Děkujeme za pochopení.
J90i52r67k12a 86B16r20u89n72n91e23r
Tak o tom jsem neměl tušení a přitom ho miluji. Žena ho kupuje hotové.
D52a43n94a 29Š34u91m64o76v83á
Skvělé Dani. Ta těstová matematika skládání mě naprosto okouzlila. Také diskuse je prima, pochopila jsem, že mám kliku, že jsem líná skládat víc jak 5x. Pak už by mohl být výsledek beton. A když to domyslíme ad absurdum - staří alchymisté pomocí neustálého opakování jednoho postupu prý dokázali vyrobit těžkou vodu. Možná bychom se dostali až k jádru - a jsme zas u Vás.
Teď, když jsme uzavřeli pohledy na těsta běžná, co takhle třeba odpalované. Mám totiž děsně ráda větrníky. A těším se, jak popíšete, že se asi cítí žloutky, přidané po mírném zchlazení, v takovém autoklávu. Zdravím.
D51a57n64a 19T19e16n54z89l34e77r
Jsem ráda, že se vám líbilo, děkuju.
Na to odpalované těsto jsem zrovna koukala - a také na třené. Určitě se svého blogu dočkají. Na čtvrtek tam mám připravené tvrdnutí pečiva.
Mějte krásný den! Ať se vám vydaří.
T69o69m28á85š 49T55a18t64í58č47e39k
Pěkný! A kromě toho se přímo kochám, jak člověk může nalézt zálibu v organice díky péči o správnou stravu.
D54a91n53a 33T44e26n21z32l19e80r
Nic není bližšího kuchyni než organika. Letos mě překvapila. Někdo mi dal darem takové ty (snad tibetské?) "krystaly", které metabolizují cukrovou vodu na limonádu. Ono se to dost množilo, tak jsem jich část vyhodila do bio popelnice. Jaký byl můj údiv, když mi to po asi 14 dnech obsah popelnice zkapalnilo. V podstatě jsem ji pak vylila do zahrady, místo co bych ji dala vyvézt. To je teprve super organika! Radši ani nechci vědět, co se v té popelnici stalo...
Přeju krásný večer!
K83l40á59r43a 87T57ů91m80o61v29á
Co se listového týče, pamatuju si především věčný boj generací přede mnou, zda se s tím válet nebo mít horší z obchodu... To, že na fotce máte těsto plundrové, už napsal pan Michal Štajnrt.
D93a71n52a 81T25e19n79z78l83e98r
Fotku jsem vyměnila, už mi napsal i pán na mail. Bylo to čistě mou leností, mezitím jsem našla fotku s opravdu listovým těstem (kupovaným).
Přeju krásný večer!
A27d46a22m 13J71a65k85e70š
Paní Dano, děkuji za články o pečení. Mám na vás, jako na odborníka, jeden dotaz ohledně kynutého těsta.
Obě moje babičky pekly úplně báječné kynuté buchty. Vždycky jsem si pochutnal (jako malý kluk i o mnoho let později). Ptal jsem se jich, jak to dělají. Obě mi tehdy řekly (nezávisle na sobě), že starým bábám těsto vždycky pěkně nakyne. Teprve později mi jedna z nich (ta druhá už nemohla, umřela) potvrdila, že tuhle babskou radu má od své maminky a babičky. A nejde ani tak o stáří, jako o menstruaci. Může pot obsahovat něco, co kvasnicím v těstě při míchání a hnětení vadí?
T37o78m12á68š 48T84a38t67í52č61e96k
Nesmysl. Taková souvislost samozřejmě být může, ale zakládá se jen a pouze na zkušenosti, aneb začni hníst a uhněť sto těst, popiš zkušenosti a pak uhněť dalších tisíc těst a popiš zkušenosti následující.
H25o83r96s28t 73A59n30t10o50n 28H17a40s52l34b80a66u93e46r
Dano, konečně mi to je malinko jasnější, děkuji!
D39a25n90a 16T19e33n49z62l34e32r
Děkuju a přeju překrásný večer vám všem.
R66a53d57k65a 27P80o67k25o29r28n48á
Jeden cukrář mě také poradil dávat do trouby při pečení z listového těsta na dno misku s horkou vodou tak ji tam dávám. Prý je to lépe nadýchané. Kupuji ho, pokaždé jinde, někdy se člověk nestrefi na dobré a když se povede tak do příště stejně zapomenu v kterém obchoďáku jsem ho kupovala..
D51a65n44a 52T30e47n58z43l66e28r
Zajímavé! Řekl také proč to tak je?
U chleba se dává kvůli lepší kůrce, možná i tady? Možná je to tím, že vlhký vzduch dělá větší tepelný úder (každý kdo byl v sauně ví...)
Přeju hezký den a děkuju za návštěvu a zájem o věc.
M44i30c22h46a16l 19Š73t73a77j20n34r97t
Tak jsem právě dočetl celou sérii a je naprosto skvělá. Vysvětluje chovani těsta, které vidíme v kuchyni.
PS Abych si tak trochu rypl, to těsto na posledním obrázku je na 95% plundrove nikoli listove.
M42a96r70i50e 23Š71í66p65k46o74v97á
No, on je na tom obrázku croissant, a ten je spíš k plundrovému těstu. Tedy něco mezi listovým a kynutým.
M85i73c35h70a66l 12S12e14d90m64í48k
Krásný popis. Jak koukám na ty zmenšující se tloušťky, proč se vlastně tomuto těstu neříká homeopatické?
O19d36s52t80r74a57n50ě55n50ý 37U28ž52i32v47a80t79e34l
J85a76r11m80i68l31a 36Č72e79r48n17á
Několikrát, už je to dávno, jsem si listové těsto dělala sama. Bylo to náročné, a proto jsem ho začala kupovat. Jenže ouvej, nyní všechna obsahují palmový tuk, který je prý nezdravý. Co teď? Vrátit se k domácí výrobě se mi nechce, a tak používám na štrůdly všelijaké recepty od známých a jsou taky dobré. Zajímalo by mě, jaký máte, jako odbornice, názor na ten palmový tuk
M70i74l16e43n42a 92K86l43o97u41č96k18o25v90á
Moje babička dělala tažený štrúdl. Pamatuji se, jak to těsto pořád přehazovala mezi rukama a vytahovala.
- Počet článků 971
- Celková karma 19,82
- Průměrná čtenost 1327x