Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Mám takový , možná pitomý návrh. Změňme málo poetická jména těchto vesmírných těles. Místo takového strohého 2024BX1 třeba 2024 Anna 1 . Potom Bedřich , Cyril atd. Když to jde u Hurikánů....-:)

0 0
možnosti
PP

Hurikánů je ale výrazně méně než vesmírných těles. Tohle už kdosi navrhoval, a dlouho se to tak i dělalo. Velká tělesa Sluneční soustavy mají jména po bozích a jiných mýtických bytostech, menší i po slavných lidech, souhvězdí a některé hvězdy zase po zvířatech a předmětech... Jenže vesmírných objektů je tolik, že na to nemáme prostě dost pojmů, časem by nám došly. Proto ta matematika. Nezní to moc romanticky, ale jen tak nedojde.

3 0
možnosti
Foto

A já to zase zaspala.🙈 Jo, najít aspoň kousek, to musí být zážitek.

0 0
možnosti
DT

Spadl takříkajíc inkognito, počkal, až všichni usnou. Asi by ale člověka dost vyděsil, když na obloze stoupá nahoru, místo co by padal dolů. To je prý neklamná známka toho, že letí přímo na vás.

Přeju krásný den, Kláro, ať se hezky vydaří.

2 0
možnosti
Foto

Vesmír je zajímavý, zázrak ale je, jak může v ženském těle vzniknout zdravý človíček. Jen ta fuška vytvořit tvar ucha... Važme si žen v jejichž těle ten zázrak probíhá!!!

1 0
možnosti
Foto

Neupírejme si částečnou zásluhu. Sám víc než nad uchem žasnu už nad tou první buňkou, která dopředu přesně ví, jak se má několik měsíců dělit a třeba vytvoří cévní, lymfatickou a nervovou síť a nezašmodrchá to.

2 0
možnosti

Zajímavý je ten rozpor mezi velikostí a hmotností meteoritu. Zdá se, že nebyl moc hutný, takže bude možná problém něco z něj najít.

1 0
možnosti

Profesor z americké Tulane University Stephen A. Nelson vypočítal, že pravděpodobnost zásahu meteoritem je 1:1 600 000, zatímco u výhry ve Sportce je šance výrazně nižší a sice 1:13 983 816 a u výhry Eurojackpotu je to 1:95 344 200.

1 0
možnosti
Foto

Ta u Sportky je u šesti čísel ze 49. Byl to můj příklad při zkoušce ve 2. semestru.

0 0
možnosti
MS

Předpokládané místo dopadu bylo vypočteno našimi astronomy ná základě dat kamer Evropské bolidové sítě na území České republiky (15), na Slovensku (4), v Rakousku (1) a v Německu (1). Důležitá byla také data o výškovém větru z ČHMÚ. V pozorování bolidů jsou naši astronomové světovou špičkou, pomohli také vybudovat bolidovou síť v Austrálii.

https://www.asu.cas.cz/~meteor/bolid/2024_01_21BX1/

https://www.asu.cas.cz/articles/656/19/meteorit-mason-gully-dalsi-vyznamny-ulovek-z-poustni-bolidove-site-v-jihozapadni-australii

2 0
možnosti
DT

Jsem zvědavá, jestli něco najdou. Jsou šikovní!

Krásný den přeju, ať se daří, Michale.

0 0
možnosti
  • Počet článků 970
  • Celková karma 19,69
  • Průměrná čtenost 1328x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.