Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zdá se mi to příliš komplikované. Pro situace, kdy nám došlo pečivo a není kde ho koupit, postačí mít nějakou rezervu v mražáku. Při dlouhodobém výpadku pekáren kvůli nějakým přírodním, či jiným katastrofám, je asi lepší mít rezervu mouky spolu s dalšími ingrediencemi, a nějakého zdroje energie. A v neposlední řadě suchary.

0 0
možnosti
DT

Problém s mražákem je v tom, že ten vypadne jako první - a všechno, co v něm bylo, se zkazí. Nemůžeme počítat s tím, že bude k dispozici elektrická energie, až se něco stane.

Zatím mi vychází jako jediné vhodné - zavařování. Možná by se dalo taky sušit, jak píšete - suchary...

Navíc na chatě mražák nemám a lednici vypínám, takže pokud tam chci mít chleba, musí být zavařený. Ono to v armádě taky funguje...

Díky za milou návštěvu a přeju krásný den, Milane.

1 0
možnosti
MB

Máte naprostou pravdu!

Protože do mé hlavy byla od čtvrté třídy tlačena азбука и русский язык, tak sleduju i ruskojazyčné i ukrajinské jůtubery. A po začátku války na Ukrajině se na YT objevuje ohromné množství zavařovacích receptů. Důvod je jasný - zajistit zdroj potravy i v době výpadku elektřiny a tím pádem nefunkčnosti lednic a mrazáků. Zavařuje se nejčastěji v autoklávu (120°C). A jako bonus se ten autokláv dá lehce předělat na самогонный аппарат

0 0
možnosti
DT

Tak to je opravdu šikovné, to s tím samohonem. To se v těch zemích určitě hodí.

Krásný den, Mirku, mějte se moc hezky.

0 0
možnosti
  • Počet článků 970
  • Celková karma 19,69
  • Průměrná čtenost 1328x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.