Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tož u nás na Moravě se těšíme, až budou v atmosféře nějaké exoplanety objeveny stopy slivovice. To bude neklamná známka přátelské civilizace.

Pěkný den, paní Dano.

5 0
možnosti

To bude najednou soukromých vesmírných společností, co se tam budou chtít vydat! Podívejte, kolik lidí chce na měsíc, i když tam vůbec žádná slivovice není. Krásný den, přeju, ať se daří.

2 0
možnosti

Ta vázaná rotace není pro vznik života ideální. Na přikloněné straně extrémní vysoká teplota, na opačné extrémní mráz. Tepelné rozdíly může částečně zmenšit proudění v atmosféře, ale ta se časem vytratí.

0 0
možnosti

Život se umí přizpůsobit, čekala bych horku odolné organismy na denní straně a odolné proti zimě na noční. Někde v zóně soumraku by se mohlo vyvinout něco podobného nám - a pestrost takového života by mohla být enormní.

Krásný zbytek dne, Milane, mějte se moc hezky.

1 0
možnosti
Foto

Vědci mají stále co dělat, bez práce nebudou nikdy Dano, tady svítí...

0 0
možnosti

To je na tom to nejlepší. Nikdy to nepřestává a pořád je o čem psát. Krásný den, přeju, Horste, tady je taky velice hezky. Však jsme si to tou dlouhou zimou zasloužili.

0 0
možnosti

Zajímavý by byl přechod planety za hvězdou, zda by pára ve spektru na chvíli zmizela či se výrazně snížila.

JWST chrlí množství dat, která vědci stěží stíhají zpracovat. Dalším zajímavým objevem jsou staré galaxie asi půl miliardy let po velkém třesku, velké jako naše Galaxie. Podle současných modelů by se v té době tak velké galaxie nestihly vyvinout. Hledají se možné mechanizmy, třeba velké primordiální černé díry, kolem kterých by se stihly vyvinout.

https://www.space.com/james-webb-space-telescope-giant-distant-galaxies-surprise

2 0
možnosti

Myslím, že právě to chtějí udělat, jestli jsem to správně pochopila. Docela dává naději to, že nebyly při přechodu pozorované žádné skvny, přes které by planeta přecházela. To by mohlo znamenat, že ten signál opravdu pochází od planety.

Hned člověka napadne, jak by se asi na takové planetě žilo... Přeju krásný den, mějte se moc hezky, Michale.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS