Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Víte, dívám se na to všechno šílení kolem počasí teď už ze svého překrásného důchodu, a musím se usmívat. Chápu, že je to pro lidi v určitých chvílích důležité, např. v dopravě, anebo v lokalitách, kde přírodu extrémní počasí ničí. Ale drtivá většina lidí by se měla zastavit, a zamyslet se. Ono to v přírodě není vůbec špatně zařízeno, i s tím počasím. Letní déšť vybudil už tolik krásných uměleckých děl, a to nemluvím o milencích, zimní vánice udělala tolika lidem radost v zafoukaných chalupách, kde se cítili chránění a jaksi pro sebe, svůj první obrázek jsem namalovala v mlžném listopadu a to mlha mě v tu chvíli moc inspirovala, svět vypadal jako orosená pavučinka, nejkrásnější doba na horách je slunný zimní den. Měli bychom se raději naučit vychutnávat to, co se nám nabízí. A tyto věci nechat vědcům, kteří vědí, koho varovat, když začne být i tato radost nebezpečná. Já bych do toho mobily netahala. A déšť u grilování? Stěžuje si stejně jen paďour, zálesáci nehnou brvou. ;-D;-D;-D Nápad a zamyšlení je to ale zajímavé, a díky za něj Dani. Přeji krásné úterý - a s počasím, jaké si zrovna přejete. :-)R^

3 0
možnosti
OU
Foto

R^Jednou to půjde i tím normálním mobilem. Pokud už jeho funkce nebudou součástí čipu.:-) Mně se naopak stalo, že jsem nešla běhat kvůli avizovanému slejváku a nespadla ani kapka.:-P

0 0
možnosti
Foto

Jsou tu tři problémy. Signály mobilní sítě se šíří jen nevysoko nad povrchem země, aby telefony mohly fungovat. Ale dešťové mraky jsou podstatně výš, takže do nejsilnějšího svazku vln nezasahují. Další je v tom, že mobilní síť není tak hustá, aby mohla zmapovat drobnější místní přeháňky, např. mezi vysílači na Kozákově, Dubecku a Babyloně se klidně vyskytnou i tři pásma s jiným počasím, vyzkoušenou na vlastní kůži. A pak je tu nová technologie LTE či 5G, která je proti povětrnostním vlivům více odolná, tzn. proti mlze, dešti a sněžení. Takže změny v síle signálu asi budou stěží patrné. Teprve vyšší frekvence nad 10 GHz jsou citlivější už i na mlhu, což Vám potvrdí radioamatéři, co pracují na těchto frekvencích, také satelitní příjem může být při silné mlze a dešti rušen.

Myšlenka je to pěkná, ale pro nějaké místní výchylky počasí asi málo přesná.

1 0
možnosti
VV

Ano, ale 5G sit ma prostredek pasma uz nekde kolem 40 GHz. Ale celkem dobre se pocasi promita do prijmu tivi ze satelitu. Tam ale mohu pohleden na oblohu predpovedet, kdy to zacne kostickovat, nebo vypadne uplne.

0 0
možnosti
Foto

Odbočím. Dnes jsem někde četl že spálením určitého množství tun zemního plynu se vytvoří násobek množství tun oxidu uhličitého. Je to možné?

0 0
možnosti
DT

Já děkuju za milou návštěvu a přeju krásný večer. :-)R^

0 0
možnosti
JH

J20a75n 43H63a89r84v44a96n

18. 1. 2021 8:20

Tak já tedy předpověď deště telefonem zvládám s přesností na 5 minut. Juknu na déšťový radar a vím. U vás to Dano taky půjde, třeba s aplikací Wetter on Line ;-DR^

0 0
možnosti
Foto

Ovšem v jedné části Českého ráje to nefunguje, neb je tam tzv. srážkový stín. Na radaru vidíte, jak se blíží mračna, už už jsou tady - a najednou - ono nic. Můj prastrýc (profesor chemie) měl doma meteorologickou stanici a zasílal do centra svá pozorování. Místní předpovědi mu vycházely neuvěřitelně.

Jinak výborně pomáhá pozorovat hmyz, ptactvo a vlastní pocity.

3 0
možnosti
  • Počet článků 969
  • Celková karma 18,99
  • Průměrná čtenost 1329x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.