Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VD

Je to náhoda, že v hlbinných vrtoch sa nachádza viacej neutrín ako na zemskom povrchu, alebo to je dôkaz že jadro Zeme vzniklo zo starej hviezdy? Hnedý trpaslík je posledné štádium vývoja hviezdy a prvým štádiom vzniku planéty. Planéty vznikajú postupným nabaľovaním medziplanetárnej hmoty na hnedého trpaslíka.

0 0
možnosti

Dani taky se opožďuji, začátek roku je samá povinnost a bohužel i platby. V každém případě moc zdravím a děkuji za zajímavé informace. Díky Vám mám přehled 😊👌

0 0
možnosti
Foto

Dano, opožděně děkuji! A přeji hezký den!

0 0
možnosti
TT

No jo, těch faktorů, které mohou pokazit planetě obyvatelnost a vůbec vznik a udržení života je víc než dost, něco jako Země se zase až tak moc často asi ukazovat nebude. Ale rozhodně nechci jít daleko jako Lesch, který tvrdí, že Země je spolu se životem jedinečná.

1 0
možnosti

To se zcela určitě tvrdit nedá. Na druhou stranu je ale obyvatelnost Země výsledkem tolika náhod, že se něco podobného bude jen velmi těžko hledat.

1 0
možnosti
Foto

Už umíme o exoplanetách zjistit ledacos. Tak ještě najít ty mimozemšťany.

1 0
možnosti
DT

Když budeme vědět, jak na nich vzniká a zaniká atmosféra, tak budeme moci vyřadit ty neperspektivní a zaměřit se na pozorování těch nadějných. A kdoví, jestli už mezitím někdo nepozoruje nás.

Krásný den, Kláro, ať se hezky vydaří.

1 0
možnosti
PP

Kombinace slabé gravitace, horkého jádra a silného záření hvězdy...a atmosféra je v čudu. Taková planeta to má hrozně těžké, když se chce zformovat v něco použitelného....

3 0
možnosti
DT

Navíc když je takhle blízkou ke své hvězdě, to byl vyzmizíkovalo i takovou Venušinu atmosféru, myslím. Brzy se jistě dozvíme další detaily. Krásný den, Petře, ať se daří.

3 0
možnosti
  • Počet článků 970
  • Celková karma 19,69
  • Průměrná čtenost 1328x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.