Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Mila Danko, sice prakticky nekomentuji, ale nominacni hlas jsem Vam za ty zde zcela vyjimecne clanky dal bez vahani:-)R^

1 0
možnosti

Ono by se možná dalo diskutovat i o tom pojmu "z boku". Dejte mi pevný bod a pohnu vesmírem, uvědomoval si už Archimédés ve starověkých Syrakúsách. Když se možnosti vezmou v úvahu všechny, čistě teoreticky, pak pohledy "z boku" mohou být z jejich i našeho hlediska jaksi odkudkoliv. Záleží na definici, kde si ten "bok" kdo určí. Krásný článek Dani. Ukazuje názorně, jak důležité je nejen kdo se dívá, kam se dívá, ale někdy je podstatné i odkud se dívá. Zdravím a přeji pěkný víkend. R^ :-)

1 0
možnosti
DT

Ano. :-) Myslím tím, že se budou dívat na soustavu tak, že oběžné dráhy planet pro ně budou vypadat jako dvě čárky po boku Slunce. Že neuvidí jejich kroužení, ale zdánlivě pro ně budou běhat sem a tam zleva do prava.

Jen tak uvidí, jak čas od času tranzitují přes kotouč hvězdy, případně sice neuvidí kotouč hvězdy, ale zjistí snížení jasu při "zatmění".

Krásný den, Dani, mějte se moc hezky. R^:-)

1 0
možnosti
Foto

Pro někoho určitě jsme.;-) U nadpisu mě tak napadlo, že živé organismy obsahují i prvky, které vznikly při výbuchu supernov. Takže něco mimozemského v sobě máme.:-)

1 0
možnosti
PV

P15a71v80e40l 10V69é35b23r

3. 9. 2021 7:58

No, ona i Zem je vlastně mimozemská...

2 0
možnosti
MK

Nemyslím si, že obyvatelé cizích planet nás budou považovat za mimozemšťany. To by bylo možné pouze tehdy, pokud by se ta jejich planeta jmenovala Země, stejně jako ta naše. To však považuji za velmi nepravděpodobné.

Pokud se jejich planeta bude jmenovat třeba Emánie, pak oni budou Emané a my mimoemané.

Tím však nechci říci, že mezi námi mimozemšťané nejsou. Včera jsem sledoval v televizi jednu takovou debatu a zrovna tam jeden byl.

2 0
možnosti
OU
Foto

raději ať na nás nikdo nekouká nebo se zhrozí a kdyby zacílili na Česko...no to už vůbec:-)

3 0
možnosti
Foto

Což se asi omylem stalo a proto nás dosud žádní emzáci nenavštívili.

0 0
možnosti
DT

Díky za ty linky a přeju krásný den za oceán. :-)R^

0 0
možnosti
Foto

Pokud sledujete komentáře, muselo Vás to také napadnout - tedy že jsou tu mezi námi. :-)R^

2 0
možnosti
PV

P59a80v75e65l 92V70é25b61r

2. 9. 2021 9:11

Vidíte, paní Dano, další věc, o které mě nenapadlo uvažovat. A přitom je to tak logické, to časové okno pro pozorování. Ach jo, takových věcí je!

3 0
možnosti
DT

R^ Abychom nebyli nakonec překvapení, když k nám doletí po dvaceti tisících roků letu sonda, kterou poslali z nějakého blízkého systému ti, co viděli tranzitovat Zemi před 50 000 let - a všimli si, že je tu kyslík v atmosféře. :-)

Krásný den, Pavle, mějte se moc hezky. :-)

1 0
možnosti
Foto

Opět super, díky za velice zajímavé informace R^

3 0
možnosti
DT

Děkuju, jsem ráda, že se vám líbilo. Mějte krásný den, Ivo. :-)R^

1 0
možnosti
Foto

Dano, ti co se zaobírají vesmírem mají o zábavu postaráno do konce života. Až se jejich život bude chýlit ke konci, budou smutní, že se nedozvěděli plno věcí. Štafetu přeberou ti mladší a ti skončí stejně, a pořád dokola. Tobě děkuji!R^

6 0
možnosti
DT

R^ To je hezky řečeno. Přeju krásný den, Horste. :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 968
  • Celková karma 19,24
  • Průměrná čtenost 1331x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.