Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Existuje také drahokam blogerský a to je naše Dana:-)R^

0 0
možnosti

Děkuju Horste, jsem ráda, že se líbilo a pobavilo, krásný den vám všem! :-)R^

0 0
možnosti

Teď jste mně dostala Dani. Napřed představou 4,4 miliard LET. Let! To je pro mě stejně nepochopitelné, jako např. 750 mld. EUR upečených v Bruselu. A pak ty teploty, vygradované v diskusi až k závrati. Žasnu, že je lze v podmínkách Země docílit - a přežít to. Člověk si opaří ruku už při teplotách tak nad 60°C. Ještě že o fyzice nic nevím, neusnula bych starostmi. :-) Ale pište dál, jsem daleko více zvědavá, než vyděšená. :-):-) Zdravím. R^

0 0
možnosti

Je to v podstatě první, co vzniklo a udrželo se zároveň do dneška. Ono docela velké množství těch minerálů zase časem mizí, rozpadají se nebo vznikaly později.

Je to přesně jak říkáte. R^ U těch vysokých teplot (spékání keramiky při 900 - 1100 stupňů, nebo dokonce při 1350 jako u skla) je znát každých deset stupňů. Naprosto nepředstavitelné, co musí znamenat 2700 stupňů. Když se podíváte na fotky z výroby - tak tam vidíte ochranné zdi pro lidi. R^

Seriál o drahokamech pokračuje. :-) jej jich tolik... a mě těší, že se vám líbí. Krásný den přeju, Dani, mějte se krásně. :-)

0 0
možnosti

Děkuju a přeju krásný den. :-)

0 0
možnosti
Foto

R^Zirkon, zirkonie, zirkonium, nemůže to být matoucí?;-)

0 0
možnosti

A nejlepší na tom je, že je to matoucí v každé řeči. Spravedlnost pozemská. :-)

V Rusku se tomu umělému kameni říkalo fianit, podle FIAN - fyzikální institut akademie nauk, kde ho poprvé vysyntetizovali. To se dá alespoň dobře zapamatovat.

Přeju krásný den, Kláro, ať se vám daří. :-)

1 0
možnosti
Foto

Zajímavé. Tolik práce, aby se udělala napodobenina něčeho.

Překvapilo mne, že na Zemi při jeho výrobě dovedeme dosáhnout poloviny povrchové teploty Slunce.

Nevím, jaká je teplota při výbuchu atomovky nebo vodíkové pumy, popřípadě v jaderném reaktoru. Asi ještě o dost vyšší.

0 0
možnosti
Foto

Ty bomby jsou jiná třída. Vygoogloval jsem toto:

"Jak funguje vodíková bomba

Princip vodíkové (neboli termonukleární) bomby je založen na slučování jader izotopů vodíku. Funguje tak, že klasický atomový výbuch vytvoří počáteční teplotu několika milionů stupňů Celsia, která rozběhne jadernou fúzi."

0 0
možnosti
  • Počet článků 968
  • Celková karma 19,24
  • Průměrná čtenost 1331x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.