Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

V každém případě to bude pro naše potomky opět krásná podívaná. Já už se asi bohužel nedožiji. Užila jsem si ji naposled když mi bylo 31 let. :-) Dík za článek Dani. R^V

0 0
možnosti

Zase se asi dožijeme dalšího letu na Měsíc, to také není k zahození. Let Artemis byl přenesen na říjen, tak to snad přeci jenom vyjde.

Krásný den, Dani, mějte se moc hezky a příjemný víkend. :-)R^

0 0
možnosti
Foto

Život bych na kometě nečekala, ale pyridin taky ne.:-)

0 0
možnosti

Bude tam celá chemická laboratoř, vůbec by mě neudivilo, kdyby se nakonec ukázalo, že právě komety mohou za vývoj života ve vesmíru. Je tam všechno, je tam dost pestrobarevné chemie, občas to má kontakt s UV a jiným zářením hvězdy, má to pevný podklad (předpoklad pro různé syntézy)... a že tedy musí (nebo by měl) logicky život existovat v každém příhodném planetárním systému.

Krásný den, Kláro,mějte se moc příjemně. :-)R^

2 0
možnosti

Jak je možné, že už se Halleyova kometa vrací do přísluní? Minulé perihélium bylo 9.2.1986 a to příští bude 28.7.2061. Přesně v polovině mezi těmito datumy bych očekával odsluní a to vychází na 3.11.2023. Do té doby zbývá ještě skoro 14 měsíců a tak by se měla vzdalovat. Kde je v této úvaze chyba?

1 0
možnosti

Možná v hodně excentrické oběžné dráze, kdy kolem Slunce obíhá v malém poloměru, ale pak se ta oběžná dráha změní v hodně protáhlou elipsu?

0 0
možnosti

R^ Ta fotka komety je parádní. Na první pohled se může zdát, že je to jen kus většího šutru, ale přitom je to macek 16x7x8 km.:-)

0 0
možnosti

R^ Jak asi budou vypadat fotky, když se k nám přiblíží příště... Zase na druhou stranu máme fotky z Čurjumova-Gerasimenko... špinavá koule jako každá jiná. :-) Krásný den, Milane, ať se vám vydaří.

0 0
možnosti

Protože Halleyova kometa byla v roce 1986 z našich zeměpisných šířek a délek velmi obtížně pozorovatelná, tak laický astronom v podstatě neměl šanci ji vidět. Jak ji viděli astronomové z brněnské hvězdárny si můžete prohlédnout zde:

https://astro.sci.muni.cz/fotogalerie/classic/1P/

Z dnešního pohledu mohou působit úsměvně poznámky u snímků týkající se použitých materiálů a chemikálií. Jó, kdo by tehdy pomyslel na digitální fotoaparát...

Už se těším na nový návrat, to mi bude jenom necelých 104 ;-D

0 0
možnosti

R^ To je hezký link, děkuju. R^ Budeme si muset vystačit s jinými kometami. :-) Krásný den, Mirku, ať se vám vydaří.

0 0
možnosti

Děkuju a krásný den, Jiří. :-)R^

0 0
možnosti
Foto

Toho 27. 07. 2061 mi bude 122 let. Dano, děkuji za článekR^

1 0
možnosti

P41a44v58e29l 13V26é86b22r

15. 9. 2022 10:15

To mně bude, Horste, bez několika dní (paní Dana si může, v případě zájmu, spočítat o kolik) jenom 111...

Nebudu zdůrazňovat, že je to zajímavý článek. To jsou totiž všechny, takže tenhle není výjimkou.

1 0
možnosti
  • Počet článků 969
  • Celková karma 19,01
  • Průměrná čtenost 1329x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.