Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Právě proto, že se sonda udržela tolik let, dolétla už tak daleko a dokonce má potenciál, letět dál ještě dalších mnoho let, byla by velká chyba, zastavit vše jen kvůli financování. Doufám že to pochopí i politici. Díky Dani, zase mám od Vás krásnou aktualizaci momentálního stavu. Přeji krásný víkend. 🍀🥹🤚

1 0
možnosti

Děkuju. Jsem ráda, že se líbilo, Dani, mějte krásný den, hezkou pohodu.

0 0
možnosti
Foto

Snad se za těch 5 let dohodnou znova.

0 0
možnosti

Držme jim palce. Ostatně na válčení taky vždycky peníze najdou...

Krásný den, Kláro, ať se hezky daří.

2 0
možnosti
Foto

Dano, to určitě nejsou vyhozené peníze

1 0
možnosti

Je tam další článek o tom, jak funguje Plutova atmosféra. Možný by z toho byl hezký blog. Krásný den, ať se hezky daří, Horste.

1 0
možnosti

S tou rychlostí to není tak jednoduché. Pokud budeme posuzovat rychlost vůči Slunci, tak nejrychlejší sondou je Parker Solar Probe, která v roce 2021 svištěla kolem slunce rychlostí 635 266 km/h.

S tou známkou to je prima. Třeba se nám jednou vrátí orazítkovaná zpátky

Díky za pěkný blog a pěkný den, paní Dano.

0 0
možnosti

Děkuju. To je vlastně fakt, ta je ještě rychlejí.

Kdyby se měla orazítkovaná vrátit, to bychom asi koukali.

vám také krásný den, Lumíre, mějte se moc prima.

0 0
možnosti

Vnější okraj Kuiperova pásu různé zdroje udávají 50 až 500 AU, nemá jednotnou definici. New Horizons mj. dokáže měřit množství prachu; nedávné měření ve vzdálenosti 57 AU dává zhruba stále stejné hodnoty. Někdo to dokonce interpretuje tak, že za Kuiperovým pásem leží nějaký další pás; zřejmě vychází z definice vnějšího okraje 50-55 AU.

https://vtm.zive.cz/clanky/pozorovani-za-kuiperovym-pasem-ukazuji-na-dalsi-pas-planetek-slunecni-soustavy/sc-870-a-224587/default.aspx

0 0
možnosti

Díky za link, zajímavé!

Ony se ty prachové disky pozorují do docela velkých vzdáleností (víme díly ALMA). Vůbec by mě to neudivilo.

Krásný den, Michale, ať se vám hezky daří.

0 0
možnosti

Nemám sice představu jak je finančně náročné ovládat tuto vzdálenou sondu, ale v NASA by museli být blázni, kdyby nevyužili všech možností dalšího průzkumu, když už se sonda dostala tak daleko.

4 0
možnosti

P31a46v95e51l 27V41é36b22r

30. 11. 2023 11:59

V NASA se nejspíš blázni nevyskytují, ale tohle bude i politické rozhodnutí ... a v politice se, jak známo, blázni vyskytují v hojném počtu.

Posílám pěkné pozdravení, paní Dano. Čumák se mně včera serval - ale nemohl jsem mu říct ani slovo námitek. V parku se shromáždila dobrá psí společnost a všichni si dohromady výborně hráli. Čumák se, podle svého zvyku, držel spíš opodál a žvýkal si balonek. V tom odkudsi přiběhl cizí pes a rovnou se pustil do jednoho pejska z oné společnosti, načež Čumák vylítl a jal se toho pejska udatně bránit. No, nepochválili byste ho?

2 0
možnosti
  • Počet článků 970
  • Celková karma 19,69
  • Průměrná čtenost 1328x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.