- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Že i tady se najdou zamilovaní mě překvapilo. Dano, děkuji za ně!
Chemie je plná nečekaných momentů. Někdy to i samou zamilovaností exploduje. Krásný večer vám všem, Horste.
Zajímavé téma. Našel jsem ještě údaje o olivovém oleji - extra panenský bod zakouření 191°C, až extra lehký 242°C. Vepřové sádlo se 188°C je na tom o něco hůř než extra panenský olivový. Ghí (indické přepuštěné máslo) má 252°C. Přehledná tabulka na
Pani Dano, jako vždy jsem si početl, ale jak už se tu ozvalo sádlo z prasátka je můj způsob, prosím nepodrobujte ho analýze....
Sádlo z prasátka je i moje volba, i když do tuku savci ukládají spoustu jedů, se kterými přijdou do styku. Ale to by za chvíli člověk nemohl jíst skoro nic. Osobně upřednostňuju věci, které znali naši předkové. Když z toho nepomřeli oni, nepomřeme ani my...
Přeju krásný večer a díky za zájem o věc.
Žádný olej, anóbrž vepřové sádlo. Neboť se připaluje až při mnohem vyšší teplotě.
používám rýžový a řepkový s kukuřičným na smažení někdy i olivový a slunečnici jen do salátů s olivovým a rýžovým...bohužel když jsem před roky dle ....zakouření...a možné rakoviny řešil nemusel jsem řešit jinou podstatnou vlastnost trhu ...prskatelnost dle pančování olejů výrobcem vzniklá emulze je opravdu života nebezpečná nejen kuchyni...omlouvám se že jsem u archimédova principu neodpověděl nevím jak celý víkend jsem nad tím přemýšlel...myslím že definice vyrovnání všech přítomných sil na páce pomocí archimedova zákona vámi popsané bohatě stačí a že diskutujicí nepochopil váš příměr...jeho chyba...hezký den děkuji za hezké počtení
Přiznám se, že rýžový a kukuřičný vůbec neznám.
Pančování bude dost velký problém, kdyby do toho dávali jen oleje, ale už se tu našlo i průmyslové cosi... nejvíc se šidí olivové.
Děkuju za milá slova - mějte krásný večer.
Diskutér to myslím nepochopil, nebo měl špatný den a musel se toho někde zbavit.
Hmm ... jsou tu věci, které jsem tušil a pár věcí, které jsem netušil. Rozhodně jsem to neměl v hlavě tak uspořádané, jako je to ve vašem článek - a jsou to užitečné věci (vařit se holt musí). Myslím, že tady je pár věcí, které si budu pamatovat dlouho. Děkuji, paní Dano.
P.S. Vzal jsem Čumáka sebou bez obojku a vodítka vynést smetí. Asi to správně pochopil jako projev důvěry, protože po návratu pro samou radost nevěděl, co by.
A ještě připodotknutí: tenhle příspěvek jsem původně (omylem) umístil k Archimedovu zákonu. Mějte trpělivost se starým člověkem...