizích jazyků nemluvě). Škoda jen, že se objevili otravní živlové a hádají se o pitomosti, jenom aby někoho "usvědčili" z podvodu.

Jinak: karma typu "jak vyšitá". A mějte, paní Dano, příjemný den (a zítřek taky, a pozítří jakbysmet, a popozítří nápodobně, a popoppozítří ... ale to bude vlastně pondělí a já své přání budu moci obnovit)

3 1
možnosti
Foto

Otravní živlové jsou ti, kteří podvádějí.

0 0
možnosti
Foto

Lidský mozek by ještě měl vymyslet auta jezdící na vzduch po naší planetě. Dano, děkuji za článekR^R^:-)

0 0
možnosti

R^:-) Už existují. Dojezd cca 200km, tankuje se kompresorem za 2min (asi 300 barů), je využíván adiabatický děj. Cena na 100km jízdy je 50. centů (elektromobil na 100km 4EUR + náklady na aku, zátěž sítě atd. ).

3 0
možnosti

Paráda.R^ Ten snímek sondy je InSight neskutečně kvalitní. Jako bych na tom Marsu byl.:-)

2 0
možnosti

R^ Zkuste anaglyph či pár z Curiosity. Pořizuje foto stereokamerou ve výšce očí člověka a pokud máte projekční nebo velkou TV, ani Vám nebude líto, že tam momentálně nejste. ;-)

3 0
možnosti

Děkuju. :-) Mějte krásný večer, Waldo, ať se vám daří. A díky za milá slova. R^

0 0
možnosti
Foto

Zajímavé, mám jen dotaz ohledně těch dokonalých fotografií, jakoby byly pořízeny na Zemi v simulovaném prostředí Marsu. Jsou to opravdu fotografie od marťanského fotografa? A ten nahraný "vítr" je také podezřelý.

0 0
možnosti

Konkrétní snímek je montáž z několika autentických. Divím se NASA, že často podléhá komerci a živí tak představy mašíblů, jako by nestačila zkušenost s Měsícem. Dokonalost snímků úzce souvisí s technologiemi, které skutečně prodělaly vývoj od konce 60. let. Nahraný vítr je "převeden do slyšitelného pásma", jehož zvuk vznikl "obtékáním" monitorovací stanice. Vítr jako takový totiž nejde slyšet ani na Zemi, pokud nenarazí na překážku a nemusí to být přímo mikrofon, ale budovy, stromy, komíny (od toho kvílí jako meluzína) atd.

5 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS