Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

S aktivistama nehne nic.:-/

1 0
možnosti

Já jen tajně doufám, že se alespoň lidi snad nenechají už tak lehce nachytat a podvést, zmanipulovat...

krásný večer, Kláro, mějte se moc hezky. R^:-)

2 0
možnosti

To je sice všechno pěkné a pravdivé, ale to by měli číst Němci, ne Češi! To když mě při čtení tohoto článku napadlo, uvědomil jsem si, že v pravidlech diskuse stálo, že článek s ekvivalentem přeloženým do jiného jazyka je považován za jeden (zřejmě pravidlo pro ty, co píšou, až se jim od klávesnice kouří a omezují je dvě publikace denně). Nechcete alespoň svoje články o jaderné fyzice a technice přeložit do němčiny a umožnit tak těm nebohým Němcům, aby na ně odkazovali a sdíleli je? Tedy aby si je hlavně přečetli. Kdoví, třeba by na ně mělo dopad i to, že takové fundované a elegantní články vychází na blogu českých novin! I kdybyste jejich kopie dávala třeba na facebookovou stránku nějaké za tím účelem založené skupiny - zdroj by visel na doméně .cz a byl ještě k tomu překlad z češtiny!! ;-)

Nechci Vás k ničemu postrkovat, ale myslím to dostatečně vážně, abych - když projevíte zájem - nabídl veškerou pomoc. :-)

4 0
možnosti

P50a19v24e59l 82V73é13b58r

23. 9. 2019 20:39

Smajlíky používám jenom vzácně a nerad, ale tady: R^R^R^R^R^R^R^R^R^R^R^R^R^R^R^R^!!

1 0
možnosti
Foto

Danuš, jeden pán tady upozornil na to, že jsi chytrá, udělal mi radost. Já to poznal už v začátcích Tvého blogování. Je mi ctí, že jsem Tě poznal aspoň virtuálně. Za chvíli vyrazíme s Emilkou a její maminkou a tátou na několik dní k belgickým hranicím k Bostalsee. Také oba hafani cestují s námi. Děkuji za věty o radioaktivitě! Kdyby byla viditelná, člověk by měl možnost se jí vyhnout :-)R^

2 0
možnosti

Děkuju za milou návštěvu, jako vždy Horste! Krásný večer do Norimberku. R^:-)

0 0
možnosti

R^ Svatá pravda

P.S. Proč jste z toho seznamu údajně nejvíce ohrožených vypustila stařenky? Ty na tom musí být úplně nejhůř.;-D

2 0
možnosti

:-) Ve skutečnosti od nich nebylo zneužívání staříků (a stařenek) vůbec chytré, protože staří lidé jsou na radioaktivitu naopak méně citliví. Buňky se nedělí tak rychle...

Přeju krásný večer, Milane, mějte se moc prima. R^

3 0
možnosti
Foto

Organizace Společnost pro trvale udržitelný život a Jihočeské matky pozvaly Alfreda Kőrbleina, který je protagonistou tzv. KiKK studie (Kinderkrebs um Kernkraftwerke), aby provedl měření v okolí atomových atomových eletráren a dodal jim tak náboje v boji proti atomovým elektrárnám. Závěr jeho studie zněl , že na základě provedeného šetření nelze tvrdit, že jaderné elektrárny zvyšují riziko rakovin u dětí. Studie nic takového neprokázala.RvRvRv

2 0
možnosti

Ani nemohla. Kde nic není... ani aktivisti nepřičarují. :-)

1 0
možnosti
Foto

Je to demagogie stejná jako boj proti očkování. Jedním slovem strašení lidí.Výpustě radioaktivity z jaderných elektráren jsou hodnoty zřetelně nižší, než je radioaktivita „výpustí“ z elektráren uhelných.Pro obyvatele v okolí JE neznamená provoz JE žádné větší riziko, pokud nenastane velmi vážná havárie V tomto smyslu je tedy provozování jaderných elektráren skutečně možno nazvat ekologickým. To je stanovisko EIA.

2 0
možnosti

Za mého studia na Elektrotechnické průmyslovce, k nám přišel na přednášku zástupce Greenpeace, aby nám vysvětlil, jak moc nám škodí elektrárna Temelín. Největší argument byl:"Podívejte kolik produkuje smogu" (sloup páry z Temelína byl vidět z okna), nenechal si od nás (studentů, zrovna jsme probírali jadernou energetiku) vysvětlit, že se jedná pouze o vodní páru, která navíc nepřichází do přímého kontaktu s radioaktivním materiálem. Se svou osvětou se mu povedlo jediné, skutečně zábavná hodina. Když jsme se ptali třídního, kde takového šaška vzali, tak prý mu museli dát prostor, aby svoje názory prezentoval studentům.

9 0
možnosti

R^Naprosto věřím... a je to smutné, když smějí otravovat slušné mladné lidi svými potrhlými vizemi. Zase na druhou stranu - alespoň člověk vidí, kdo je co zač. Jen se člověk musí připravit na to, že masivně lžou a manipulují.

Přeju krásný večer a děkuju za návštěvu a zájem o věc (a prima typický příběh). :-)

1 0
možnosti

P42a11v24e35l 55V89é73b47r

23. 9. 2019 8:57

Ach jo, paní Dano, opět se mě zmocňuje lítost, že se vašim článkům nedostane té pozornosti, jak si zaslouží. Odpor vůči jádru (a vůbec celé rádoby ekologické hnutí) má znaky náboženství a kdo tomu uvěří, ten argumenty proti své víře vytěsňuje. Boj proti víře je dlouhý a obtížný a v tomto případě je nepříjemné to, že tato víra napáchá v krátkém období velké, obtížně napravitelné, škody.

7 0
možnosti

Zase ale internet je nekonečný a bezedný. Co se tam jednou zaseje, to už nikdy nikdo nevymýtí. Ty články třeba někdo někam převezme, bude je dál šířit... a časem udělají svou práci. Jsem optimistická. :-)

Mějte krásný večer, Pavle, ať se vám vydaří. R^

1 0
možnosti

Čtu vaše blogy celkem pravidelně.

Rozhodně na tomto serveru patří k tomu lepšímu a dokonce hodně vysoko.

Máte, ale jednu vlastnost, která Vás u většiny dost znevýhodňuje ...... jste mnohem chytřejší.

I když sem nepíšu, tak pravidelně Vaše články čtu a rád kliknu na karmu.

Což činím i teď.

Přeji pěkný den a těším se na další.

4 1
možnosti

Děkuju za milá slova - a budu se snažit ani v budoucnosti nezklamat. :-) Ještě pár takovýhhle témat mám na skladu.

Mějte krásný večer, Arnolde. R^

1 0
možnosti
  • Počet článků 968
  • Celková karma 19,25
  • Průměrná čtenost 1331x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.