Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Donutila jste mě, abych ze zvědavosti našel na mapě onen indický kosmodrom. A ejhle, on leží na ostrově. Včera mi to nedošlo, ale při ranním vertikálním rozjímání v teplé posteli jsem na to přišel. Oni to postavili na ostrově, aby jim tam necouraly posvátné krávy. Mohla by se třeba postavit někam blízko rakety připravené ke startu a byl by konec odpočtu. Muselo by se čekat, až se kráva uráčí odejít jinam...

Tož tak!

0 0
možnosti

Nějak to pletu. Rozjímal jsem horizontálně...

0 0
možnosti

Je to pozoruhodné. Indové původně neměli mezi odborníky na IT pověst příliš vyspělých odborníků techniků. Byl to následek období , kdy tam nadnárodní společnosti umisťovaly tato oddělení, jako příležitost zlevnit vlastní náklady na technický rozvoj. Jenže časy se mění tak rychle, jak ani oni sami nečekali a Indové se i zde chopili příležitosti. Je to země s velkou budoucností a ještě překvapí. A nejen v kosmu. Dani díky a zdravím. R^:-)

0 0
možnosti

Také díky, za milá slova i milou návštěvu. :-) Země s velkými rozdíly ale také obrovským potenciálem. A z mála umí vykřesat opravdu hodně. Ty rozdíly v cenách jsou tam drastické...

Krásný den, Dani a příjemný zbytek týdne. :-)R^

0 0
možnosti

Indové jsou se svým vesmírným programem sice stejně zajímaví jako Číňani a vůbec všichni ostatní, ale na rozdíl od té Číny nemůžu jenom tak něco vysypat z rukávu. Naopak se dozvídám mezi řádky i věci, které bych asi alespoň trochu znát měl. Takže čandra je měsíc, když ján je očividně plavidlo, ale už nedokážu říct, co vlastně znamenalo jméno Subrahmanyana Chandrasekhara. Ale kromě bílých trpaslíků měl zřejmě taky něco společného s měsícem. ;-)

1 0
možnosti

:-)R^ Chandrasekhar byl také indický vědec, po kterém byl pojmenován rentgenový teleskop Chandra.

Krásný den, Tomáši, ať se hezky vydaří. :-)

0 0
možnosti

Já děkuju za milou návštěvu, Horste, mějte všichni pospolu krásné předvánoční dny. :-)R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 969
  • Celková karma 18,99
  • Průměrná čtenost 1329x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.