Já měla nejradši vajíčka zabalená do naškubané trávy. Po varu vypadala krásně ta tráva, která probleskovala na bílém podkladě. Žlutou miluji. Mám žlutobílou kuchyni a je to má vysněná. Už pátým rokem v ní s potěšením vařím. Samá jsem si ji s manželem vymyslela, naplánovala a nakonec i sestavila. Všechno to trvalo skoro 2 roky, ale stálo to za to. Díky za téma Dani, barvy jsou v životě moc důležité. Přeji hezký víkend.

DT

Taky mám žlutou kuchyň. Díky za tip s tou trávou, to zkusím. Děkuju a přeju krásný víkend, Dani.

Foto

Vajíčka z obchoďáku sice vypadají oranžově, ovšem po uvaření je žloutek světle oranžový a buchta z takových vajíček je skoro bílá. Prostě to domácí se opravdu pozná. A umím si představit horší věci na praní, než je kurkuma. Kafe, kakao, rajčata...

P.S. Hned první den školy vztek, že tam ještě nechce. Druhý den vztek, že musela při těláku sedět na lavičce. Jsem ráda, že servisuju jen kočičího puberťáka.😅

DT

Ta vajíčka jsou vůbec zvláštní věc. Dělám poslední dobou hodně creme brullee a všímám si, že máme v obchodech samé maličké exempláře. Nevzpomínám si, že bych tak dlouhou dobu viděla samé maličké žloutky.

,

Gratuluju k opětovnému za-školení. Přeju krásný den, Kláro, a další pozitivní vývoj.

DT

Příroda má pro nás krásné barvy, už i teď, když teprve začínají kvést keře. Krásný den do Norimberku, Horste, ať se hezky vydaří.

Má matka barvila vajíčka vývarem ze slupek cibule. Myslím, že pak měly okrovou až hnědou barvu (už je to dávno).

DT

Ano, okrová z cibule, červenohnědá z řepy a zelená ze špenátu. Ale ty chemické jsou přeci jen o hodně hezčí a jasnější a zářivější. I když i tyhle tlumené přírodní mají hodně do sebe.

Krásný den, Milane, ať se vám hezky vydaří.

  • Počet článků 970
  • Celková karma 19,69
  • Průměrná čtenost 1328x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.