Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KB

Ale kdo stvořil toho fousatého dědečka na obláčku? To je teprve záhada. Navíc fousatý dědeček má svoje posly, kteří vykládají jeho úmysly...podle jedněch Ježíš, podle jiných Mohamed.

0 0
možnosti
DT

Lidová tvořivost? :-)

0 0
možnosti
JD

Jestli existuje něco tak inteligentního a mocného aby vytvořilo vesmír a vše s tím spojené, tak se teď musí válet smíchy, když vidí kam dospěla snaha ho pochopit.

1 0
možnosti
DT

:-) Budete se smát, ale to je přesně to, co si představuju: jsme tu, abychom se učili. Bůh je to, co se u toho královsky baví. R^

2 0
možnosti
RJ

R98a64d83e51k 48J46a28r78o46š

18. 7. 2014 18:13

Samozřejmě Dano, že způsobil. Je to totiž fousatý dědeček, vědátor v nějakém dříve vzniklém paralelním vesmíru, který si ten náš vesmír před časem vytvořil na stole ve své laboratoři cílenou lokální fluktuací vakua. A teď nás pozoruje, sem tam zasahuje či jen "provokuje"...;-)

2 0
možnosti
DT

To se mi moc líbí! R^ Jen bych se přikláněla k variantě studenta, který (na základě přesně vypracovaných dispozic z učebnice) dělá nějaký experiment a moc se mu to nevede. :-)

1 0
možnosti
VK

Snažil jsme se dost, ale přesto jsem nerozumněl  Vašim  větám, zvláště v 6 dstavcích počínaje "Za úvahu stojí modelová situace, ve které existují dva navzájem se odlišující protipóly ...". Nehledě na to (že nerozumím), myslím si: buď jste tak chytrá, že jste vytvořila nějakou ohromnou představu o vzniku vesmíru nebo jste se prostě zamotala do nejasných souvislostí, které jsou nesrozumitelné. Zajímalo by mě, kolik (v %) čtenářů Vašeho článku opravdu pochopilo co jste chtěla sdělit.

Závěrem poznamenávám, že používání cizích slov nepřispělo ke srozumitelnosti, spíše naopak.

Jestli Vás zajímá můj názor: Pán Bůh dal podnět ke vzniku vesmíru.

1 0
možnosti
DT

Máte naprosto pravdu, v pojmenování pojmů nejsem moc dobrá. :-) Situace se dvěma protipóly se týká dynamického systému se dvěma odlišnými reagenty. Oba spolu mohou reagovat a vytvářejí přitom třetí, čtvrtý a každý následující prvek, který je také členem systému. 

To celé je jenom nějaký názor, nemusí být nutně správný, ani naprosto neprůstřelný. A ráda si o něm popovídám. 

Podle toho, k čemu jsem došla v závěru, tedy Bůh dal podnět ke vzniku času a prostoru?

0 0
možnosti
MP

Je dávno vědecky dokázáno a známo, že nejlepší pamět na informaci má voda. I proto léčí homeopatie zvířata a malé děti. Takže existence energie obsahující informaci skutečně existuje. Další energie obsahuje například informaci tepla či zimy, světla atd...

0 4
možnosti

Věda nikdy žádnou paměťovou schopnost vody neprokázala, natož pak, aby prokázala, že ji má nejlepší. Kde jste na takový nesmysl přišel?

3 1
možnosti
MP

Prostor a čas ve skutečnosti neexistují. jsou uměle vymyšlené. Velký třesk neznamená vznik vesmíru v jedné vteřině, ale to, že se stále víc a víc roztahuje. Je to vědecky dokázáno.  Jde o to, co si kdo představuje pod pojme bůh. Bůh je ve skutečnosti příroda či vesmír, jak říkal Werich. Není to fousatý děda na obláčku, ale energie. Energie a vibrace je vlastně úplně vše ve vesmíru, napřed ve vyšších frekvencích- jemnohmotném astrálu, po zhmotnění  je v nižších frekvencích. atd...Příjemný den.

0 2
možnosti

Má ta vaše energie vědomí? To se tak nějak od Boha očekává. Nebo je to prostě jenom energie?

3 0
možnosti
DT

R^:-) Jen ta otázka chybí. :-) Krásný den, Františku! R^

2 0
možnosti
Foto

Věřím v antropický systém a proto mám za to, že tento vesmír svůj smysl má, jen zatím nevíme jaký.  Kdysi jsem uvažoval nad tí, co by bylo horší. Zjistit, že život na Zemi je výjimkou ve vesmíru a tím i inteligentní život, nebo zjistit, že až takovou výjimkou nejsme.  Dnes se víc přikláním k názoru, že by bylo horší zjisti, že tu jsme sami i když by tím pádem celý vesmír patřil lidem.

2 0
možnosti

Věřím ve slabý antropický princip. Vesmír má souhrou náhod zrovna ty vlastnosti, které umožnily náš vznik, a tak tu žasneme, jak se ty vlastnosti mohly takhle krásně nastavit, že to přece nemohla být náhoda. Třeba byla, lze si velmi dobře představit, že kdyby ty vlastnosti vesmíru byly jiné, zas by nějaká jiná entita dumala nad tím, proč jsou zrovna takové...

5 0
možnosti
Foto

...a..nedalo by se to nějak fotograficky zdokumentovat?:-)

1 0
možnosti
DT

:-) Ano. R^Jestli to správně chápu, ty první fluktuace zdokumentoval projekt WMAP (?) co měřil reliktní záření. http://wmap.gsfc.nasa.gov/news/

Moc krásný večer, Jaromíre! :-)R^

1 0
možnosti

Současný stav vědomostí by se dal shrnout zhrubatakto: Na začátku nebylo nic a to vybuchlo. Další teorie o úplném začátkuzahrnují bohy, kteří tvoří vesmír…

Terry Pratchett

1 0
možnosti

Některé současné teorie už vlastně ani Velký třesk nepotřebují, stačí jim inflační vesmír. Multiversum, z něhož inflací neustále vznikají nové a nové vesmíry s nejrůznějšími fyzikálními vlastnostmi... Takové gigantické kvantové fluktuace. Kvantový svět je odlišný od našeho makrosvěta a z principu v kvantovém světě takové fluktuace možné jsou. Např. virtuální částice, kdy ve vakuu neustále vznikají páry částice - antičástice a následně anihilují, takže výsledná energie je nula, ale přesto se určitým způsobem projevují, takže se dá mluvit o jakémsi energetikém stavu vakua... (možná neformuluji přesně - předávám, jak jsem pochytil čtením Hawkinga a spol.)

2 0
možnosti
  • Počet článků 972
  • Celková karma 19,86
  • Průměrná čtenost 1325x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.