Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Z logiky věci vyplývá, že pokud se někde najde nějaká forma života, měl by to být i důkaz mimozemských civilizací. Naskýtá se ale otázka, zda by se na naší planetě dodnes neproháněli tupí dinosauři, kdyby nebylo pádu asteroidu před 50 milióny let.

0 0
možnosti

Možná by to mohly být primitivní formy života - ale i tak by to znamenalo, že nejsme ničím výjimeční a někde daleko se zformoval život a jistě také civilizace. Možná se s takovou civilizací nikdy nesetkáme, protože nás dělí obrovské vzdálenosti - ale už jen vědět o "nich" by bylo úžasné...

Krásný den, Milane, ať se vám hezky vydaří.

1 0
možnosti

Zajímavé... Já už se možná nedožiji, ale moje vnoučata určitě. Díky Dani a pěkný víkend přeji.

0 0
možnosti

Ono to nebude trvat moc dlouho je to jen pár roků. Jsem optimistická, že se tam něco najde - ať už to bude potvrzení nebo vyvrácení teorie.

Děkuju a také přeju krásný víkend, Dani, mějte se moc hezky.

0 0
možnosti

Dano, jenom marníte čas. Pánu Bohu blízký pan Lech nám už přece dávno vysvětlil, že Země je natolik jedinečná, že nějaké hledání mimozemského života nemá naprosto žádný smysl.

0 0
možnosti

* Lesch, zatraceně. Já už se ho straním tak dlouho, že jsem schopen i udělat chybu v jeho jméně. :-DD

0 0
možnosti

Osobně jsem k tomu hledání života dost skeptický, zejména pokud vezmu v úvahu teplotu na tomto měsíci.

Teploty pod - 100 stupňů Celzia, standardnímu pojetí života, příliš nesvědčí.

2 0
možnosti

No že by ten život vegetoval na povrchu to asi nikdo neočekává, spíš se teoretizuje o životě v oceánu pod ledem, blíže jádru.

3 0
možnosti

Nikdy nekončící příběh. A to je na tom to hezké. Krásný den, Horste, ať se hezky daří.

0 0
možnosti

Třeba na Europě byla vyspělá civilizace, ale místní aktivisté se přilepili ke všem zdrojům CO2 a chudák Europa celá zamrzla...

Díky za pěkný blog a hezký den.

Ještě dám na konec odkaz na článek, kde je vysvětleno proč trvá cesta k Jupiteru tak dlouho. Je tam i pěkná animace vysvětlující gravitační prak a vůbec nebeskou mechaniku.

https://phys.org/news/2023-09-juice.html

2 0
možnosti

Vždycky když tyhle lepiče a zpomalovače dopravy vidím, tak přemýšlím jestli jsou opravdu tak hloupí, že nevědí, že jejich činnost životnímu prostředí naopak škodí - anebo jestli jsou prostě zaplacení.

2 0
možnosti
  • Počet článků 970
  • Celková karma 19,69
  • Průměrná čtenost 1328x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.