Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Myslím, že naši potomci se dočkají zajímavých objevů. Velezajímavých. Vypuštění teleskopu Jamese Webba tomu určitě pomůže moc, doufejme, že se podaří splnit vše, aby správně fungoval. Mohl by pomoci zodpovědět řadu těchto otázek. Díky Dani a zdravím R^.

0 0
možnosti

Je to zase o pár týdnů odloženo, původně měl startovat v půlce října, pak v půlce listopadu, teď je z toho půlka prosince. Ale ať si vezmou tolik času, kolik je potřeba, hlavně když jim to bude fungovat. Čekání se vyplatí. Dalekohled už stojí na Kourou a buduje se na startu rakety. Držme jim palce!

Krásný den, Dani, mějte se moc hezky a příjemný víkend. :-)R^

1 0
možnosti

R^ Přijde mi to jako skvělá zpráva, protože by to znamenalo, že skloněná osa planety, roční období a měsíce nemusí být jen výsadou Země. A tím pádem i život...

Krásný den, Kláro, ať se vám skvěle daří. :-)

1 0
možnosti

Mě fascinuje, že už i v takovém odvětví, jako je výzkum vesmíru, se NASA zabývá "rasovou a etnickou rozmanitostí" vědců. Myslela jsem, že rozhodující budou schopnosti a inteligence. Zdravím Georgi a dík za linky.R^

0 0
možnosti

Děkuju za milou návštěvu a link, George, krásný den za oceán. :-)R^

0 0
možnosti

R^ Zajímavé jako vždy

1 0
možnosti

Jste moc hodný, děkuju a přeju krásný den, Milane. :-)R^

0 0
možnosti

Jak je to s tím kosmickým plynem a prachem, ze kterého vznikají soustavy? Kde se tam bere ten prach? Těžší prvky přece vznikají až jadernou fúzí, případně výbuchem supernov. Podle mě ten kosmický plyn je jen vodík.

0 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti

Se vznikem života na různých šutrech kroužících okolo různých plynových koulí s jaderně-fúzním ohništěm je to složité. Jediný referenční vzorek máme pod nohama a jak by to mohlo probíhat jinde je doslova ve hvězdách. Těch omezení je fakt tolik, že by i zapřisáhlý ateista začal připouštět nějakou vyšší moc...

Jiný pohled na toto téma:

https://www.osel.cz/12003-objevene-obyvatelne-exoplanety-neudrzi-mohutnou-biosferu.html

0 0
možnosti

Jednoho dne budeme vědět víc. Možná už brzo, až přijdou vzorky z Marsu. :-) Krásný den, Mirku, mějte se moc hezky a díky za přízeň mému blogu.

0 0
možnosti
Foto

Ona slepá bulharská vědma předpověděla v roce 22 mimozemštěny, těším se na ně. Dano děkuji za další zajímavosti!!R^

0 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
Foto

Trochu off-topic, ale nedávno jsem někde četl, že naše sluneční soustava buď původně nepochází z Mléčné dráhy, protože MD kolidovala/koliduje s jinou galaxií (Sagittarius), kterou postupně přitahuje a požírá – a proto je mimochodem naše soustava orientovaná jiným směrem, než jak by měla být (zarovnaná horizontálně) –, anebo že vznikla následkem této (opakované) kolize už v MD. Kdo ví, každopádně zajímavé!

0 0
možnosti

R^ Také jsem to někde četla, v souvislosti s tím, že kolem nás nejsou žádné hvězdy, které by vznikaly společně se Sluncem v podobných podmínkách. Sesterské hvězdy mohou být klidně na druhé straně galaxie, protože je gravitace rozehnala všemi směry. Proto asi nepocházíme přímo z téhle galaxie, ale spíše z nějaké menší, přidružené.

Děkuju za milou návštěvu a krásný den. :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 968
  • Celková karma 19,30
  • Průměrná čtenost 1331x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.