Foto

To se bude dát zjistit stáří podstatně dál do minulosti.

P.S. Zítra se snad konečně dozvíme výsledky testů na EBV. Jsem pro vykopnutí do školy (bez těláku +- kroužků) v každém případě, ale velí někdo jiný.

DT

Přeju zítra samé skvělé zprávy. Krásný den, Kláro, ať se vám vydaří.

DT

Pořád nové a nové věci, nikdy to nebude nudné. Krásný den do Norimberku, Horste, ať se daří.

Zajímavé. Určitá nepřesnost nové metody asi spočívá v tom, že nikdo neví, jak dlouho ležel zkoumaný materiál na svrchní vrstvě. Ale to asi vzhledem k dlouhému časovému období nehraje takovou roli.

DT

Možná to nějak zohledňují, protože věk hornin v dané oblasti bude známý. Nejstarší jsou tuším někde v Austrálii a v Kanadě, Evropa je mladší.

Krásný den, Milane, ať se vám hezky daří.

TT

Zarazil mne ten Královec na Ukrajině - znám jenom ten, který Němci přejmenovali na Königsberg a který se dnes nachází v Kaliningradské oblasti, tedy v Rusku; ale on opravdu nikdy na území Ukrajiny neležel. Tak jsem chvíli zkoumal a očividně se jedná o Korolevo, tedy Královo nad Tisou v Podkarpatí (https://cs.wikipedia.org/wiki/Korolevo - informacemi o archeologických nálezech aktualizovali z těch, kterým rozumím, u tety Wiki zatím jenom Rusové).

  • Počet článků 970
  • Celková karma 19,69
  • Průměrná čtenost 1328x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.