Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A všechno to se točí kolem toho jak a co ještě jsme schopni zachytit a vidět. Je to možná jako když mravenec rozezná - možná - ještě světlo baterky v našich rukou, ale už ne světlomet na horizontu silnice.

1 0
možnosti

P78a75v74e58l 40V69é66b68r

20. 10. 2019 8:43

Pokud vím, tak mravenci jsou slepí. Ale chápu, co jste chtěla říct a souhlasím.

0 0
možnosti

;-D;-D;-D;-D Vidíte Pavle, jak je to s mými znalostmi přírody. To jsem fakt nevěděla. Mé znalosti končí u barvosleposti pejsků. Hezkou neděli. R^

0 0
možnosti

P53a31v11e43l 35V80é68b86r

20. 10. 2019 10:01

Vám též...

0 0
možnosti
Foto

Pejsci nejsou úplně barvoslepí (rozeznávají 2 základní barvy, zatímco lidé většinou tři).

Stejně, jako nejsou úplně slepí ani mravenci (důvod, proč nemohou mít oči jako my, by byl na zajímavý blog na pomezí biologie a kvantové fyziky). Skoro slepí jsou ale termiti.

0 0
možnosti

To je vidět, jak člověka ovlivňují filmy z Hollywoodu. To o barvosleposti pejsků bylo z jednoho takového (Kate a Leopold). Myslíte, že termiti jsou víc slepí, než třeba ti naši lesní mravenci?

0 0
možnosti
Foto

V průměru budou asi mravenci vidět líp. Mnoho termitů je zcela slepých, rozpoznávají jen intenzitu světla. Ale termitů i mravenců jsou tisíce druhů, takže je ve schopnostech obou skupin přektyv.

Ještě ke psům: Jejich "barvoslepost" je podobná vadě, kterou mají lidé, kteří nerozpoznají zelenou od červené, ale odliší od nich modrou. Navíc mají psi i menší rozlišení (takže vidí jako lidé, kteří by potřebovali slabé brýle), ale zato vidí mnohem lépe v noci.

0 0
možnosti

Zajímavé... díky moc. :-)R^

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS