Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Cukroví vždycky sníme, krémové a nepečené nechávám v lednici, suché v uzavřené dóze, v paneláku jsou moli otázka pár týdnů... Některé kamarádky ho zamrazují, ale takové přebytky nemíváme, spíš se nedostává.

1 0
možnosti
DT

Taky máme moly, ale máme něco ještě horšího, takové ty malé moučné roztoče. Nedá se toho zbavit a dostanou se do všeho. Už dávám všechno ze zoufalosti do zavařovaček s gumou a stejně jsem nedávno vyhodila pět litrů zásob rýže. Asi to přinášíme rovnou z obchodu. U zavařených věcí je aspoň obsah skutečně mrtvý.

Krásný den, Kláro, ať se vám hezky vydaří.

1 0
možnosti

Pěkný článek, ale u nás se všechno sežere tak rychle, že cukroví občas "uklízím" až úplně na dno, dozadu do mrazáku, přikrývám mraženými houbami v mikrotenu, aby nebylo vidět (ty se nespotřebovávají tak rychle), aby vydržela malá zásoba na velikonoční "překvapení". 😃😃😃 Zdravím Dani...

0 0
možnosti
DT

Můžete zavařit a schovat někde, kde to nebudou hledat. Napadá mě botník.

Krásný den, Dani, ať se hezky daří.

0 0
možnosti
Foto

kedysi som to tak robila a nosila ako dárky

0 0
možnosti
DT

To je skvělé, už máte zkušenosti - můžete něco poradit? Krásný den, Janko, ať se vám hezky vydaří.

0 0
možnosti

Na vanilkové rohlíčky, kterých máme vždycky nejvíc, by se to možná hodilo.

1 0
možnosti
DT

Pro mě je to zajímavé ohledně ochrany před škůdci. Vědět, že to můžu někde položit, o velikonocích jako když to najdu - a nebudou v tom moli, muňky nebo jiní nezvaní hosté.

Krásný večer, Milane, ať se hezky vydaří.

2 0
možnosti
JK

Jaký máte názor na domácí zavařování (čehokoliv) v mikrovlnné troubě?

0 0
možnosti
DT

V mirkovlnce je to nepraktické. Napadá mě k tomu spousta věcí, takže díky za tip, udělám z toho další blog.

Jednoduše a rychle to v mikrovlnce nepůjde, není v ní vhodné prostředí. Vlastně by se dalo zavařit jen ovoce plovoucí ve vodě a to je v jedné osamělé sklenici. Ale zároveň se při teplotě varu vody často takové ovoce rozvaří.

V žádném případě se nedají takhle zavařovat maso ani zelenina nebo kombinovaná hotová jídla. Ta potřebují dlouhé doby zavařování - a to se v mikrovlnce nedocílí. Klasicky jsou to třeba dvě hodiny na bodu varu - a představte si, co by zbylo ze skleničky guláše poté, co byl dvě hodiny v mikrovlnce...

Nejjednodušší je to opravdu v hrnci s vodou - klasické zavařování v zavařovacích hrncích je ještě pohodlnější, protože ty hrnce mají dnes termostaty a některé se umí i vypínat po určité zadané době.

Přeju hezký večer a díky za zájem o věc.

1 0
možnosti
MB

U nás doma se (některé) cukroví schová do mrazáku. Takové zázvorky jsou potom krásně měkké, neb si v krabici nějak stáhnou vodu z jiných kousků.

2 0
možnosti
DT

Zamrazit je praktické a pohodlné.

Mějte krásný večer, Mirku, ať se hezky vydaří.

0 0
možnosti
Foto

Dano, děkuji! O tom jsem nikdy neslyšel...

1 0
možnosti
DT

Jsem ráda, že se líbilo, Horste, přeju krásný večer.

0 0
možnosti
  • Počet článků 970
  • Celková karma 19,69
  • Průměrná čtenost 1328x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.