Děkujeme za pochopení.
K28l39á15r90a 67T80ů51m82o59v32á
Cukroví vždycky sníme, krémové a nepečené nechávám v lednici, suché v uzavřené dóze, v paneláku jsou moli otázka pár týdnů... Některé kamarádky ho zamrazují, ale takové přebytky nemíváme, spíš se nedostává.
D90a91n46a 45T69e26n86z42l27e44r
Taky máme moly, ale máme něco ještě horšího, takové ty malé moučné roztoče. Nedá se toho zbavit a dostanou se do všeho. Už dávám všechno ze zoufalosti do zavařovaček s gumou a stejně jsem nedávno vyhodila pět litrů zásob rýže. Asi to přinášíme rovnou z obchodu. U zavařených věcí je aspoň obsah skutečně mrtvý.
Krásný den, Kláro, ať se vám hezky vydaří.
D62a47n44a 34Š32u92m76o92v44á
Pěkný článek, ale u nás se všechno sežere tak rychle, že cukroví občas "uklízím" až úplně na dno, dozadu do mrazáku, přikrývám mraženými houbami v mikrotenu, aby nebylo vidět (ty se nespotřebovávají tak rychle), aby vydržela malá zásoba na velikonoční "překvapení". 😃😃😃 Zdravím Dani...
D24a90n37a 68T24e81n93z64l36e87r
Můžete zavařit a schovat někde, kde to nebudou hledat. Napadá mě botník.
Krásný den, Dani, ať se hezky daří.
J21a93n83a 46M84e82l72i50š12o46v86á
kedysi som to tak robila a nosila ako dárky
D80a94n80a 68T74e13n57z48l88e18r
To je skvělé, už máte zkušenosti - můžete něco poradit? Krásný den, Janko, ať se vám hezky vydaří.
M15i38l74a65n 84Š32ť39a48s55t91n20ý
Na vanilkové rohlíčky, kterých máme vždycky nejvíc, by se to možná hodilo.
D71a28n21a 53T50e42n42z85l23e95r
Pro mě je to zajímavé ohledně ochrany před škůdci. Vědět, že to můžu někde položit, o velikonocích jako když to najdu - a nebudou v tom moli, muňky nebo jiní nezvaní hosté.
Krásný večer, Milane, ať se hezky vydaří.
J61o83s21e57f 72K13a93r29á68s62e94k
Jaký máte názor na domácí zavařování (čehokoliv) v mikrovlnné troubě?
D29a96n18a 21T68e95n72z50l29e28r
V mirkovlnce je to nepraktické. Napadá mě k tomu spousta věcí, takže díky za tip, udělám z toho další blog.
Jednoduše a rychle to v mikrovlnce nepůjde, není v ní vhodné prostředí. Vlastně by se dalo zavařit jen ovoce plovoucí ve vodě a to je v jedné osamělé sklenici. Ale zároveň se při teplotě varu vody často takové ovoce rozvaří.
V žádném případě se nedají takhle zavařovat maso ani zelenina nebo kombinovaná hotová jídla. Ta potřebují dlouhé doby zavařování - a to se v mikrovlnce nedocílí. Klasicky jsou to třeba dvě hodiny na bodu varu - a představte si, co by zbylo ze skleničky guláše poté, co byl dvě hodiny v mikrovlnce...
Nejjednodušší je to opravdu v hrnci s vodou - klasické zavařování v zavařovacích hrncích je ještě pohodlnější, protože ty hrnce mají dnes termostaty a některé se umí i vypínat po určité zadané době.
Přeju hezký večer a díky za zájem o věc.
M21i47r75e69k 95B55a23u44t87s11c18h
U nás doma se (některé) cukroví schová do mrazáku. Takové zázvorky jsou potom krásně měkké, neb si v krabici nějak stáhnou vodu z jiných kousků.
D35a52n53a 63T18e21n28z44l29e85r
Zamrazit je praktické a pohodlné.
Mějte krásný večer, Mirku, ať se hezky vydaří.
H38o24r31s98t 24A45n38t73o46n 23H71a75s43l72b72a81u12e17r
Dano, děkuji! O tom jsem nikdy neslyšel...
D48a15n34a 74T93e41n92z53l63e57r
Jsem ráda, že se líbilo, Horste, přeju krásný večer.
- Počet článků 970
- Celková karma 19,69
- Průměrná čtenost 1328x