Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zajímavé, oba obrázky se ale značně různí - teď myslím ten v odkazu George Holy a ten z NASA v blogu Dani. Jakoby každý z nich byl o objektu podobného tvaru, ale naprosto jiného složení. Všichni řeší samozřejmě prioritně dráhu a výchylky za dobu, kdy je pozorován, ale co na to rozbor prvků, ze kterých se skládá? Myslela jsem, že rozbor spektra se dělá standardně u všeho, co se nově objeví ve vesmíru a zachytí to naše dalekohledy. Pak se ale musí přece také jako třetí činitel brát v úvahu nejen dráha a čas, ale i složení objektu. A o tom se kupodivu nikdo nezmiňuje. Ale možná se o něm stále nic neví. Každopádně zajímavý postřeh. Oumuamua asi není ani první, ani nebude poslední vesmírný objekt, který letí kolem nás. Dani díky za zajímavé informace, doufejme, že do nás nic nevrazí, už je jen po nás z vesmíru pěkná skládka odpadu. Už se plánuje úklid, ale Bůhví jestli na něj bude dost peněz. Zdravím Dani a přeji krásné, slunečné Velikonoce. R^:-)V

0 0
možnosti

Děkuju :-) Vám také krásné Velikonoce, Dani.

Ano máte pravdu, je to všechno jen umělecké zpracování - ve skutečnosti ho nikdo pořádně neviděl. Příště už bude lidstvo připravenější a možná se dozví víc. R^ Mějte se moc hezky, krásný den!

0 0
možnosti

Ten je taky zajímavý. Ten zase vychází z toho, že by mohl pocházet z interstelárního mračna. Při dalších návštěvnících se určitě dozvíme víc detailů a bude se moci ukázat, který z obou měl pravdu. Krásný den za oceán, George, ať se daří. :-)

0 0
možnosti

Jen nechápu, jak vědec z Harwardské univerzity Avi Loeb ještě před měsícem mohl tvrdit, že se jedná zřejmě o kosmickou loď nějaké mimozemské civilizace, když i laikovi je na první pohled jasné, že se jedná o kus kamene.

0 0
možnosti

Tvrdit se dá ledaccos. Přeju krásný den, Vladimíre, mějte se hezky a díky za zájem o věc. :-)

0 0
možnosti
Foto

Tajemství vesmíru nebude mít konce. Dano R^:-)

1 0
možnosti

To je na tom určitě to nejlepší! R^ Krásný den vám všem, Horste. :-)

0 0
možnosti
Foto

Návštěvník z dálky.:-)

1 0
možnosti

Můžeme se těšit na další - kdoví co se dozvíme letos. Každý rok by se mohl ukázat jeden až dva objekty. A když teď hoši vědí, co hledají, tak možná i víc. R^ Mějte moc hezký den, Kláro, ať se daří. :-)

1 0
možnosti

P82a46v87e93l 26V23é27b95r

29. 3. 2021 10:52

Téma rozhodně zajímavé a zajímavě podané. Jenom tak nějak nesouhlasil s tím mýdlem. U mýdla ten tvar vzniká proto, že každý (tedy alespoň já) vloží (dá, uchopím, bafne,... - doplňte laskavě vyhovující :-) ) mýdlo do dlaně a otírá tou jednou volnou stranou omývané plochy (v mém případě rozhodně ne rovné, ale nešť). Proto se mýdlo otírá z jedné strany do placata a vzniká již zmiňovaná placka. U diskutovaného tajemného návštěvníka z hvězd takovýto mechanismus pro jedno až dvoustranné obrušování chybí. Prostě má nějaký náhodný obecný tvar a zajímavější než tvar je to, že přiletěl odkudsi z dáli.

P.S. Čumák neudělal nic výjimečného a chová se docela způsobně. Krucinál, co se to děje?

1 0
možnosti

Oni neupřesnili, z čeho vycházejí, ale prý dělali simulace. Taky mi to připadá divné, protože instinkt by říkal, že přednostně se budou odpařovat ty molekuly, které se nacházejí na výstupcích (tedy hranách a hlavně rozích mýdla). Má to co dělat s parciálním tlakem odpařovaných molekul a rozměry, tedy objemem okolního prostoru nad každým jedním bodem objektu. Ale takhle to funguje na zemi, v určité hodnětě gravitacel, tlaku atmosféry a bez dalšího pohybu a bez vzdáleného zdroje energie (Slunce). Může být, že ve vesmíru je to jinak.

Že by na Čumáčka lezlo jaro? Aby to nebyl pověstný klid před bouří. :-) Nebo jste tam někde měli hárající fenku a už dohárala a hoši se uklidnili.

Mějte krásný den, Vy i Čumáček. R^

0 0
možnosti

Stejne odkud priletel Okamura.

2 2
možnosti

P78a18v48e57l 10V68é87b72r

29. 3. 2021 10:54

Nic ve zlém, ale tohle sem nepatří (aniž bych se kohokoliv zastával). Rozhodně ne takto prvoplánově (ale nebojte, nemám právo hodit kamenem, jsa často vinen)

3 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS