Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Návnady už takhle dopředu?8-o:-)

0 0
možnosti

:-) Aneb o čem se hovoří.

Ono to celkem rychle uteče, vzpomínám, jak se začalo diskutovat o tom, že se pošle "krtek" na Mars a vypadalo to jako v daleké daleké budoucnosti. A najednou tam je, koukám s dětmi jak tam přistávají a jak se jim nevede krtkem krtkovat... :-)

Mějte krásný den, Kláro, díky za návštěvu. R^

3 0
možnosti

Doufám, že se dožiji výsledků tohoto průzkumu. Od včerejška dokonce s novými čočkami - budu na to vidět pořádně a už se moc těším. Díky Dani. Teď se honem vracím ke svým zatím černým sklům. :-)

2 0
možnosti

R^ Gratuluju k novým čočkám, ať vám dobře slouží. R^ Žijeme v krásné době, tolik nových a nejen zajímavých, ale také šikovných a užitečných věcí máme k dispozici...

Mějte moc hezký den, Dano, ať se daří. :-)

0 0
možnosti

Samozřejmě, že i tato mise, bude-li - doufejme - uskutečněna, přinese mnoho nového o měsících planet naší Sluneční soustavy a o dosud hodně záhadném Titanu samotném.

Především však budou všichni vědci i nevědci čekat na náznaky nějakého života na Titanu: Minulého, současného, nebo snad indicií k možnému budoucímu.

A zde leží zásadní práh definice: Co je to "život". Jak se projevuje? S těmito definicemi zápasíme i u nás doma - na Zemi. Co kupříkladu viry? Jsou živé? Skutečně splňují všechny definice života? Dosti nejisté definice, nutno dodat.

Hodně se tím zabývá Peter Ward, profesor paleontologie se zvláštním zájmem pro astrobiologii a talentem pro populárně-naučnou literaturu v tomto směru.

Paní Tenzler,

troufám si navrhnout Vám, abyste se tímto tématem zabývala i v některém z dalších svých příspěvků. Moje skromné znalosti oboru coby pouhého poučeného laika mi brání v tom, abych si takovou drzost dovolil na svém vlastním blogu, avšak Váš přehled a schopnosti poutavého vyprávění o vědě, to už by bylo něco jiného.

0 0
možnosti

R^ Máme tu daleko povolanějšího blogera, pana Švadlenku. Momentálně má myslím blogů málo, ale není vyloučeno, že by mohl jednou.... R^

Kdysi jsme se o tom bavili a pro mě z toho vyplynulo, že se tam asi žádné zázraky čekat nedají, je tam prostě moc málo energie, která by životu byla k dispozici. Proto také budou hledat v jednom speciálním místě, kde by to mohlo být jinak. Bude to ještě napínavé. :-) Přeju krásný den a díky za zájem o věc. R^

2 0
možnosti
Foto

Protititanovou injekci a hned bych se tam vypravil taky R^

1 0
možnosti

R^ Kdyby to šlo vyřešit jen injekcí. :-)

Krásný den, mějte se moc hezky Jane. R^

0 0
možnosti
Foto

Dano, toho se dožiji, pokud mě nepřejede žádné auto nebo mi nespadne na hlavu cihla. Neinformovaným prozradím, ročník jako Kadel Gott. Dano, a kdyby ne, až za dlouhou dobu příjdeš do nebe, pokračuj i tam s psaním blogů. Za tenhle R^R^R^R^

1 0
možnosti

Nebeské blogy - to zní dobře. :-) Jednoho dne se tam všichni sejdeme a budeme plánovat další pozemskou párty. R^

Krásný večer, Horste! (a 80 mimochodem není žádný věk dneska ;-)R^)

0 0
možnosti

Trochu jsem se usmal vasemu pohledu na umeni pana Muska. Jeho expetiza neni podobny vyzkum. Jinak nasledujete pani Tenzlerovou, pane Palecku. Te take nesedi jeho cinnost.

Jinak souhlasim z vasi uvahou o Titanu. Take hodnotim vysoko cely clanek.

0 0
možnosti

Jako obvykle...zajimave..tady je neco vice na ten subject:

https://www.youtube.com/watch?v=25v0i9GdwuQ

0 0
možnosti

Děkuju za link, jste moc hodný, George! :-)R^ Krásný den za oceán! Mějte se moc příjemně.

0 0
možnosti
Foto

Tomuto projektu fandím. Zajímalo by mě, jak se chtějí vyhnout silným větrům, které tam určitě působí.

Předpokládám, že tuto sondu pošle na místo určení buď firma SpaceX, nebo Blue Origin.

1 0
možnosti

Díky za zajímavý článekR^. Včera jsem shlédl dokument ohledně pátrání po 9 planetě, což by mohlo být další téma ...

https://www.smithsonianmag.com/science-nature/new-discovery-goblin-stirs-signs-elusive-planet-9-180970442/

0 0
možnosti

Misi samozřejmě fandím, ale bude technicky extrémně náročná. Dron, který se má pohybovat v neznámém prostředí s velmi hustou atmosférou, to bude zapeklitý oříšek.

Titan je, podobně jako některé další měsíce plynných obrů, v hledáčku astrobiologů už dlouho. Objev života na jiném základě, než je ten pozemský, by byl obzvláště zásadním milníkem.

1 0
možnosti

R^ To by byla příslovečná bomba. Nebo kdyby se tam alespoň našly nějaké pre-bio artefakty - dalo by se pak říci, jak se neživá hmota asi tak měnila na živou. R^

Krásný večer přeju a děkuju za návštěvu. :-)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS