Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Prostorově je UF6 "kulička". Velikost Uranu je 3× větší než Fluoru (obrázek to nezohledňuje...), takže je to nejlepší varianta pro separaci izotopů.

0 0
možnosti

Teď si nejsem úplně jistá, co tím myslíte, ale přeju krásný den. :-)

0 0
možnosti

Děkuju, mějte moc hezký den, Jirko. :-)

0 0
možnosti

Dani prima, také zdravím - a početla jsem si. Jestlipak si to "nebezpečí" u výroby fotovoltaiky uvědomovali majitelé těch polí? Teď myslím hlavně ty velké, zelené v poslanecké sněmovně, kteří si také odsouhlasily ty parádní výkupní ceny. :-)Pěkný den přeji. R^

1 0
možnosti

pardon - odsouhlasili s i. Omlouvám se, byl to překlep.

0 0
možnosti

P60a71v44e43l 17V68é32b97r

2. 9. 2019 21:05

Paní Dano, dnes vyjadřuji pouze uspokojení nad dalším podařeným článkem, protože mě nenapadá nic dostatečně úderného, aby to stálo za napsání. Takže jedině přidám své "jen houšť a větší kapky!"

P.S Čumák (dříve zubatá příšera) pískl a páneček poslušně vyklusal do deště. Před chvílí jsme se vrátili a čumák projevil přání okusovat milovanou (moji) ruku (pokusy odnaučit ho to nakonec přinesly nápadně chabé výsledky). Naštěstí tak již nečiní s velkou silou, takže jednotlivá "kousnutí" jsou docela hravá, ale když útočí na ruce půl hodiny...

0 0
možnosti

R^ Vy se máte že máte déšť. :-) Vzkazuje naše chlupatá příšera.

S tou rukou... chce to takovou tu koženou rukavici pro montéry nebo co se nosí na práci na zahradě. Další level jsou ty rukávy, se kterými se cvičí služební vlčáci (to je džob! Na to musí být člověk obzvlášť cool. Nebo optimista, co věří, že ho ten pes opravdu na povel nechá... ) :-)

Za milou návštěvu jako vždy moc díky, mějte krásný den vy i pejsek. :-)R^

0 0
možnosti
Foto

R^Jak nejsem úplný nadšenec do jádra, takovéhle "argumenty" podle mě nemůže myslící člověk sežrat. Ale tak já schopnost lidí myslet občas dost přeceňuju...

0 0
možnosti

Ono je to bohužel tak, že stačí lidi dostatečně vyděsit. Pak je možné jim namluvit úplně všechno. Aktivisti to ví a hojně toho využívají.

Krásný večer přeju, mějte se prima, Kláro. :-)R^

2 0
možnosti

Děkuju. :-)

To je opravdu výborná zpráva - alespoň někdo na téhle zemi má rozum. R^

Krásný večer přeju, Petře, ať se vydaří. :-)

0 0
možnosti
Foto

Dobrý článek. Hlavní jeho myšlenka je, že existuje spousta jiných a někdy i mnohem nebezpečnějších věcí. To je pravda. Toto však lidi, kteří se bojí a nedovedou akceptovat, že bez jistého rizika se žít nedá, neuklidní.

3 0
možnosti

Uklidnit by je mělo, že se tyhle věci opavdu hlídají. Nikdo si netroufne si s tím zahrávat a je to moc dobře.

Existuje nemalá pravděpodobnost, že člověka zabije další hořící kamion s máslem (olejem, margarínem.... ) ten se totiž vozí nechráněný a kdykoliv může kdekoliv zahořet.

Oproti tomu těžká chemie i radioaktivní prvky se sice také převážejí po ulicích, železnicích a na lodích, ale za daleko přísnějších podmínek, kdy se dbá na to, aby se počítalo s tím, "co by kdyby".

Přeju krásný večer, Jaroslave. R^

3 0
možnosti

Zajímavé informace.R^R^ O fluoridu uranovém jsem nikdy neslyšel. A kde tedy dochází k tomu obohacování uranu a výrobě palivových tyčí?

0 0
možnosti

Obohacování probíhá u nás například v Gronau.

https://de.wikipedia.org/wiki/Urananreicherungsanlage_Gronau

Děkuju za návštěvu, jsem ráda, že se vám líbilo. Krásný den, mějte se hezky, Milane. :-)R^

1 0
možnosti
Foto

O tom neštěstí jsem nevěděl, šílené! Snad už v dnešní době je bezpečnost v tunelech na vyšším stupni. Od teď budu mít při jízdě tunelem tyhle záběry z videa. Dano, děkuji!R^R^R^R^

0 0
možnosti

Naštěstí se takové věci dějí jen zřídka. Hořela lanovka v Gotthard tunelu, pak tenhle případ v Mont Blanc tunelu, víc mě nenapadá.

Přeju krásný den do Norimberku. :-)R^

0 0
možnosti

Děkuju a přeju krásný den. :-)

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS